قبل از انجام جراحی پروتز سینه، با جراح خود ملاقات خواهید کرد. شما باید با فکر کردن در مورد آنچه میخواهید در سینههای خود تغییر دهید، برای این مشاوره آماده شوید. به یاد داشته باشید، شما به دنبال کمال نیستید، بلکه به دنبال بهبود هستید. همچنین، مطمئن باشید که به طور کلی از سلامت روحی و جسمی خوبی برخوردار هستید و از جراحی خود انتظارات واقع بینانه دارید.
به طور کلی به دو صورت میتوانید سینههای خود را بزرگ کنید:
پروتز سینه و بزرگ کردن با انتقال چربی. در این دو دسته، چندین گزینه مختلف وجود دارد که بر اساس اینکه میخواهید سینههایتان چگونه به نظر برسد و چه احساسی داشته باشید، متفاوت است. برخی از پروتزهای سینه فقط برای سنین خاصی مورد تایید FDA هستند. مهم است که به طور کامل درباره مزایا و معایب هر گزینه و این که آیا گزینه مناسبی برای شما هست یا خیر به خوبی تحقیق کنید. در این مقاله از زیبا باش با روش پروتز سینه بیشتر آشنا خواهیم شد.
عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟
پروتز سینه راهی مناسب برای خانمهایی است که از ظاهر سینههای خود راضی نیستند. به طور کلی دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید یا انتخاب کنید که تحت عمل جراحی پروتز سینه قرار بگیرید، از جمله:
· برای تغییر ظاهر سینهها اگر فکر میکنید کوچک هستند.
· برای تغییر تقارن سینهها در صورتی که یکی از آنها کوچکتر از دیگری باشد.
· برای فرم دهی به سینه پس از بارداری یا کاهش وزن قابل توجه.
· برای اصلاح هر گونه ناهمواری یا مشکل در سینههای خود پس از جراحی سینه برای سایر شرایط.
· برای افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس.
در طی جراحی پروتز سینه چه اتفاقی میافتد؟
مراحل زیادی در جراحی پروتز سینه وجود دارد که در این قسمت به طور مختصر به توضیح این مراحل پرداختهایم:
بیهوشی
جراح شما جراحی را در حالی که تحت بیهوشی عمومی هستید یا از طریق آرامبخشی IV انجام میدهد.
برش
برش در پروتز سینه را میتوان به یکی از چندین روش زیر انجام داد:
از طریق چین زیر سینه (معروف به چین زیر پستانی).
در امتداد لبه هاله (معروف به برش پری آرئول).
از طریق زیر بغل (که به عنوان روش ترانس آگزیلاری شناخته میشود).
جراح قبل از عمل در مورد این روشها با شما صحبت کرده و توضیح میدهد که کدام روش برای شما مناسب بوده و بهترین عملکرد را دارد.
کاشت پروتز
دو روش مختلف برای قرار دادن پروتز توسط جراح وجود دارد: زیر بافت سینه و جلوی عضله یا پشت عضله سینه (عضله سینه ای). قرار دادن پروتزها به چند عامل بستگی دارد، از جمله نوع پروتزی که انتخاب میکنید و میزان افزایش سایز سینهها.
بستن برش
پس از اینکه جراح پروتز را در جای خود قرار دهد، محلهای برش را به هم بخیه میزند. جراح شما ممکن است از لولههای زهکشی نیز استفاده کند. پس از بخیه، سینههای شما با یک باند گازی پوشانده شده و ممکن است با پوشیدن سوتین مخصوص به خانه فرستاده شوید.
آیا پروتز سینه دائمی است؟
پروتز سینه تضمینی برای ماندگاری در تمام عمر شما نیست. ممکن است در آینده برای جایگزینی یک یا هر دو پروتز مجدداً به جراحی نیاز داشته باشید. بارداری، کاهش وزن و یائسگی ممکن است بر ظاهر سینههای شما تأثیر بگذارد. اگر شما پروتز سینه انجام دادهاید، باید به طور منظم سینههای خود را معاینه کرده تا سلامت خود را ارزیابی کنید. همچنین باید به طور مرتب به جراح پلاستیک خود مراجعه کنید تا بتواند وضعیت پروتز سینه شما را ارزیابی کند.
بسیار مهم است که قبل از انتخاب جراح پلاستیک، به خوبی تحقیق کرده و پروتز سینه را توسط یک جراح پلاستیک دارای مجوز انجام دهید.
آیا پروتز سینه قابل برگشت است؟
بله، یک جراح پلاستیک میتواند پروتز شما را از طریق جراحی سینه خارج کند. از آنجایی که پروتز سینه تضمینی برای مادام العمر نیست، بسیاری از افرادی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند در آینده به روش دیگری برای کاشت سینه نیاز خواهند داشت. این رویهها عبارتند از:
· برداشتن پروتزها اصلی و جایگزینی آنها با جدید.
