صفحه نخست بلاگ سایر جراحی‌های زیبایی بررسی عمل جراحی چانه منتوپلاستی و ژنیوپلاستی

بررسی عمل جراحی چانه منتوپلاستی و ژنیوپلاستی


بررسی عمل جراحی چانه منتوپلاستی و ژنیوپلاستی
سایر جراحی‌های زیبایی توسط : زیباباش 1401/04/26 1 نظر

عمل جراحی چانه یک روش جراحی است که ظاهر کلی چانه و صورت را با تغییر شکل یا جابجایی یک چانه بسیار کوچک، بزرگ یا بدشکل بهبود می‌بخشد. چه فردی با چانه ضعیف از طریق کاشت، چانه خود را حجیم و برجسته کند و چه فردی چانه بزرگ خود را با جراحی کوچکتر کند، هدف از جراحی چانه ارائه ظاهری زیباتر و متعادل تر است. در این مقاله از زیبا باش با عمل‌های جراحی چانه منتوپلاستی و ژنیوپلاستی بیشتر آشنا خواهیم شد.

منتوپلاستی و ژنیوپلاستی چیست؟

طبق گفته آکادمی جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت آمریکا، جراحی پلاستیک روی چانه را منتوپلاستی یا ژنیوپلاستی می‌گویند. جراحی پلاستیک صورت می‌تواند تاثیر زیادی بر ظاهر و عملکرد چانه داشته باشد. همچنین می‌تواند به بهبود ظاهر سایر ویژگی‌های صورت کمک کند. چانه خیلی بزرگ یا خیلی کوچک می‌تواند بسیاری از ویژگی‌های صورت را نامتعادل نشان دهد، به عنوان مثال کوچک بودن بیش از حد چانه، بینی فرد را بیش از حد بزرگ نشان می‌دهد. برعکس، چانه بزرگ باعث می‌شود که چشم‌ها و بینی بیش از حد کوچک نشان داده شوند.

ژنیوپلاستی (Genioplasty): ژنیوپلاستی نوعی جراحی است که روی چانه انجام می‌شود. هم جراحان پلاستیک و هم جراحان فک و صورت (جراحانی که روی دهان و فک کار می‌کنند) می‌توانند این نوع جراحی را انجام دهند. ژنیوپلاستی اغلب یک جراحی زیبایی است، به این معنی که افراد آن را برای ظاهر و نه به دلیل یک مشکل پزشکی انتخاب می‌کنند. به همین دلیل، اغلب تحت پوشش بیمه نیست.

منتوپلاستی (Mentoplasty): منتوپلاستی نیز یک عمل جراحی زیبایی برای تغییر شکل چانه از طریق بزرگ کردن یا کوچک کردن آن است. منتوپلاستی می‌تواند شکل و خط استخوان فک را بهبود بخشد و به ساختار متقارن و متعادل صورت کمک کند.


بیشتر بخوانید؛ کوچک کردن سینه آقایان (ژنیکوماستی)


 عمل جراحی چانه چگونه انجام می‌شود؟

راه‌های مختلفی برای بهبود ظاهر چانه وجود دارد از جمله استفاده از فیلرها یا پروتز چانه. یک جراح پلاستیک ممکن است از فیلرها برای بهبود ناحیه چانه در بیماران خاصی استفاده کند که برای سختی‌های جراحی چانه آماده نیستند. همچنین ممکن است زمانی که فردی تحت عمل بینی قرار می‌گیرد، جراح پلاستیک، جراحی چانه را نیز پیشنهاد دهد تا مطمئن شود که شکل و موقعیت چانه مکمل اندازه بینی است. جراحی چانه می‌تواند شامل اصلاح شکاف چانه نیز باشد. در زیر به روش‌های عمل جراحی چانه اشاره کرده‌ایم:

1: بزرگ کردن چانه (ایمپلنت چانه)

هنگام بحث در مورد انواع روش‌های اصلاح چانه، بزرگ کردن چانه با ایمپلنت محبوب‌ترین نوع جراحی چانه است. جراحان پلاستیک از ایمپلنت‌ها برای ایجاد کانتور و حجم برای چانه ای که فرورفته است یا فاقد برجستگی است، استفاده می‌کنند. ایمپلنت‌ها می‌توانند از مواد مصنوعی، سیلیکون، استخوان و مواد دیگر ساخته شوند. جراحی پلاستیک برای بزرگسالانی که فقط نگران کوچکی چانه خود هستند بهترین کار را انجام می‌دهد. اگر بیمار نگران نگرانی‌های دیگری مانند شکل فک یا مشکل در قرارگیری دندان‌های خود باشد، کاشت چانه به تنهایی ممکن است پاسخگو نباشد.

اصلاح فرم چانه

با این حال، افرادی که هدف آن‌ها صرفاً بزرگ کردن چانه است، ممکن است از ایمپلنتی بهره ببرند که برجستگی مورد نظر را به آن‌ها ارائه دهد. جراح باید به بیمار اطلاع دهد که عمل بزرگ کردن چانه باعث بهبود ناهنجاری‌های چانه نمی‌شود و برای این کار نیاز به جراحی ارتوگناتیک نیز دارد، یعنی جراحی فک که مشکلات استخوان‌ها و دندان‌های فک را اصلاح کند.

