بسیاری از قسمتهای صورت، از جمله لبها، با افزایش سن، حجم خود را از دست میدهند. البته بسیاری از افراد با لبهای نازک به دنیا میآیند و به این ترتیب تمایل دارند لبهای بزرگتری داشته باشند. در عصر تکنولوژی و وجود الگوهایی در شبکههای اجتماعی نیز بسیار شایع است که افراد معمولی هم تمایل به حجیم کردن لبهای خود داشته باشند.
پروتز لب، روشی رایج برای افزایش حجم لب بوده که امروزه به روشهای مختلفی از جمله تزریق ژل یا ایمپلنت انجام میشود. اما در مورد این که این روشها چه مزایا و معایبی داشته و ماندگاری پروتز لب چقدر است، در این مقاله از زیبا باش صحبت خواهیم کرد.
پروتز لب چیست؟
حتی لبهای پر و شهوتانگیز نیز ممکن است به دلیل روند پیری مقداری از حجم خود را از دست بدهند. پروتز لب میتواند به ایجاد ظاهری جوانتر در صورت کمک کرده و به بیمارانی که زیبایی لبهای خود را از دست دادهاند، اعتماد به نفس بیشتری هدیه دهد. امروزه گزینههای درمانی مانند عمل آگمنتیشن لب، تزریق ژل لب، لیفت سانترال لب، جراحی پلاستیک کاشت لب و انتقال چربی برای افرادی که به دنبال افزایش حجم لب خود هستند، استفاده میشود.
روشهای پروتز لب
اگر به یک گزینه موقتی برای بزرگ کردن لب نیاز دارید، فیلرهای لب ممکن است برای شما مناسب باشند. فیلرهای لب، محلولهایی هستند که مستقیماً به لبها تزریق میشوند تا لبها را حجیم و پر کنند. گزینههای مختلفی در مورد فیلر لب وجود دارد، بزرگ کردن لب از طریق تزریق با پرکنندههای پوستی اسید هیالورونیک مانند Juvederm، Restylane و Elevess انجام میشود. اگر میخواهید حجم لبهای شما دوام و ماندگاری طولانیتر داشته باشد، پیشنهاد میکنیم، ایمپلنت یا جراحی کاشت لب را امتحان نمایید.
کاشت یا ایمپلنت لب
کاشت لب روشی موثر برای ایجاد ظاهری پرتر و متقارن تر است. پس از قرار دادن پروتز، ممکن است نسبت به فیلرها مدت زمان طولانیتری دوام داشته باشند؛ با این حال، ایمپلنت لب خطرات بیشتری نسبت به تزریق ژل دارد و ممکن است بهترین گزینه برای هر بیمار نباشد.
مزایای کاشت لب:
ایمپلنتهای سیلیکونی که در لب کاشته میشوند، ماندگاری بالایی دارند و ممکن است تا چندین سال وضعیت خود را حفظ نمایند.
معایب کاشت لب:
در این روش، کبودی و تورم بعد از جراحی شایع است. افزایش خطر عوارض جانبی جدی مانند عفونت، جابجایی ایمپلنت، واکنشهای آلرژیک، تودهها، تورم یا کبودی طولانی مدت و عدم تقارن لب در روش تزریق فیلر وجود دارد. توجه داشته باشید که اگر پس از جراحی پشیمان شوید، برداشتن ایمپلنت بسیار دشوار است.
تزریق فیلر به لب
تزریق فیلر به لب به راحتی و تنها در عرض 5 الی 10 دقیقه در مطب پزشک قابل انجام است. بزرگ کردن لب با فیلرها خطرات کمتری نسبت به ایمپلنت دارد، اما برای مدت زمان مشابه نتیجه ای یکسان به همراه نخواهد داشت.
مزایای تزریق لب:
· بهبود ظاهری طبیعی در شکل، ساختار و حجم لبها
· خطر کبودی یا تورم طولانی مدت تا حد زیادی کاهش مییابد.
· واکنشهای آلرژیک بسیار نادر است.
· نتایج برای بیماران میتواند حدود یک سال باقی بماند.
