صفحه نخست بلاگ بارداری و زایمان ترک های پوستی شکم در دوران بارداری

ترک های پوستی شکم در دوران بارداری


ترک های پوستی شکم در دوران بارداری
بارداری و زایمان توسط : زیباباش 1402/05/16 1 نظر

ترک‌های پوستی شکم در دوران بارداری، یکی از مسائلی است که بسیاری از زنان ممکن است با آن مواجه شوند. این ترک‌ها می‌توانند به دلیل تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی در طول دوران بارداری به وجود آیند. در این نوشتار از زیبا باش، به بررسی ترک‌های پوستی شکم در دوران بارداری، نحوه جلوگیری از بروز این ترک‌ها و درمان آن‌ها خواهیم پرداخت. روش‌های درمانی ارائه شده به عنوان راهکارهای مؤثر در رفع و کاهش ترک‌های پوستی، به ویژه در دوران بارداری، مطرح می‌شوند.

امیدواریم که این متن از مجله زیبایی و سلامت زیبا باش، به شما کمک کند با روش‌های طبیعی و پزشکی جهت درمان ترک‌های پوستی آشنا شوید.

ترک‌های پوستی شکم در دوران بارداری چیست؟

ترک‌های پوستی یا Striae gravidarum، که به عنوان ترک‌های بارداری نیز شناخته می‌شوند، خطوطی هستند که روی پوست شکم و سایر مناطق مانند سینه، ران و باسن خانم‌ها در دوران بارداری ظاهر می‌شوند. این ترک‌ها به علت تغییرات سریع در اندازه بدن ناشی از رشد نوزاد و تغییرات هورمونی همراه با بارداری ایجاد می‌شوند.

ترک‌های بارداری ابتدا به صورت خطوط قرمز یا بنفش شکل می‌گیرند و به مرور زمان به رنگ سفید تبدیل می‌شوند. این ترک‌ها عمدتاً به دلیل کاهش ارتجاع پوست در نواحی مختلف بدن رخ می‌دهند. برخی از راهکارهایی که ممکن است کمک کننده باشند تا احتمال ایجاد ترک‌های بارداری کاهش یابد، شامل استفاده از کرم‌ها یا روغن‌های ضد ترک، حفظ وزن مناسب، تغذیه سالم و انجام تمرینات مناسب برای تقویت عضلات پوست می‌باشد. هرچند که این راهکارها ممکن است ترک‌ها را کمتر کنند، اما به طور کامل از ایجاد آنها جلوگیری نمی‌کنند.

علت ایجاد ترک های شکم در دوران بارداری

پس از فشاری که بر روی پوست وارد میشود که اغلب این فشار در ماه های پنجم به بعد است پوست دچار کش آمدگی میشود و کلاژن های زیر پوستی پاره شده در این حین شکاف هایی بین فیبر های کلاژنی زیر پوست ایجاد و در بین این شکاف ها رگ های خونی قرمز و بنفش رنگ نمایان میشود.

عوامل دیگری هم ممکن است در ایجاد ترک‌های بارداری نقش داشته باشند، از جمله:

1. تغییرات هورمونی: افزایش هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون در دوران بارداری می‌تواند به کاهش ارتجاع پوست و افزایش حساسیت آن منجر شود.

2. عوامل وراثتی: اگر در خانواده سابقه ترک‌های پوستی وجود داشته باشد، احتمال ایجاد ترک‌ها در دوران بارداری نیز افزایش می‌یابد.

3. افزایش وزن ناگهانی: به دلیل افزایش وزن سریع در دوران بارداری، پوست ممکن است نتواند با سرعت رشد بدن هماهنگ شود و ترک‌ها ایجاد شوند.

درمان ترک پوستی شکم در بارداری

برای درمان ترک پوستی شکم در بارداری و به صورت طبیعی می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

درمان ترک شکم در دوران بارداری با روغن بادام

تحقیقات نشان داده مالش روغن بادام  و روغن کنجد از ماه چهارم به بعد روزی دو بار یکی از کار های موثر برای جلوگیری از بیشتر شدن ترک ها و موجب میشود که ترک ها کمتر شده و  پوست شکم به رنگ قبلی خود برگردد.

درمان ترک شکم در دوران بارداری با ژل آلوورا

ژل آلوورا دارای پلی ساکارید هایی است که میتوانید از آن به عنوان ژل آبرسان استفاده کنید آلوورا یا آلوئه ورا خواض ضد التهاب دارد و یک ماده محافظ پوست شناخته شده است. ژل آلوئه ورا سرشار از ویتامین های A- B - C - E  است و همین ترکیبات است که با مالش مستقیم روی شکم جذب پوست شکم شده و از ترک های شدید جلوگیری میکند.

