دانستنی های مزوتراپی مو
ریزش مو یکی از شایعترین مشکلات پزشکی است که افراد بسیاری با آن درگیر هستند. این مشکل به دلایل مختلف ژنتیکی و محیطی شکل میگیرد و همین موضوع باعث میشود بعضی از روشهای درمانی روی بسیاری از افراد جواب ندهد. در حال حاضر روشهای مختلفی برای کاشت و رشد مجدد مو توسط کلینیکهای زیبایی و درمانی ارائه میشود.
مزوتراپی مو یکی از روشهای غیرتهاجمی و بدون درد و خونریزی است که در آن یک محلول تقویتی به ریشه مو تزریق میشود. اگر میخواهید بیشتر با مزوتراپی مو آشنا شده و مراحل، فواید، عوارض و مراقبتهای پزشکی آن را بهتر بشناسید، ادامه این مطلب از زیبا باش را دنبال کنید.
مزوتراپی مو چیست؟
افراد مختلفی با سبک زندگی و محیط متفاوت با مشکل ریزش مو مواجه میشوند. در بسیاری از موارد عوامل گوناگون باعث میشوند مواد لازم برای رشد مو به پوست سر نرسد و فرد با مشکل ریزش و معضلات بعدی آن روبرو شود. یکی از راهکارهای بدون خطر و با شانس بالای بازدهی مزوتراپی مو است که در آن ویتامینها، مواد معدنی، آنزیمها، هورمونها و آمینو اسیدهای مورد نیاز برای رشد مو به اسکالپ مو تزریق میشود. به کمک این روش مشکل ریزش مو با ظخیم شدن تارهای مو، رشد مجدد، و تقویت و درخشان شدن آنها برطرف میشود.
در مزوتراپی مو انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد مو مثل کلسیم، ید، منگنز، مس، زینک، سلنیوم، آهن و پتاسیوم که با لایه کراتین پوست ارتباط دارند همراه با آمینواسیدهای مورد نیاز برای بهبود رشد مو مستقیما در ناحیه ریزش مو تزریق میشوند. این روش در تقویت مو و ریشه مو و اسکالپ موفقیتآمیز عمل میکند و یکی از محبوبترین روشهای جدید درمان ریزش مو است که در مقایسه با کاشت مو از دشواری بسیار کمتری برخوردار است و نتیجه آن در بیشتر موارد رویش مجدد طبیعی مو در افراد است.
ترکیبات و اجزای مزوتراپی مو
در مزوتراپی موی سر از دو نوع محلول برای درمان قطعی ریزش موی سر استفاده میشود که هر کدام از آنها مزایای خاصی ارائه میکنند. در ادامه با اجزای مختلف مزوتراپی بهتر آشنا میشوید.
محلول درمانی (Allopathic)
این نوع از محلول مزوتراپی برای جبران کمبود ویتامینها، مواد معدنی و پروتئینهای مورد نیاز رشد مو به کار برده میشود و جنبه درمانی دارد. این محلولها به سرعت عمل میکنند و نتایج آنها خیلی زود ظاهر میشوند. ترکیب محلول درمانی مزوتراپی مو برای هر فرد با توجه به نوع مشکل ریزش مو میتواند متفاوت باشد و پزشک متخصص در آن از عناصری که روی فرد نتیجه میدهند استفاده میکند.
محلول تقویتی (Homeopathic)
در این محلولها فقط از ترکیبات گیاهی و طبیعی مورد نیاز برای فعالسازی رشد مو به صورت طبیعی در بدن استفاده میشود. نتایج درمانی این نوع محلول تقویتی مزوتراپی مو با تاخیر ظاهر میشوند اما ماندگاری بیشتری دارند. محلولهای هومیئوپاتی مزوتراپی نقش مهمی در بهبود جنبههای زیبایی مو دارند و به رشد مجدد مو کاملا طبیعی کمک میکنند.