معایب تزریق لب:
خونریزی، تورم، قرمزی، حساسیت و کبودی از عوارض جانبی شایع هستند. عوارض جانبی جدی شامل عفونت، واکنشهای آلرژیک، تودهها، تورم یا کبودی طولانی مدت، یا عدم تقارن لب است. علاوه بر این، نتایج تزریق فیلرهای لب دائمی نیست.
بعد از تزریق ژل به لب چه انتظاری باید داشته باشم؟
پس از تزریق لب، ممکن است مقداری کبودی و تورم را تجربه کنید. این علائم معمولا کوتاه مدت است و با مراقبتهای خانگی و زمان برطرف میشود. پس از پروتز لب با تزریق ژل اکثر مردم میتوانند بلافاصله و بدون هیچ مشکلی فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند، اگرچه استراحت یک روز یا بیشتر برای شما خوب است.
آیا کاشت چال گونه عوارض دارد؟ کلیک کنید.
پروتز لب چه نگرانیهای زیبایی را درمان میکند؟
· اندازه لب: از پروتز لب میتوان برای افزایش اندازه لب از طریق مواد مصنوعی یا تزریق فیلر استفاده کرد.
· شکل لب: مواد پروتز لب را میتوان به دلخواه وارد لب کرده تا شکل کلی لب را تغییر دهد.
پروتز لب برای چه افرادی مناسب است؟
کاندیدهای ایده آل برای پروتز لب، افرادی هستند که از سلامت خوبی برخوردارند و لبهایی به طور طبیعی نازک با شکل یا تقارن نامطلوب دارند یا افرادی که کاهش حجم لبهای مرتبط با سن داشتهاند. پروتز لب برای افرادی که عفونتهای داخل و اطراف دهان دارند، سیگاریهایی که تمایلی به ترک در حین انجام عمل ندارند و افرادی که بیماری مزمن خاصی دارند توصیه نمیشود.
بهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا کاندید خوبی برای پروتز لب با فیلر یا ایمپلنت هستید یا خیر، مشاوره فردی با پزشک است. در طول مشاوره پزشک متخصص، زمینههای بیماری و خطر را بررسی کرده و به شما کمک میکند تا بهترین راه حل را انتخاب کنید.
پروتز لب چگونه انجام میشود؟
پروتز لب یک روش سرپایی در مطب است. جراح شما ابتدا ناحیه مورد نظر را استریل کرده و از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن لبها استفاده میکند. در حالی که میتوان پروتز لب را تحت بیهوشی عمومی انجام داد، اما اغلب لازم نیست. اگر نیاز به تزریق ژل داشته باشید، پزشک بلافاصله میزان ژل لازم را به لبهای شما وارد میکند، اما اگر روش ایمپلنت را انتخاب کردهاید، پس از بی حسی موضعی، پزشک مراحل زیر را برای قرار دادن ایمپلنت انجام میدهد:
· یک برش در هر دو گوشه دهان ایجاد میشود.
· یک گیره در برشها وارد شده و یک پاکت (یا تونل) ایجاد میشود.
· پس از ایجاد تونل، گیره باز شده و ایمپلنت وارد میشود.
· گیره برداشته میشود، ایمپلنت در داخل لب باقی میماند و برش با بخیههای کوچک بسته میشود.
اگر هیچ عارضه ای وجود نداشته باشد، کل جراحی تقریباً 30 دقیقه طول میکشد و میتوانید پس از آن به خانه بازگردید.
عوارض پروتز لب
همانطور که اشاره کردیم، عوارض احتمالی پروتز لب ممکن است شامل برآمدگی، ایجاد توده، حرکت مواد، واکنش جسم خارجی، عدم تقارن، کبودی، خونریزی و تورم باشد. پروتز لب به طور کلی بی خطر است، اما مانند هر جراحی زیبایی، خطراتی نیز وجود دارد. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
· خون ریزی
· عفونت
· آلرژی به ماده بی حس کننده (لیدوکائین) یا ایمپلنت
پس از پروتز، خطر عوارض جانبی معمولاً حداقل است و شما باید بتوانید پس از بهبودی به طور کامل فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید. در برخی موارد، ایمپلنت لب ممکن است جابجا شده یا حرکت کند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است نیاز به جراحی دیگری برای ترمیم ایمپلنت داشته باشد. کاشت لب یک گزینه دائم است و اگر از نتایج آن ناراضی باشید، برای برداشتن آن به جراحی نیاز خواهید داشت.
