صفحه نخست بلاگ جراحی سینه همه چیز درباره پروتز سینه

همه چیز درباره پروتز سینه


همه چیز درباره پروتز سینه
جراحی سینه توسط : زیباباش 1400/06/23 1 نظر

پروتز سینه چیست؟

جراحی بزرگ کردن سینه که با قرار گیری پروتز داخل بافت سینه همراه می باشد، با عنوان جراحی پروتز سینه شناخته می شود. در این روش جراحی، از پروتزهای سیلیکونی استفاده خواهد شد. در برخی موارد، می توان از چربی دیگر نواحی بدن نیز کمک گرفت.

بسیاری از بیماران از نتایج این روش جراحی رضایت کامل دارند، اما آن چه که از اهمیت بالایی برخوردار است این است که بیمار آشنایی کاملی با این روش جراحی و باید و نبایدها داشته باشد. تنها روش بزرگ کردن سینه ها انجام جراحی پروتز سینه است و هر کدام از روش ها همچون مصرف پروتئین سویا، ژل یا قرص تنها سبب بروز عوارض و عفونت می گردد.
جراحی زیبایی سینه در حیطه پزشکی یک جراحی بسیار پرطرفدار است. اما پستان زیبا به چه معناست؟ دید جراح سینه از زیبایی پستان چه می تواند باشد و تفاهم آن با خواست افراد چیست؟ بعضی اوقات به تفاوهم رسیدن با بیماران بسیار سخت است ولی تمایل اکثریت افراد به ویژه در جوانان به اشکال سینه های غیر طبیعی و عروسکی است.

زیبایی پستان به چه معناست؟

گاها برخی از جوانان بزرگ بودن سینه را زیبایی تلقی می کنند. در واقع زیبایی پستان بدین معنا نیست که بسیار بزرگ باشد. سینه های بسیار بزرگ تنها در مدت زمان بسیار کوتاهی زیبایی دارند و پس از مدت یک تا دو سال با عوارض بسیار زیادی همراه خواهند بود. در صورت آنکه تصمیم به جراحی بزرگ کردن سینه دارید بایستی قبل از اقدام به جراحی برای پیشگیری از بروز چنین عوارضی در این زمینه با جراح سینه مشورت نمایید.
فرم سینه پس از جراحی برای هر فرد متفاوت است، زیرا بستر کاشت پروتز یکسان نمی باشد. به همین خاطر فردی که سینه های کوچک و سفتی دارد پس از جراحی فرم سینه آن با فردی که سابقه شیردهی، افتادگی و پوست شل را دارد متفاوت خواهد بود.
در تمامی افراد سیستم عضلانی، پوست و نسج پستان متفاوت است به همین منظور تعریف زیبایی سینه برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت بوده و زیبایی برای اشخاص در یک چهارچوب مشخصی تعریف می گردد.

توضیحاتی در خصوص پروتزها

لایه خارجی پروتز سینه از سیلیکون و در برخی موارد از پلی اتیلن تشکیل شده است. داخل پروتز می تواند ژل سیلیکون و یا سالین وجود داشته باشد. پروتزهای سیلیکونی، ظاهر طبیعی تری را نسبت به پروتزهای سالینی ایجاد می کنند و فرم های مختلفی دارند. پروتزهای مملوء از سالین، ظاهر به نسبت کمتر طبیعی دارند و احتمال پاره شدن آن ها بیشتر می باشد.
قبل از جراحی و در طول جلسات مشاوره، اندازه  پروتز و میزان کش آمدن پوست بررسی خواهد شد. در خانم هایی که لاغر هستند، انتخاب پروتز سایز بزرگ باعث می شود سینه ظاهر طبیعی و زیبایی نداشته باشد. پزشک با معاینات دقیقی که قبل از جراحی انجام می دهد، سایز مناسب پروتز را برای بیمار در نظر خواهد گرفت.

فرم پروتز به چه صورت است؟

پروتز می تواند به صورت گرد و یا قطره اشکی باشد. پروتزهای گرد، فرم پرتری به قسمت بالای سینه می دهند. با انتخاب هر یک از انواع پروتز، شما می توانید میزان برجستگی و بیرون زدگی سینه را انتخاب کنید تا با مشورت جراح پستان، بهترین فرم پروتز تعیین گردد.