سرنگ مزوتراپی مو
یکی از محبوبترین و شایعترین روشهای انجام و اعمال مزوتراپی استفاده از سرنگهای مخصوص این کار است که با ضخامت بسیار کمی تولید و ارائه میشوند. این نوع از مزوتراپی از همه روشها درد کمتری دارد اما از همه هم بیشتر طول میکشد. معمولا پس از جلسه بیماران در ناحیه پشت سر و اطراف گوشها احساس ناراحتی میکنند که با گذشت چند ساعت بهبود مییابد.
گان مزوتراپی مو
استفاده از این روش نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد چرا که در صورت عدم توجه کافی ممکن است مشکلاتی برای بیمار با تزریق در محل اشتباه ایجاد کند. در این روش یک سرنگ با ارتفاع قابل تنظیم درون گان قرار میگیرد و محلول از طریق آن به پوست سر بیمار تزریق میشود. انواع محلولهای مزوتراپی از طریق گان مزوتراپی مو به راحتی به افراد تزریق میشوند.
مراحل روش مزوتراپی مو
پزشکان متخصص با معاینه و مشاوره افراد محلول مزوتراپی مو مناسب آنها را شناسایی میکنند. با توجه به نیاز هر فرد، عناصری که در محلول ترکیب میشوند متفاوت هستند و همین موضوع در بیشتر موارد باعث میشود قیمت مزوتراپی برای افراد مختلف متفاوت باشد. در ادامه با مراحل مزوتراپی مو بیشتر آشنا میشویم.
مشاوره و آماده سازی
در اولین جلسه پزشک با بررسی مو و الگوی ریزش آن مواد مورد نیاز برای محلول مزوتراپی را تعیین میکند. از آنجا که در هنگام انجام مزوتراپی تزریق با سرنگهای مخصوص و گانهای مزوتراپی صورت میگیرد، معمولا از بیمار خواسته میشود یک هفته پیش از آن از مصرف آسپیرین و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) خودداری کند. مصرف این دسته از مسکنها میتواند توقف خونریزی پس از تزریق را به تعویق بیاندازد برای همین بهتر است پیش از درمان متوقف شود.
جلسات درمان مزوتراپی مو
در هر جلسه مزوتراپی مو مقدار مشخصی از مواد مغذی و تقویتی مناسب رشد مو با سرنگ یا گان مخصوص مزوتراپی تزریق میشود. قبل از تزریق محلول مزوتراپی از بیحسی موضعی برای کاهش درد تزریق استفاده میشود. با اینکه مزوتراپی مو یک روش غیرتهاجمی است که دوران نقاهت و بهبود بلندی مانند روشهای کاشت جراحی ندارد، تزریق محلول مزوتراپی بدون درد نیست.
بعد از هر جلسه درمان مزوتراپی مو نتایجی مثل رشد مجدد و تقویت موها به سرعت ظاهر میشوند اما این نتایج برای ماندگار شدن معمولا نیاز به جلسات دیگری هم دارند. جلسات درمان مزوتراپی با توجه به هدف و نوع مشکل ممکن است چندین بار انجام شوند تا در نهایت فرد به نتیجه مورد نظر برسد. با توجه به این موارد، معمولا افراد با 3 تا 15 جلسه مزوتراپی مو درمان میشوند.
در ابتدا جلسات معمولا با فاصله 7 تا 10 روز انجام میشوند اما با ظاهر شدن نتایج بهبود ریزش مو، با فاصله دو هفته یک بار یا ماهانه انجام میشوند. تشخیص تعداد جلسات مورد نیاز برای مزوتراپی مو و همچنین تجویز محلول آن توسط پزشک متخصص انجام میشود و در آن عوامل گوناگون محیطی و وراثتی در نظر گرفته شده و بهترین و مناسبترین درمان تجویز میشود.