ماندگاری پروتز لب چقدر است؟
ماندگاری پروتز لب با روش تزریق ژل به مدت 12 تا 18 ماه است و برای حفظ نتایج، لازم است مجددا تزریق را تکرار نمایید. ایمپلنتها اگرچه روشی دائمی هستند و قرار است برای مدت طولانی دوام بیاورند، اما تضمینی وجود ندارد که چه تاثیری روی چهره شما میگذارند. طول عمر و ماندگاری ایمپلنتها تا حد زیادی به موادی که انتخاب میکنید (یعنی طبیعی در مقابل مصنوعی) و نحوه واکنش بدن شما به آنها بستگی دارد.
اما به طور کلی، پروتز لب از طریق کاشت ایمپلنت به عنوان یک روش دائمی در نظر گرفته شده و اگر همه چیز خوب پیش برود، باید مدت زمان زیادی دوام بیاورد.
آیا جراحی لب بی خطر است؟
بزرگ کردن لب با ایمپلنت فقط به برشهای کوچک نیاز دارد و به طور کلی بی خطر در نظر گرفته میشود. مانند هر جراحی دیگری، خطر خونریزی، عفونت و نتایج نامطلوب وجود دارد. خطرات این روش پروتز لب میتواند با انتخاب یک جراح پلاستیک معتبر که همه اقدامات را در یک مرکز جراحی معتبر انجام میدهد کاهش یابد.
در جراحی لب بهبودی پس از کاشت ایمپلنت لب ممکن است دو هفته یا بیشتر طول بکشد. در طول این مدت، باید از برخی فعالیتها اجتناب شود تا خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی کاهش یابد. در طول مدت مراقبت، لازم است تمامی دستورالعملهای ارائه شده توسط پزشک را دنبال کرده تا مطمئن شوید که برای شما مشکلی پیش نخواهد آمد.
مراقبتهای بعد عمل پروتز لب
زمان بهبودی پس از پروتز لب معمولاً 1 تا 3 روز است. با این حال اگر جراحی انجام دادهاید، لازم است به مدت 7 تا 14 روز پس از جراحی، از هرگونه فشار یا کشیدن اطراف ناحیه لب خودداری کنید. این موارد شامل باز کردن بیش از حد دهان و فشرده کردن بیش از حد لبها میشود، زیرا ایمپلنتها میتوانند از جای خود خارج شوند.
پس از جراحی ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد تا بافت شروع به اسکار کند و ایمپلنت را در جای خود نگه دارد. در برخی موارد اگر درد وجود داشته باشد، میتوان در صورت لزوم از داروهای مسکن استفاده کرد. کمپرس یخ و بالا بردن سر نیز میتواند به کاهش تورم و جای زخم پس از بهبودی کمک کند. اکثر بیماران پس از پروتز لب، اکثر فعالیتهای عادی خود را در عرض یک هفته از سر میگیرند. داشتن یک رژیم غذایی نرم و کاهش فعالیتهای شدید به مدت دو تا سه هفته توصیه میشود. پس از جراحی بیماران باید حرکت بیش از حد لب بالایی و لب پایینی خود را محدود کنند. بیشتر تورم و کبودی در عرض سه تا چهار هفته برطرف میشود.
هزینه پروتز لب چقدر است؟
هزینه واقعی عمل پروتز لب به محل، جراح و روش انتخابی شما بستگی دارد. به یاد داشته باشید که پروتز لب یک روش زیبایی است و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد.
در نهایت اگر سوالی در زمینه پروتز لب دارید یا در مورد روش انتخابی خود دچار شک و تردید هستید، میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات همین پست و با کارشناسان ما در زیبا باش درمیان بگذارید.