صفحه نخست بلاگ خدمات پوست معرفی روش های لایه برداری و پیلینگ پوست

معرفی روش های لایه برداری و پیلینگ پوست


معرفی روش های لایه برداری و پیلینگ پوست
خدمات پوست توسط : زیباباش 1400/11/02 2 نظر

 لایه برداری و پیلینگ پوست چگونه انجام میشود؟

پوست افراد به خصوص بعد از سی سالگی با مشکلاتی مثل چین و چروک، لکه‌ها و جوش‌های سرسیاه، طراوت و شادابی را از دست می‌دهد. انواع روش های لایه برداری و پیلینگ پوست با برداشتن یک لایه از سلول‌های مرده پوست برای جوانسازی و رفع چین و چروک و جوش‌ها و لکه‌های سطحی و عمیق کاربرد دارند. اگر می‌خواهید با روش های لایه برداری و پیلینگ پوست آشنا شده و مزایا، مراحل و عوارض هر کدام از آنها را بهتر بشناسید، ادامه این مطلب از زیبا باش را دنبال کنید.

لایه برداری و پیلینگ پوست چیست؟

بعضی از مشکلات پوستی مانند چین و چروک و شل شدگی پوست به خاطر افزایش سن، مشکلات آفتاب سوختگی و بعضی از لکه‌ها و جوش‌های سرسیاه با لایه برداری و پیلینگ پوست بهبود نشان می‌دهند. در این روش همان‌طور که از نام آن حدس می‌زنید، یک لایه از سلول‌های مرده پوست برداشته می‌شود و همین عمل باعث می‌شود پوست جوان و تازه به جای آن قرار بگیرد.

لایه برداری و پیلینگ پوست به روش‌های گوناگون سنتی و پیشرفته با استفاده از انواع دستگاه‌ها و مواد زیر انجام می‌شود:

-          لایه برداری شیمیایی

-          لایه برداری لیزری

-          میکرودرم و هیدرودرم تراپی

در ادامه با هر یک از این روش‌‌ها که انواع مختلفی دارند بیشتر آشنا می‌شویم.


بیشتر بخوانید؛ روش‌های جراحی پلک بالا (بلفاروپلاستی)


لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی پوست یک روش درمانی است که با انواع مواد شیمیایی برای برداشتن یک لایه از پوست از انواع روش‌های دیگر متمایز می‌شود. لایه برداری شیمیایی با توجه به میزان آسیب‌دیدگی و نیاز به برداشتن لایه سلول‌های مرده به صورت سطحی، متوسط یا عمیق انجام شود.

از لابه برداری شیمیایی برای برطرف کردن مجموعه‌ای از مشکلات پوستی بهره برده می‌شود که بعضی از مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر می‌شوند:

-          چین و چروک‌های صورت، گردن و دست‌ها

-          آفتاب سوختگی

-          زخم آکنه و لکه‌های جوش‌ها

-          لکه‌های سیاه پوستی (hyperpigmentation)

-          لکه‌های تیره پوستی (Melsama)

   رنگ پوست نامتوازن یا قرمز شدن پوست

انواع لایه برداری شیمیایی

با توجه به میزان آسیبی که به پوست فرد وارد آمده ممکن است نیاز به عمق بیشتری از لایه برداری پوست برای برطرف کردن مشکل وجود داشته باشد. به‌صورت کلی انواع روش‌های لایه برداری شیمیایی به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا می‌شویم.

لایه برداری سطحی

در این روش از اسیدهای ملایم مثل اسید آلفا هیدروکسی برای وارد کردن تروما به پوست و برداشتن لایه سلول‌های مرده آن استفاده می‌شود. در این روش فقط لایه بیرونی و سطحی پوست تحت تاثیر قرار می‌گیرد و برای برطرف کردن مشکلات سطحی پوست کارایی دارد.

لایه برداری متوسط

در لایه برداری متوسط از اسید تری‌کلرواستیک و اسید گلیکولیک برای هدف قرار دادن لایه های میانی و بیرونی پوست استفاده می‌شود. این روش کارایی بیشتری از لایه برداری سطحی در برداشتن سلول‌های آسیب دیده پوست دارد.

لایه برداری عمیق

در لایه برداری عمیق از محلول‌های قدرتمندتر اسیدی مانند فنول یا تری‌کلرواستیک برای نفوذ به لایه‌های میانی و بیرونی پوست بهره برده می‌شود. این درمان‌ها با هدف قرار دادن عمیق لایه‌های مختلف پوستی و لایه برداری موثر سلول‌های آسیب دیده بیشترین میزان تخریب و بازسازی پوست در بین روش‌های لایه برداری و پیلینگ پوست شیمیایی را دارند.