فواید درمان با روش مزوتراپی مو
در مزوتراپی مو عوامل و عناصری که کمبود آنها ریزش مو را ایجاد کرده شناسایی میشوند و در محلول مزوتراپی با ترکیب مناسب به موی فرد تزریق میشوند. این کار عملکرد طبیعی و سالم مو را به آن بازگردانده و منجر به برطرف شدن مشکل میشود. بعضی از فواید و نتایج درمان با روش مزوتراپی مو را در ادامه مشاهده میکنید:
- - ریزش مو به تدریج متوقف میشود
- - رشد مو فعال شده و شروع میشود
- - فعالیت غدههایی که به عملکرد مو آسیب میرسانند کاهش مییابد و موی فرد ضخامت و پرپشتی بیشتری پیدا میکند
- - گردش خون و اکسیژن در محدوده موی سر افزایش مییابد
- - شوره در افرادی که موهای آنها شوره میزند کاهش یافته یا متوقف میشود
- - بهبود در ضخامت و پرپشتی و ظاهر کلی مو در حین شانه زدن معلوم میشود
عوارض مزوتراپی مو کدام است؟
مزوتراپی مو یکی از روشهای کم ریسک و بدون خونریزی و جراحی برای بهبود و درمان مشکل ریزش مو است. این روش در مقایسه با انواع جراحی کاشت مو عوارض بسیار کمتری دارد. اما همان طور که میدانید هر دارویی به موازات تاثیرات مثبتی که روی بدن افراد میگذارد، میتواند عوارضی هم داشته باشد که ممکن است در بعضی از افراد بروز کنند. در بعضی از مطالعات مشخص شده افراد، به ویژه مردان با الگوی ریزش مو آندروژنیک ممکن است از مزوتراپی مو نتیجه مورد نظر را نگیرند.
اما در مجموع ایده اصلی از مزوتراپی تامین ویتامینها و مواد معدنی و عناصری است که برای رشد و عملکرد طبیعی مو مورد نیاز هستند. همین ویژگی باعث میشود محلولهای مزوتراپی معمولا داروهای تقویتی مو باشند که با داشتن پایه طبیعی منجر به بهبود عملکرد مو در افراد با الگوهای مختلف ریزش مو میشوند. از عوارض پس از تزریق محلول مزوتراپی میتوان به احساس درد در ناحیه تزریق اشاره کرد که میزان آزارندگی آن در افراد متفاوت است.
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
روش درمان ریزش موی مزوتراپی بدون بیهوشی انجام میشود و در آن فقط از تزریق مواد تقویتی و درمانی برای بازگرداندن عملکرد طبیعی مو استفاده میشود. اما به هر حال برای نتیجه بهتر از آن لازم است مراقبت بعد از مزوتراپی مو جدی گرفته شوند.
- بعد از هر جلسه سوراخهای کوچک تزریق روی پوست باقی میماند که مدتی طول میکشد تا ترمیم شوند
- بعد از درمان لازم است از شستشوی مو به خصوص با شامپو برای مدت 3 تا 4 روز خودداری شود. شستشو و شامپو زدن میتواند تاثیرات مزوتراپی مو را کاهش داده یا آنها را از بین ببرد. برای همین اگر میخواهید از مزوتراپی بهترین نتیجه را بگیرید، بهتر است تحمل چند روز حمام نکردن را داشته باشید.
- برای مدتی حدود 2 تا 3 روز بیمار لازم است از قرارگیری در معرض آفتاب اجتناب کند.
- اجتناب از شنا، رفتن به استخر، سونا و جکوزی حداقل یک هفته پس از جلسه مزوتراپی مو
- خودداری از ماساژ، مالیدن و خاراندن محدوده تزریق تا زمانی که بهبودی حاصل شود.
- خودداری از مصرف الکل به دلیل تداخل دارویی با محلولهای مزوتراپی و کاهش اثربخشی آنها.
با این حساب اگر با مشکل ریزش مو مواجه هستید و بهدنبال راهکاری کمخطر و موثر میگردید، مزوتراپی مو یکی از جدیدترین گزینههای پزشکی و زیبایی است که با انتقال ویتامینها، مواد معدنی، آمینو اسیدها و هورمونهای مورد نیاز برای فعالیت و رشد طبیعی مو به اسکالپ سر، مشکل ریزش مو را بر طرف میکند.