محل قرارگیری پروتز سینه دقیقا کجاست؟

محل قرارگیری پروتز سینه روی عضله یا زیر عضله سینه یک بحث تخصصی و جراحی است و محل قرارگیری آن بسته به بستر پذیرش پروتز مشخص می گردد. عوامل مختلفی در انتخاب محل قرارگیری پروتز نقش دارند که این عوامل عبارت است از:

•    سن
•    وضعیت پوست
•    وضعیت تصمیم گیری آینده (اقدامات بارداری)
•    شغل
هر کدام این پارامتر ها تعیین می کند نوع، سایز و محل قرارگیری پروتز به چه صورت باشد.

چرا افراد به دنبال جراحی پروتز سینه هستند؟

افراد به دلیل داشتن سینه های بزرگ تر و بهبود فرم سینه ها، خواهان جراحی پروتز سینه هستند.

اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه چیست؟

•    در ابتدا بیمار باید با پزشک در خصوص دلایل انجام جراحی و خواسته های خود صحبت کند. پزشک نیز به بررسی هر گونه بیماری و یا شرایط موجود در زمان حال و گذشته خواهد پرداخت.
•    سینه ها با دقت توسط پزشک بررسی می شوند و عکس برداری هایی صورت خواهد گرفت.
•    موردی که قبل از جراحی باید به آن اهمیت داده شود، اندازه گیری وزن و قد بیمار است تا اندازه مناسب پروتز تعیین شود.
•    خانم هایی که چاق هستند و یا در آینده قصد بارداری دارند، باید انجام این جراحی را به تعویق بیندازند.

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

پروتزها می توانند در زیر سینه و یا زیر عضله سینه قرار بگیرند. قرارگیری پروتز زیر سینه، گزینه ساده تری است. در خانم هایی که لاغر هستند، پروتز زیر عضله قرار می گیرد تا سینه فرم بهتری پیدا کند. در خصوص محل مناسب قرار گرفتن پروتز، قبل از جراحی مشاوره خواهید شد.
برش های این روش جراحی زیر چین های طبیعی سینه، زیر بغل و یا هاله قهوه ای رنگ دور سینه زده می شود. در برخی موارد، درنی به بیمار متصل می شود تا خون و مایعات اضافی تخلیه گردد. این درن، یک تا دو روز بعد از جراحی برداشته خواهد شد.

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

پروتزها می توانند در زیر سینه و یا زیر عضله سینه قرار بگیرند. قرارگیری پروتز زیر سینه، گزینه ساده تری است. در خانم هایی که لاغر هستند، پروتز زیر عضله قرار می گیرد تا سینه فرم بهتری پیدا کند. در خصوص محل مناسب قرار گرفتن پروتز، قبل از جراحی مشاوره خواهید شد.
برش های این روش جراحی زیر چین های طبیعی سینه، زیر بغل و یا هاله قهوه ای رنگ دور سینه زده می شود. در برخی موارد، درنی به بیمار متصل می شود تا خون و مایعات اضافی تخلیه گردد. این درن، یک تا دو روز بعد از جراحی برداشته خواهد شد.

جراحی لیفت سینه و پروتز به طور همزمان

در صورتی که میزان افتادگی سینه خفیف باشد، جراحی پروتز سینه می تواند موثر باشد. اگر سینه حالت افتاده ای پیدا کرده باشد و سایز سینه ها مناسب باشد، جراحی بالا کشیدن سینه بدون نیاز به پروتز انجام می شود که اصطلاحا ماستوپکسی نام دارد.
در طول این جراحی، نوک سینه به سمت بالا کشیده می شود و پوست و بافت سینه از طریق ایجاد برشی در اطراف هاله قهوه ای رنگ و زیر سینه ها کشیده خواهد شد. در برخی موارد، نیاز است هر دو روش لیفت و پروتز، به طور همزمان و یا جدا از هم انجام شوند.

آیا من می توانم به موفق آمیز بودن جراحی کمک کنم؟

بله، بیمار باید تا جایی که می تواند باید به سلامت خود اهمیت بدهد. آن چه که اهمیت دارد این است که بیمار وزن بدنی متعادلی داشته باشد، رژیم غذایی سالمی را دنبال کند و به ورزش اهمیت دهد.
از بیمار خواسته می شود اگر سیگاری است، استعمال سیگار و دخانیات را از شش هفته قبل از جراحی، کنار بگذارد تا احتمال بروز عوارض به حداقل برسد. توصیه می شود بیمار بیست و چهار ساعت قبل از جراحی، استحمام کند تا ناحیه جراحی کاملا تمیز باشد.