جراحی کاشت چانه شامل یک برش در زیر چانه یا در قسمت داخلی لب پایین است. ایمپلنت‌ها در فضای ایجاد شده از طریق برش قرار می‌گیرند، برخی از ایمپلنت‌های چانه به خود استخوان فک چسبانده می‌شوند در حالی که سایر ایمپلنت‌ها در برش ایجاد شده در طول جراحی باقی می‌مانند. 

2: جراحی اصلاح پتوز چانه

پتوز چانه اصطلاحی رایج برای چانه ای است که ممکن است کمی بیرون زده شده و چین‌های عمیق یا افتادگی پوست داشته باشد. هنگامی‌که فردی لبخند می‌زند، این وضعیت می‌تواند برجسته‌تر شود. در حین جراحی پتوز چانه، از بی حسی موضعی استفاده می‌شود و برشی برای اصلاح برآمدگی چانه ایجاد خواهد شد.

پتوز چانه که ناشی از مشکلات ذاتی ساختار استخوانی صورت است، نیاز به اصلاح جراحی دارد که شامل استئوتومی یا بریدگی استخوان است. بیمارانی که به این جراحی نیاز دارند نباید بیماری پریودنتال داشته باشند تا بهترین نتایج را کسب کنند، زیرا لنگرهای دائمی در بالای مرز پایینی استخوان فک قرار می‌گیرند تا بافت نرم چانه را بالا ببرند. در موارد دیگر، ممکن است فقط پوست یا چربی اضافی برای بهبود برآمدگی چانه برداشته شود. همچنین ممکن است در حین جراحی یک ایمپلنت برای اطمینان از تناسب صورت قرار داده شود. 

3: جراحی کوچک کردن چانه

جراحی کوچک کردن چانه به افرادی که چانه بزرگ دارند کمک می‌کند تا ویژگی‌های صورت خود را متعادل کنند. این جراحی تقریباً یک ساعت طول می‌کشد و از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. جراح برش‌هایی در زیر چانه و داخل دهان ایجاد می‌کند تا پوست را از استخوان چانه جدا کرده و بافت و استخوان اضافی را بردارد.

پوست چانه همچنین ممکن است تغییر مکان داده و از ایمپلنت برای صاف کردن لبه‌های زاویه دار یا ناهموار استفاده شود. در این روش، استخوان چانه معمولا به سمت پایین تراشیده می‌شود تا ظاهری زنانه یا متعادل ایجاد کند. 

4: جراحی ژنیوپلاستی استخوانی چانه کشویی

ژنیوپلاستی اسلایدینگ نوعی جراحی چانه است که می‌تواند سایز چانه را افزایش یا کاهش دهد. در طول عمل بزرگ کردن، قسمتی از استخوان که به شکل نعل اسب است از فک پایین بریده می‌شود و برای بیرون آمدن بیشتر چانه به جلو حرکت می‌کند. در مورد جراحی کوچک کردن چانه، همان قسمت از استخوان را می‌توان به سمت عقب حرکت داد. پیچ‌های تیتانیومی‌ و یک صفحه تیتانیوم استخوان را در جای خود نگه می‌دارند.

این جراحی که به آن ژنیوپلاستی استخوانی نیز گفته می‌شود، برای افرادی که چانه آن‌ها خیلی به سمت جلو یا عقب رفته، مناسب است.


روش زیبایی بن مژه چشم چیست؟ کلیک کنید.


5: ایمپلنت فک

ایمپلنت‌های صورت مانند کاشت فک معمولاً برای افرادی که دارای استخوان‌های فک کوچک یا نامتعادل هستند مناسب بوده و کمک می‌کند تا خط فک آن‌ها اصلاح شود. در این روش معمولاً برش‌هایی در پشت دهان در نزدیکی محل اتصال گونه‌ها و لثه‌ها ایجاد می‌شود تا ایمپلنت فک در جای خود قرار گیرد. ایمپلنت به استخوان فک می‌چسبد و نتیجهای پایدارتر و مطمئن‌تری نسبت به مواد سیلیکونی ارائه می‌دهد. پیچ‌های تیتانیوم ایمپلنت را در جای خود محکم می‌کنند و تمام برش‌ها بسته شده تا مایعات از دهان به داخل برش نفوذ نکنند 

6: اصلاح چانه دوتایی

گاهی اوقات مشکل زیبایی چانه، آویزان بودن یا بزرگی و کوچکی آن نیست، برخی از بیماران با مشکل چانه دوتایی مواجه هستند که می‌توان آن را با گزینه‌هایی که به اندازه جراحی چانه تهاجمی نیستند، درمان کرد. کانتور کردن از طریق درمان‌های لیزری می‌تواند به کاهش ظاهر چانه دوتایی کمک کند. جلسات درمانی با لیزر به از بین بردن چربی زیر پوست و در نهایت از بین بردن سلول‌های چربی کمک می‌کند. این روش تقریباً 25 دقیقه طول می‌کشد، اما 6 هفته طول خواهد کشید تا بدن به طور طبیعی سلول‌های چربی تخریب شده را از بین ببرد.