درمان ترک شکم در دوران بارداری با روغن زیتون

هر روز شکم خود را با روغن زیتون به مدت 5 الی 15 دقیقه ماساژ دهید تا به خوبی جذب پوست شکم شما شود. روغن زیتون دارای چهار نوع آنتی اکسیدان و همچنین دارای اسید لینولئیک میباشد و باعث میشود که پوست رطوبت و نرمی خود را حفظ کند.

نحوه ماساژ شکم با روغن بچه

مادران باردار میتوانند شکم خود را با روغن فیروز و حتی روغن های دیگر ماساژ دهند و این ماساژ علاوه بر حس خوبی که بین مادر و جنین برقرار میکند باعث نرم شدن پوست شکم میشود و شکم را از حالت خشکی در می آورد. نحوه ماساژ به اینصورت است که کف دو دست خود را بر بالا و پایین شکم قرار داده و با فاصله از هم به سمت بالا و پایین و چپ  و راست به صورت گرد سر میدهید و هر یک دقیقه جهت چرخش دست راعوض میکنید این کار باید به آرامی انجام شود.


بیشتر بدانید: اهمیت فوق العاده تغذیه در دوران بارداری


شفاف سازی پوست شکم در دوران بارداری با روغن نارگیل

از خواص روغن نارگیل قافل نشوید توصیه میشود روغن نارگیل را قبل حین و بعد از بارداری استفاده کنید این روغن حاوی ویتامین ای و ویتامین آ میباشد که میتواند نرمی پوست را افزایش دهد و به صورت آنتی اکسیدان و ضد التهاب عمل میکند.

از بین بردن ترک های شکم بارداری با کرم های ضد ترک

در زمان بارداری خود حتما با یک پزشک پوست و  مو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کند و دارو های مورد نیاز برای تقویت پوست و موی شما را تجویز نماید. پزشکان پوست کرم های مخصوصی جهت جلوگیری  از ترک خوردن پوست شکم مادران بادار معرفی میکنند و شما با استفاده از انها در ماه های چهارم به بعد میتوانید تا حد امکان از این ترک های دوران بارداری جلوگیری کنید.


جهت کسب اطلاعات بیشتر از دوران بارداری،

لطفا وارد گروه بارداری و زایمان در مجله زیبا باش شوید.


روش‌های پزشکی برای رفع ترک شکم در دوران بارداری

علاوه بر روش‌های خانگی گفته شده، می‌توانید با روش‌های درمانی زیر نیز پس از بارداری اقدام به رفع ترک پوستی نمایید:

1. لایه بردارهای شیمیایی:

استفاده از لایه بردارهای شیمیایی یا درماپیلینگ، یکی از روش‌های پزشکی برای رفع ترک‌های پوستی بارداری است. این محلول شیمیایی حاوی موادی مانند سالیسیلیک، کربولیک اسید، گلیکولیک، لاکتیک و تریکلرواسیتیک است. استفاده از این لایه بردارها باعث ایجاد تاول بر روی پوست می‌شود و پس از چند روز، پوست پوسته‌پوسته شده و یک لایه پوست جدید ظاهر می‌شود. 

2. لیزر درمانی:

لیزر یکی از روش‌های مؤثر در درمان ترک‌های پوستی است. این روش با استفاده از انرژی لیزر، بافت رویی پوست را تخریب کرده و با ایجاد سلول‌های جدید، ترک‌ها را کاهش می‌دهد. لیزر درمانی می‌تواند به صورت لیزر درمانی پالسی یا لیزر فرکشنال اجرا شود. هر یک از این روش‌ها نتایج دائمی دارند، اما ممکن است با عوارضی مانند سوختگی و تغییر رنگ پوست همراه باشند.

3. کربوکسی تراپی:

کربوکسی تراپی یک روش جدید برای رفع ترک پوست است که با تزریق گاز کربنیک زیر پوست انجام می‌شود. این روش با شل کردن پوست و افزایش سفتی آن، به رفع ترک‌ها کمک می‌کند. کربوکسی تراپی بدون عوارض ناخواسته انجام می‌شود و در چند جلسه قابل اجراست.

1 دیدگاه
  • زهره
    • زهره
    • 1402/05/22

    تا چند وقت بعد از زایمان ترک های روی پوست که بر اثر بارداری بوجود آمده از بین میرود؟

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.