برش در جراحی پروتز سینه در کدام قسمت قرار میگیرد؟

برش در طول جراحی پروتز سینه به سه طریق انجام می شود که عبارت است از:
خط برش زیر پستان
این نوع برش در تمامی موارد راحت و بدون عارضه خواهد بود و معمولا پروتز های که از طریق برش زیر سینه قرار می گیرند، با کمترین اسکار همراه خواهند بود.
خط برش دور هاله
این نوع برش در افرادی که هاله بزرگی دارند اما تمایل داشته از پروتز های کوچکی استفاده نمایند، مناسب خواهد بود اما اختلالی همچون کم شدن حس نوک سینه به صورت موقتی برای فرد ایجاد خواهد شد.

خط برش زیر بغل بعد از پروتز سینه:

این نوع برش به نسبت دیگر جراحی ها سخت خواهد بود و نیاز به اسکوپی داشته و برای پروتزهای کوچک مناسب است. در مواردی این نوع برش برای مخفی کردن جدی خطر بخیه برای افراد کلوئید ساز استفاده می شود. همچنین بهتر است بدانید که پروتز های که از طریق برش ناحیه زیر بغل در سینه قرار داده می شوند بایستی اندازه کوچکی داشته باشند.

عوارض نامتناسب بودن سایز پروتز چیست؟

زمانی که بستر پروتزگذاری آمادگی و پذیرش پروتز بزرگ را نداشته باشد، عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که این عوارض عبارت است از:

  • آتروفی نسج پستان
  • استفاده از پروتز بزرگ سبب فشار آوردن به نسج پستان و در نهایت آتروفی یا از بین رفتن نسج می شود.
  • ایجاد چین و چروک روی بافت سینه
  • بزرگی پروتز سبب ایجاد چین های روی بافت سینه می شود که این چین ها روی سینه نمایان و قابل لمس خواهند بود.
  • افتادگی سینه
  • استفاده از پروتز بزرگ در یک پوست شل به معنای ایجاد یک پتوز و افتادگی در بافت سینه می باشد.

آیا پروتز سینه موجب بیماری و یا سرطان  می شود؟

پروتزهای مورد تایید FDA امریکا به هیچ عنوان سبب ابتلا به سرطان پستان نخواهد شد. به طور معمول افرادی که پروتز سینه را انجام می دهند، می توانند ماموگرافی انجام دهند اما تشخیص کمی با مشکل همراه خواهد بود و در چنین زمان های می بایست به مراکز خاصی مراجعه نمایید اما قابل توجه است که از دیگر روش های تشخیصی سرطان پستان انجام سونوگرافی و MRI می باشد.
در صورت ابتلا به سرطان وجود پروتز گاها دردسر ساز خواهد بود و هنگام انجام بیوپسی سوزنی امکان سوراخ شدن پروتز وجود دارد، همچنین در صورت نیاز به انجام درمان هایی همچون رادیوتراپی امکان سفت شدن و پس زدن پروتز وجود خواهد داشت.
برخی از افراد بر این باورند که انجام جراحی زیبایی سینه اعم از پروتز و لیفت سینه سبب ایجاد سرطان می گردد. در حقیقت پروتز های مورد استفاده در کشور ایران دارای مجوز های مورد تایید وزارت های ایران و آمریکا است و طبق تحقیقات گسترده ای که انجام شده است استفاده از این نوع پروتزها از لحاظ سرطان زایی مضر نیستند و سبب ایجاد سرطان پستان نمی شوند.
در موارد بسیار نادر در دنیا یک نوع سرطان ناشی از پروتز گزارش شده است که این نوع سرطان تنها به دلیل پروتز سینه و در جدار کپسول پروتز ایجاد می شود و این نوع سرطان به هیچ عنوان کشنده نیست و با برداشتن پروتز و کپسول آن قابل درمان خواهد بود. در نهایت بگوییم، پروتز هایی که دارای مجوز رسمی هستند سبب ابتلا به سرطان نخواهد شد.

