صفحه نخست بلاگ دانستنی ها آشنایی با انواع کرم ضد آفتاب

آشنایی با انواع کرم ضد آفتاب


آشنایی با انواع کرم ضد آفتاب
دانستنی ها توسط : زیباباش 1402/12/19 0 نظر

یکی از ضروری‌ترین محصولات مراقبت از پوست، کرم‌های ضد آفتاب هستند که در تمام روز‌های سال و در تمام فصل‌ها باید به طور مرتب استفاده شوند. نور خورشید با داشتن اشعه‌های فرابنفش uv برای پوست شما ضرر دارد. اما استفاده از یک کرم ضد آفتاب با SPF مناسب می‌تواند از پوست شما به خوبی محافظت کند. تابستان بهترین فرصت برای آفتاب گرفتن، شنا کردن و تجربه تفریحات آبی مهیج است.

اینکه بخواهید در یک روز گرم تابستانی تفریح کنید، چیزی نیست که بتوانید به سادگی از آن رد شوید. پس با انتخاب یک کرم ضد آفتاب مناسب، از پوست خود مراقبت کرده و بدون نگرانی از ایجاد لک یا چین و چروک بر روی صورت، در زیر نور گرم خورشید به کار و گردش و تفریح و فعالیت‌های روزانه خود مشغول شوید. در این مطلب از مجله زیبا باش همراه ما باشید تا شما را با انواع کرم ضد آفتاب آشنا کنیم. 

معرفی انواع کرم ضد آفتاب

اشعه فرابنفش سه نوع پرتو دارد که در بین آن‌ها پرتو‌های UVA سلامت و زیبایی پوست را بیش‌تر از بقیه در معرض تهدید قرار می‌دهند؛ زیرا با داشتن طول موج طولانی‌تر می‌توانند به لایه‌های عمیق پوست هم نفوذ کنند. هنگام بررسی چرایی تمایل زنان به آراستگی ظاهری متوجه شدیم که ضد آفتاب یکی از پرمصرف‌ترین محصولات مراقبتی آن‌ها است. با توجه به این موضوع در ادامه با معرفی انواع کرم ضد آفتاب به شما می‌گوییم که چه محصولی برای شما مناسب‌تر است. به طور کلی ضد آفتاب‌های موجود در بازار به دو دسته معدنی و شیمیایی تقسیم می‌شوند.

ضد آفتاب‌های معدنی یا فیزیکی

یکی از رایج‌ترین مدل‌های ضد آفتاب، ضد آفتاب‌های معدنی یا مینرال هستند که با قرار گرفتن روی سطح پوست مثل یک مسدود‌کننده فیزیکی عمل می‌کنند. یعنی اینکه پرتو‌های UV را از سطح پوست منحرف و آن‌ها را پراکنده می‌کنند.

ضد آفتاب‌های فیزیکی که محافظت بالایی در برابر اشعه‌های UVA و UVB ایجاد می‌کنند، مثل یک سد یا مانع فیزیکی روی پوست قرار می‌گیرند. این محصولات رنگ مایل به سفید دارند و به وضوح روی پوست مشاهده می‌شوند. همچنین خیلی راحت ممکن است در اثر تماس با آب، عرق کردن و... از روی پوست پاک شوند.

برای ایجاد حفاظت کافی از پوست باید از مقدار مناسبی ضد آفتاب معدنی استفاده کنید. ضد آفتاب‌های معدنی که از تیتانیوم دی اکسید و اکسید روی یا ترکیبی از هر دو تهیه می‌شوند، حاوی نانوذرات هستند. بنابراین هنگام استفاده از این محصولات نباید از هیچگونه اسپری یا فرمولاسیون‌های پودری استفاده شود؛ زیرا استنشاق نانوذرات موجود در ضد آفتاب برای ریه خطرناک است.

مزایا

·         فیزیکی بودن: بیش‌تر ضد آفتاب‌های معدنی حاوی اکسید روی و تیتانیوم دی اکسید هستند و به خوبی از پوست محافظت می‌کنند.

·         سازگاری بالا: ضد آفتاب‌های معدنی برای کودکان، پوست‌های حساس و پوست‌های مستعد به تحریک مناسب هستند.