مانیکور ، پدیکور،کاشت و ترمیم ناخن

لایه برداری لیزری

لایه برداری لیزری یکی از راهکارهای جدید و پیشرفته لایه برداری و پیلینگ پوست است که با استفاده از اشعه لیزر می‌تواند برای لایه برداری لایه‌های سطحی یا عمیق پوستی مورد استفاده قرار بگیرد. لایه برداری لیزری یک روش درمانی زیبایی است که توسط متخصص زیبایی یا جراح انجام می‌شود. در این فرایند متخصص زیبایی ممکن است لکه‌ها و چروک‌های صورت و اطراف چشم را یکی یکی لایه برداری کند یا به صورت کلی پوست صورت را لایه برداری کند.

لایه برداری لیزری و درمان لکه‌های پوستی افراد به صورت تکه‌ای حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. لایه برداری لیزری کل صورت معمولا حدود 90 دقیقه تا دو ساعت طول می‌کشد. بعد از لایه برداری لیزری متخصص زیبایی محل درمان را باندپیچی می‌کند و با گذشت 24 ساعت، لازم است روزانه 4 تا 5 بار پوست تمیز شود و ژل ضد عفونی و تمیز کننده روی آن قرار بگیرد.

میکرودرم و هیدرودرم تراپی پوست

یکی از روش‌های محبوب و شناخته شده لایه برداری و پیلینگ پوست میکرودرم است که در آن از دستگاه مخصوصی همراه با دانه‌های کریستال برای استخراج سلول‌های مرده پوست افراد استفاده می‌شود. در این روش یک لایه سطحی، متوسط یا عمیق پوست با دانه‌های کریستال هدف قرار گرفته می‌شود و سلول‌های مرده آن بیرون کشیده می‌شوند.

روش لایه برداری و پیلینگ پوست فیشیال هیدرودرم نوع پیشرفته و جایگزین میکرودرم است که در آن به جای استفاده از کریستال از رطوبت و آب بهره برده می‌شود. در این روش برای هدف قرار دادن لایه‌های مختلف پوستی از لایه‌بردارهای شیمیایی بهره گرفته می‌شود و بعد از قرار دادن آنها روی پوست و نفوذ در پوست مرده، از دستگاه مخصوص هیدرودرم برای استخراج سلول‌های مرده از طریق وکیوم، و رطوبت و آبرسانی به پوست لایه برداری شده استفاده می‌شود.

میکرودرم و هیدرودرم تراپی پوست

مراقبت های بعد از درمان به روش‌های مختلف لایه  برداری  و پیلینگ صورت

بسیاری از افراد بلافاصله پس از بروز اولین نشانه‌های نیاز به لایه برداری پوست مثل معلوم شدن چین و چروک با افزایش سن متوجه بروز مشکل می‌شوند. روش‌های درمانی پیشرفته به افراد امروزی امکان می‌دهد هر چه زودتر برای حل مشکل از طریق روش‌های درمانی و زیبایی اقدام کنند.

مراقبت های بعد از درمان لایه برداری سطحی

در بسیاری از موارد با سطحی بودن مشکلات و چین و چروک‌ها و لکه‌های پوستی استفاده از لایه برداری سطحی با مواد شیمیایی، لیزر یا میکرودرم و هیدرودرم توسط متخصص زیبایی توصیه می‌شود. در این موارد معمولا پزشک و متخصص زیبایی یا متخصص پوست با توجه به میزان چین و چروک و لکه‌های پوستی درمان‌های سطحی را برای بهبود و درمان بیمار مناسب تشخیص می‌دهد.

در این موارد معمولا بین 1 تا 7 روز مراقبت های بعد از درمان لازم است تا زمانی که لایه جدید پوست شکل بگیرد. در این مدت لازم است بیمار به توصیه‌های پزشک برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن پوست عمل کرده و از ژل‌ها و پمادهایی که تجویز می‌شود برای این کار استفاده کند.