شیردهی و حاملگی بعد از پروتز سینه ممکن است؟

یکی از سوالات رایج در خصوص بارداری و شیردهی پس از جراحی پروتز سینه می باشد که جالب است بدانید این جراحی زیبایی اختلالی در بارداری و شیردهی برای فرد ایجاد نخواهد کرد ولی در صورتی که در زمان شیردهی عفونت رخ دهد احتمال دارد که این عارضه بر روی پروتز تاثیر بگذارد و موجب سفت تر شدن آن شود.
در حالت کلی پروتز سینه با بارداری ارتباطی ندارد. اما در خصوص شیردهی گفتنی است که انجام جراحی پروتز سینه سبب ایجاد مشکلاتی نظیر از بین رفتن غدد شیری و ترشحات شیری نمی شود.

در صورت آنکه زمان شیردهی با عفونت مواجه نشوید پروتز ایجاد مشکل نخواهد کرد، اما اگر مبتلا به عفونت شیردهی شوید به ویژه در پروتز های که مستقیم زیر نسج پستان قرار گرفته اند، ممکن است پروتز دچار مشکل شود. عارضه دیگری که احتمال دارد شیردهی روی پروتز سینه تاثیر بگذارد، افتادگی و تغییر فرم سینه خواهد بود. معمولا این نوع عارضه در پروتز های که در زیر نسج پستان قرار گرفته اند بیشتر دیده می شود و یک عارضه طبیعی است.
بنابراین با پروتز می توان شیردهی انجام داد و گاهی ممکن است شیردهی سبب تاثیر سوء روی پروتز شود و سبب تغییر بسیار کمی در فرم سینه ایجاد نمایید.

افتادگی پستان بعد از پروتز سینه

به طور معمول پروتز های که بر روی عضله سینه قرار می گیرند شکل طبیعی و زیبایی پستان را حفظ می کنند ولی پروتز های که زیر عضله پستان قرار می گیرند در صورتی که پستان بزرگ شود می تواند موجب افتادگی و بدفرم شدن سینه گردد که در مواردی نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت.

آیا پروتز سینه با عوارض همراه است؟

در پاسخ باید بگوییم، همانند سایر روش های جراحی، پروتز سینه نیز می تواند با عوارض و خطراتی همراه باشد. از جمله:
•    اسکار
•    خونریزی
•    تجمع مایع در حفره سینه
•    عفونت
•    تورم، درد و یا التهاب
•     افزایش و یا کاهش حساسیت

دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه در بسیاری از موارد، بیمار همان روز جراحی از بیمارستان مرخص می شود، اما این نکته را در نظر داشته باشید که این جراحی، دوره نقاهت چند ماه را به همراه دارد. توصیه می شود بیمار روز بعد از جراحی را در منزل استراحت کند تا اثرات بیهوشی از بین برود.

•    به مدت سه ماه بعد از جراحی، بیمار باید پستان بند مخصوصی بپوشد تا فرم جدید سینه ها حفظ شود.
•    کاملا طبیعی است که بیمار بعد از جراحی، احساس درد داشته باشد و سینه ها متورم باشند. در صورت بروز درد می توان از داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک مصرف کرد.
•    معمولا نیاز است بیمار یک تا دو هفته به محل کار نرود.
•    انجام فعالیت های شدید بدنی مانند بلند کردن اجسام سنگین به مدت چند ماه ممنوع می باشد.
•    بخیه ها معمولا یک تا دو هفته بعد از جراحی کشیده می شوند. سینه شش تا دوازده ماه بعد، فرم طبیعی خود را خواهد داشت و شما می توانید نتایج نهایی را مشاهده کنید.
در خصوص مراقبت های بعد از جراحی باید بگوییم، بیمار باید به رعایت بهداشت بخیه ها اهمیت دهد و استحمام کند و داروهای تجویز شده از سوی پزشک را مصرف کند. یکی دیگر از مواردی که بیماران باید در نظر داشته باشند، مراجعه منظم به پزشک و بررسی پروتز می باشد.