هزینه عمل جراحی چانه

هزینه اصلاح مشکلات مربوط به چانه، بسته به نوع روشی که استفاده می‌شود و نوع چانه شما متفاوت است. با این حال هزینه متوسط با توجه به هزینه‌هایی مانند دستمزد جراح، هزینه‌های بیهوشی عمومی یا موضعی و هزینه‌های مرتبط با بیمارستان یا مرکز جراحی که جراحی شما در آنجا انجام می‌شود، محاسبه خواهد شد.

اکثر طرح‌های بیمه درمانی هزینه جراحی چانه را اگر برای اهداف زیبایی باشد پوشش نمی‌دهند. با این حال، اگر عمل جراحی چانه برای اصلاح یک نقص مادرزادی، آسیب تروماتیک یا شرایط مشابه انجام شده باشد، متصدی بیمه ممکن است برخی یا تمام هزینه‌های این عمل را پرداخت کند.

عوارض عمل زیبایی چانه

مانند هر جراحی پلاستیک دیگری، عمل جراحی چانه نیز ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد. با این حال، جراح تمام تلاش خود را می‌کند تا برای این عوارض احتمالی برنامه ریزی کرده و اطمینان حاصل کند که بیمارانش از تجربه ای بسیار ایمن و کم خطر لذت می‌برند. خطرات احتمالی جراحی چانه شامل موارد زیر است:

·        خطرات بیهوشی

·        عدم تقارن

·        خون ریزی

·        جابجایی ایمپلنت چانه

·        ترومبوز ورید عمقی، عوارض قلبی و ریوی

·        کیست‌های چرب

·        از بین رفتن بافت چربی موجود در عمق پوست (نکروز چربی)

·        تجمع مایع (سروما)

·        هماتوم

·        عفونت

·        برآمدگی

·        بی حسی یا سایر تغییرات در احساس پوست

·        درد مداوم

·        بهبودی ضعیف برش‌ها

·        امکان جراحی مجدد

·        تغییر رنگ پوست یا تورم طولانی مدت

·        از دست دادن پوست

·        نتیجه زیبایی کمتر از حد مطلوب

·        بافت اسکار ضخیم در اطراف ایمپلنت چانه (انقباض کپسولی)

·        جای زخم نامطلوب

مهم است که قبل از عمل تمام سوالات خود را مستقیماً با جراح پلاستیک خود مطرح کنید و از خطرات و عوارض جراحی آگاه باشید.

مراقبت بعد از جراحی چانه

مراقبت پس از اکثر روش‌های جراحی چانه شامل داشتن یک رژیم غذایی نرم است که برش‌های جراحی را تشدید نمی‌کند. بیماران ممکن است پس از عمل احساس سفتی در ناحیه چانه داشته باشند که در نهایت در طول دوره بهبودی از بین می‌رود.

در اکثر جراحی‌های چانه، برش‌های کوچکی در زیر چانه یا داخل دهان ایجاد می‌شوند که احتمالاً حساس یا دردناک خواهند بود. برای کاهش هر گونه احساس ناراحتی می‌توان از داروهای ضد درد استفاده کرد و احتمالاً دو یا سه روز پس از جراحی نیاز به پانسمان خواهید داشت. در حالی که ممکن است ناحیه چانه ابتدا تورم زیادی داشته باشد، اما این تورم پس از شش هفته کاهش می‌یابد. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که در طی یک یا دو هفته اولیه پس از عمل جراحی از فعالیت‌های شدید مانند ورزش شدید دوری کنید. با این حال، می‌توانید حدود 10 روز پس از عمل، فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید.

جمع بندی

در مجموع، صرف نظر از نوع خاصی از جراحی زیبایی که برای اصلاح مسائل مربوط به شکل یا اندازه چانه خود انجام می‌دهید، یافتن یک جراح پلاستیک یا پزشکی که تجربه کافی در این زمینه دارد، ضروری است. قبل از عمل به خوبی تحقیق کرده تا جراح مناسب را پیدا کنید. متخصص باید بتواند توانایی‌های خود را با نشان دادن عکس‌های قبل و بعد بیمارانی که روی آن‌ها جراحی انجام داده است، نشان دهد. اگر مطمئن نیستید که با تغییرات چانه چگونه به نظر می‌رسید، پیشنهاد می‌کنیم از نمونه‌های دیجیتالی ظاهر خود توسط پزشک کمک بگیرید. در نهایت اگر هنوز در زمینه عمل جراحی چانه سردرگم هستید، سوالات خود را با مشاورین ما در زیبا باش درمیان بگذارید.

کاشت و ترمیم ناخن 

1 دیدگاه
  • سمانه نیازی
    • سمانه نیازی
    • 1401/09/06

    با برداشتن غبغب میتونید چانه خود را نمایانتر کنید

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.