·         حفاظت عالی: ضد آفتاب‌های معدنی از آفتاب سوختگی جلوگیری کرده و بهترین خنثی‌کننده اشعه فرابنفش نور خورشید هستند.

·         مناسب پوست‌های مستعد آکنه: ضد آفتاب‌های مینرال غیر کومدون‌زا بوده و نه تنها باعث التهاب نمی‌شوند، بلکه در بهبود آکنه هم موثر هستند.

معایب

·         بازتاب سفیدی: بیش‌تر ضد آفتاب‌های معدنی روی پوست، بازتاب سفید رنگ دارند. 

·         چسبندگی: صد آفتاب‌های معدنی گاهی روی پوست چسبیده و سنگین به نظر می‌رسند.

·         قدرت نفوذ: برخی ضد آفتاب‌های معدنی به اندازه ضد آفتاب‌های شیمیایی قدرت نفوذ ندارند.

·         بافت نامطلوب: ضد آفتاب‌های فیزیکی به دلیل بافت ضخیم و تیره برای زیر آرایش مناسب نیستند.

ضد آفتاب‌های شیمیایی

ضد آفتاب‌های شیمیایی وارد لایه‌های عمیق‌تر پوست شده و به راحتی جذب می‌شوند. این ضد آفتاب‌ها، اشعه مضر UV را جذب کرده و پس از تبدیل به گرما، آن را از پوست شما خارج می‌کنند. آزاد شدن گرما ممکن است برای پوست‌های حساس و مستعد به روزاسه و‌ هیپرپیگمانتاسیون مشکل ساز شود و لکه‌های قهوه‌ای پوست آن‌ها را زیاد کند. همچنین می‌تواند با مسدود کردن منافذ، باعث بروز آکنه شود. به طور کلی ضد آفتاب‌های شیمیایی حاوی این ترکیبات هستند:

·         آووبنزون

·         اکسی بنزون

·         اکتوکریلن

·         اکتیسالات

·         اکتینوکسات

·         هموسالات و...

اشعه‌های فرابنفش برای رسیدن به این مواد باید به پوست نفوذ کنند. اما از آنجایی که ضد آفتاب‌های شیمیایی قدرت محافظت در برابر تمام اشعه‌های UVA را ندارند، ممکن است به لایه‌های عمیق پوست آسیب برسانند. نکته مهم دیگر این است که فرایند جذب ضد آفتاب‌های شیمیایی به پوست ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. با توجه به اینکه نور مستقیم خورشید باعث بی‌فایده شدن تاثیر این مواد شیمیایی می‌شود، حتما باید ضد آفتاب خود را در فواصل زمانی مشخص تمدید کنید.

مزایا

·         بافت سبک و شفاف: ضد آفتاب‌های شیمیایی با داشتن فرمولاسیون شفاف و ژل مانند به هیچ وجه باعث ایجاد رد سفید رنگ روی پوست نمی‌شوند.

·         قدرت پخش شوندگی بالا و ایجاد حس خوشایند روی پوست: ضد آفتاب‌های شیمیایی به صورت ژل یا اسپری تهیه شده و با داشتن بافت سبک و شفاف به راحتی روی پوست پخش می‌شوند.

·         محافظت از پوست در برابر خشکی و ساییدگی: ضد آفتاب شیمیایی باعث خشکی پوست و احساس سنگینی نمی‌شود.

·         ضد عفونی‌کننده و کمک به حفظ بهداشت پوست: بیش‌تر ضد آفتاب‌های شیمیایی با داشتن ترکیبات ضد عفونی باعث حفظ بهداشت پوست می‌شوند.

معایب

·         اثر بخشی کمتر در مقایسه با ضد آفتاب‌های معدنی: ضد آفتاب‌های شیمیایی، اشعه‌های خورشید را جذب کرده و اثرگذاری کمتری در مقایسه با ضد آفتاب‌های معدنی دارند. به همین دلیل ضد آفتاب‌هایی مناسب هستند که ۳۰ SPF و بالاتر داشته باشند.

·         اثرات نامطلوب زیست محیطی: برخی ترکیبات موجود در ضد آفتاب‌های شیمیایی مثل اکسی بنزون در برخی مناطق برای آب سنگ‌ها غیر ایمن شناخته شده‌اند‌. با این حال تحقیقات راجع به تعیین اثرات SPF بر روی اقیانوس‌ها و آب سنگ‌ها همچنان ادامه دارد.