آیا تعویض پروتز سینه ضروری است؟

یکی از سوالات شایع در خصوص پروتز سینه این است که آیا پس از چند سال نیاز به تعویض پروتز سینه داریم؟ در گذشته شاید بیان می شد که پروتز نیاز به تعویض دارد اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی تنها زمانی پروتز ها نیاز به تعویض دارند که دچار پارگی شده باشند. از دیگر عارضه های که احتمال دارد اتفاق افتد پارگی خود به خودی پروتز پس از چندین سال می باشد و جالب است بدانید تا زمانی که به پروتز آسیبی وارد نشود نیاز به تعویض وجود نخواهد داشت.

پروتز سینه در صورت آنکه مشکلی نداشته باشد نیاز به تعویض ندارد و الزامی نیست که پروتز سینه پس از ده سال تعویض شود اما راس ده سال پروتز بایستی بررسی شود، زیرا پس از ده سال احتمال پارگی پروتز خود به خود افزایش می یابد ولی بدان معنا نیست که پس این دوره زمانی بدون پارگی تعویض شود.
در نهایت بگوییم، هر سینه ای که پروتز داشته باشد یا نداشته باشد بایستی تحت کنترل قرار گیرد تا در صورت وجود هر گونه مشکلی به راحتی اقدام به تعویض پروتز نماییم.

آیا پروتز پستان در ارتفاعات بالا یا آب های عمیق آسیب می بیند؟

یکی از سوالات شایع که گاها موجبات نگرانی افراد را فراهم می کند، تاثیر ارتفاعات بر پروتز سینه است که بایستی بدانید که ارتفاع به هیچ عنوان تاثیری روی پروتز سینه نخواهد داشت. پروتز پستان در ابتدا با کمی حباب هوا همراه خواهد بود که بتدریج جذاب خواهد شد و همچنین پروتز های سیلیکونی یا آب نمک در ارتفاع با تغییر حجم مواجه نخواهند بود. شایان ذکر است که پروتز سینه در افرادی که غواضی می کنند با فشار های بالا در عمق زیاد زیر دریا نیز دچار آسیبی نخواهد شد.

مدت استفاده از پروتز سینه چقدر است؟

روش های متعددی همچون تزریق چربی به سینه و جراحی پروتز برای بزرگ کردن سینه ها وجود دارد. امروزه از پروتزهای مورد تایید FDA امریکا استفاده می شود. پروتز ها عمر مشخصی ندارند و تا زمانی که آسیبی به آن ها وارد نگردد نیازی به تعویض نخواهند داشت. به طور معمول پروتز ها به مدت ده سال بدون آسیب ناشی از ضربه های شدید خطرناک نبوده و نیازی به تعویض نخواهد بود.

نتایج پروتز سینه چگونه خواهد بود؟

جراحی پروتز سینه با تغییر فرم و اندازه سینه ها همراه است. این جراحی هم چنین می تواند به بهبود کیفیت زندگی و بالا رفتن سطح اعتماد به نفس کمک کند. اما آن چه که اهمیت دارد این است که بیماران باید انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از جراحی داشته باشند و تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند.

در پایان به این نکته اشاره کنیم که، سینه ها بعد از جراحی پروتز سینه نیز روند افزایش سن طبیعی را خواهند داشت و مواردی مانند تغییرات وزن می تواند بر بافت و ظاهر سینه ها تاثیر بگذارد. خانم هایی که بعد از جراحی، از ظاهر سینه های خود ناراضی هستند، می توانند با مشورت جراح پستان، جراحی دیگری را انجام دهند.
نتایج جراحی پروتز سینه در دو بازه زمانی بلافاصله پس از جراحی و پس از پنج سال نمایان می شود. نتایج جراحی خود را با ستارگان سینما مقایسه نکنید زیرا اگر بخواهید سینه های بسیار بزرگ داشته باشید بایستی منتظر عواقب و خطرات آن باشید.

در نهایت بگوییم، برای انجام جراحی پروتز سینه سعی نمایید تمامی انتظارات خود را با جراح پستان در میان بگذارید اما در خصوص سایز و محل قرارگیری آن اجازه دهید تا جراح تصمیم گیری نماید زیرا انتخاب هر کدام از آن ها نیاز به تجربه و تخصص دارد.

1 دیدگاه
  • روژین مهتاب
    • روژین مهتاب
    • 1401/03/18

    پروتز ها مدت دار هستند یا دائمی ؟ کدوم برند برای پروتز سینه مناسب تر هست؟

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.