مراقبت های بعد از درمان لایه برداری متوسط و عمیق

در لایه برداری متوسط و عمیق پوست لایه‌های عمیق‌تری هدف قرار می‌گیرند و میزان آسیب به پوست بیشتر از لایه برداری سطحی است. معمولا پزشک یا متخصص زیبایی از 10 روز قبل از عمل به بیمار توصیه می‌کند از خوردن داروهایی که ممکن است بهبود پوست را به تاخیر بیاندازند خودداری کند. معمولا سیگار کشیدن یکی از مواردی است که فرد باید دو هفته قبل و بعد از لایه برداری پوست از آن صرف نظر کند.

فرایند بهبودی پوست در لایه برداری متوسط و عمیق حدود 1 تا 2 هفته طول می‌کشد. در این مدت بیمار لازم است بعد از 24 ساعت اولیه، هر روز 4 تا 5 بار ناحیه لایه برداری شده را تمیز و ضد عفونی کند و از ژل‌ها و پمادهای درمانی تجویز شده برای بهبود پوست استفاده کند. با گذشت 2 هفته و بهبود التهاب اولیه، پوست تازه و شاداب شکل می‌گیرد که در آن دیگر خبری از چین و چروک و لکه‌های پوستی نیست.


بیشتر بخوانید؛ آشنایی با روش های لیفت ابرو


عوارض پیلینگ پوست

بعضی از عوارض پیلینگ پوست که در مواردی بین افراد پس از لایه برداری مشاهده می‌شوند را در در ادامه مشاهده می‌کنید:

-     قرمز شدن، التهاب و متورم شدن. درمان طبیعی پس از لایه برداری معمولا با قرمز شدن ناحیه لایه برداری همراه می‌شود.

-      زخم شدن. در موارد نادری به‌خصوص در لایه برداری عمیق و متوسط ممکن است زخم‌هایی در لایه‌های زیرین پوست ایجاد شود. معمولا از آنتی بیوتیک‌ها و داروهای استروئیدی برای بهبود این زخم‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی استفاده می‌شود.

-     تغییر رنگ پوست. در بعضی از موارد کمیاب افراد بعد از لایه برداری با تیره شدن پوست یا روشن شدن آن مواجه می‌شوند. تیره شدن بعد از لایه برداری‌های سطحی رایج‌تر است در حالی که روشن شدن بعد از لایه برداری عمیق بیشتر ظاهر می‌شود. در افرادی که پوست رنگی دارند این مشکل رایج‌تر است و گاهی این مشکل برای همیشه باقی می‌ماند.

-      عفونت. روش های لایه برداری پوست می‌توانند منجر به انواع عفونت‌های باکتری، قارچی یا ویروسی منجر شود.

         آسیب به قلب، کبد یا ریه. یکی از موادی که در لایه برداری پوست شیمیایی عمیق مورد استفاده قرار می‌گیرد فنول است که به قلب، کبد و ریه می‌تواند آسیب برساند.

معرفی انواع  کرم پیلینگ صورت

انواع کرم پیلینگ صورت با همراه داشتن عناصر شیمیایی موثر بر لایه برداری و پیلینگ پوست برای لایه برداری سطحی و خانگی کارایی و محبوبیت دارند. بسیاری از خانم‌ها از یک کرم پیلینگ صورت در روتین آرایشی روزانه خود استفاده می‌کنند. بعضی از عناصر و اجزایی که در انواع کرم پیلینگ صورت مورد استفاده قرار می‌گیرند را در ادامه مشاهده می‌کنید.

-          AHAs (اسید گلیکولیک و اسید لاکتینک)

-          BHA (اسید سالیسیلیک)

-          PHA (گلوکونولاکتون)

-          تری‌کلرواستیک

-          اسید ماندلیک

-          اسید رتینوئیک

-          رسورسینول (Resorcinol)

جمع‌بندی

در این مطلب از زیبا باش با معرفی روش های لایه برداری و پیلینگ پوست و معرفی راهکارهای مختلف برای بهبود چین و چروک‌ها و لکه‌های پوستی و مزایا و معایب آنها همراه شما بودیم. برای مطالعه بیشتر در مورد انواع راهکارهای زیبایی جدید و پیشرفته در دسترس می‌توانید به وبسایت زیبا باش مراجعه کنید.

پاکسازی پوست

2 دیدگاه
  • شراره
    • شراره
    • 1401/03/01

    با توجه با پیشرفت علم و دست گاه های جوانسازی که در حال حاضر وجود دارند آیا زخم آکنه و لکه‌های جوش‌ها را میتوان با این روش پیلینگ درمان کرد ؟

  • زیباباش
    • زیباباش
    • 1401/03/17

    دوست عزیز به صفحه خدمات پوست در سایت زیبا باش سر بزنید

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.