چه نوع ضد آفتابی بخریم؟

یکی از ۲۰ تکنیک و نکته طلایی زیبائی که باید خانم ها بدانند این است که ضد آفتاب مناسبی انتخاب کنند. ضدآفتاب‌های فیزیکی با ایجاد پوشش فیلتری روی پوست از پرتو‌های مضر اشعه ماوراء بنفش (UVA و UVB) جلوگیری می‌کنند. در مقابل ضدآفتاب‌های شیمیایی به راحتی به پوست جذب شده و با ترکیبات خاص خودشان از پوست محافظت می‌کنند. برای خریداری هر کدام از این ضدآفتاب‌ها باید با توجه به نوع پوست و نیاز‌های شخصی، مناسب‌ترین محصول را انتخاب کنید.

آشنایی با انواع کرم ضد آفتاب

انواع کرم ضد آفتاب بر اساس نوع پوست، ترکیبات سازنده و کاربرد دارای انواع مختلفی هستند:

ضد آفتاب سفید‌کننده

ضد آفتاب سفید‌کننده در دسته‌بندی ضد آفتاب‌های رنگی قرار دارد. اگر به کرم پودر زدن عادت دارید، پیشنهاد می‌دهیم که به جای استفاده از دو لایه کرم و سنگین کردن صورت، از ضد آفتاب‌های رنگی کمک بگیرید. کرم‌های ضد آفتاب سفید‌کننده از پوست شما محافظت کرده و باعث جلوگیری از ایجاد لکه‌های پوستی می‌شوند.

ضد آفتاب روشن‌کننده

ضد آفتاب‌های روشن‌کننده، سپر محافظ پوست در برابر نور آفتاب هستند که از ایجاد لکه‌های پوستی جلوگیری می‌کنند. بهترین ضد آفتاب‌های روشن‌کننده دارای حداقل ۳۰ SPF بوده و حاوی ترکیبات گیاهی روشن‌کننده مثل عصاره لیمو، خیار، شیرین بیان و ویتامین‌های B و C و E هستند. ضد آفتاب‌های روشن‌کننده به عنوان ضد لک غیررنگی تهیه شده و با داشتن خاصیت مرطوب‌کنندگی از خشک شدن پوست جلوگیری می‌کنند. اگر پوست چربی دارید، حتما به فری اویل بودن ضد آفتاب توجه کنید.

ضد آفتاب و ضد چروک

ضد آفتاب ضد چروک که محبوبیت زیادی میان مصرف‌کننده‌ها دارد، یک محصول مراقبتی موثر برای درمان آفتاب سوختگی و کاهش چروک‌های پوستی است. در واقع هر چیزی که درباره زیبایی و جوانسازی پوست نیاز دارید در این ضد آفتاب جمع شده است!

ضد آفتاب و آبرسان

چین و چروک روی پوست بیش‌تر به دلیل فقدان رطوبت کافی ایجاد می‌شود. برای پوست‌های خشک، استفاده از آبرسان از نون شب هم واجب‌تر است. با توجه به اینکه ضد آفتاب یک محصول مراقبتی ضروری برای پوست است و باید به طور دائم استفاده شود، بهترین کرم ضد آفتاب خاصیت آبرسانی هم دارد و رطوبت پوست شما را تامین می‌کند.

سخن پایانی

ضد آفتاب یکی از مهم‌ترین محصولات مراقبت از پوست است که برای حفاظت از پوست در برابر تاثیرات مضر اشعه‌های ماوراء بنفش خورشیدی تهیه می‌شود. استفاده منظم از ضد آفتاب از پیری زودرس، ایجاد لکه‌های پوستی، سرطان پوست و سایر مشکلات پوستی ناشی از تابش UV جلوگیری می‌کند. وجود انواع مختلفی از کرم‌های ضد آفتاب، شامل کرم‌های ضد آفتاب فیزیکی و شیمیایی این امکان را به افراد می‌دهد که محصول مناسبی براساس نیاز‌ها و نوع پوست خود انتخاب کنند. به یاد داشته باشید که استفاده روزانه از ضد آفتاب بهترین راه برای حفاظت از سلامت پوست شما است.


هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد
نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.