· تغییر موقعیت پروتزهای سینه
· برداشتن پروتز سینه بدون تعویض
· عوارض احتمالی بعد از پروتز سینه
مانند هر جراحی دیگری، پروتز سینه نیز ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد؛ عوارض جانبی جراحی پروتز سینه میتواند شامل موارد زیر باشد:
· درد و افزایش حساسیت در ناحیه نوک پستان
· کبودی
· خون ریزی
· تورم
عوارض فوری جراحی پروتز سینه، اگرچه نادر است، اما میتواند شامل موارد زیر باشد:
· عفونت
· مشکلات مربوط به ترمیم زخم
· هماتوم (جمع شدن خون در ناحیه جراحی)
عوارض جراحی پروتز سینه که ممکن است در طول زمان اتفاق بیفتد میتواند شامل موارد زیر باشد:
· تشکیل بافت اسکار: به آن انقباض کپسولی نیز میگویند.
· افتادگی ایمپلنت: این امر میتواند باعث افتادگی سینهها شود.
· سیماستیا: زمانی اتفاق میافتد که پروتز سینه به سمت وسط قفسه سینه میرود و میتواند ظاهر سینه را تحت تاثیر قرار دهد.
· مایع اطراف پروتز: به آن سروما نیز میگویند.
· پارگی یا کاهش تورم پروتز: از آنجایی که پروتزها برای مادام العمر طراحی نشده اند، ممکن است دچار پارگی شده و نیاز به ترمیم داشته باشند.
· لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان (BIA-ALCL): این سرطان سیستم ایمنی بسیار نادر است، اما در بیمارانی که پروتزهای پستانی با سطوح ناهموار یا بافتی دریافت کردهاند اتفاق میافتد.
· علائمی مانند تغییر در اندازه یا شکل سینهها و بروز تورم یا تودهها که ممکن است دو تا هشت سال پس از جراحی ظاهر شوند.
اگر پس از عمل هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، فوراً با ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود تماس بگیرید:
· تب
· ترشحات غیر طبیعی، مانند چرک، از محل برش
· پارگی بخیهها
· افزایش بزرگ شدن یا سفت شدن یک یا هر دو سینه که با درد و فشار همراه است.
آیا میتوان با پروتز سینه شیر داد؟
جراحی پروتز سینه میتواند بر روی اعصاب و مجاری سینه تأثیر گذاشته و شیردهی را تحت تأثیر قرار دهد. پروتزهای سینهای که زیر عضله شما قرار میگیرند معمولاً نسبت به پروتزهایی که بالای عضله شما هستند، کمتر بر تولید شیر تأثیر میگذارند. برشهای جراحی در اطراف هاله دور سینه بیشتر باعث کاهش تولید شیر میشود. اگر قصد شیردهی در آینده را دارید قبل از انجام جراحی پروتز سینه، حتماً با جراح پلاستیک خود صحبت کنید.
آیا بعد از پروتز سینه احساس درد داریم؟
بلافاصله پس از عمل جراحی پروتز سینه، لازم است تا مدتی را در بیمارستان بمانید تا کاملاً هوشیاری خود را به دست آورید. زمانی که به اندازه کافی پایدار شدید، میتوانید بیمارستان را ترک کنید. این معمولا حدود یک ساعت طول میکشد. قبل از ترک، جراح دستورالعملهای خاصی را به شما ارائه داده و قرار ملاقات بعدی را تعیین میکند. در صورت لزوم، جراح برای کنترل درد، نسخه ای برای شما تجویز میکند. اگر از لولههای زهکشی برای جراحی استفاده شود، جراح به شما میگوید چه زمانی باید برای برداشتن آنها برگردید و همچنین دستورالعملهای لازم را درباره زمان برداشتن باندهای گاز به شما ارائه میدهد.
کمی درد پس از پروتز سینه طبیعی است. به مدت 4 هفته پس از جراحی نباید هیچ گونه وزنه سنگینی بردارید. اگر ورزش میکنید، ممکن است تا 6 هفته نتوانید به فعالیتهای ورزشی خود بازگردید. در بیشتر موارد، جراحان توصیه میکنند که افرادی که مشاغل سختی دارند باید حداقل سه هفته قبل از بازگشت به کار صبر کنند.
زمان بهبودی برای پروتز سینه چقدر است؟
بهبودی هر فردی متفاوت است، بنابراین زمان بهبودی عمل پروتز سینه بسته به نوع جراحی پروتز سینه و سلامت کلی شما میتواند متفاوت باشد. به طور متوسط، بهبودی کامل حدود شش تا هشت هفته طول میکشد. جراح پلاستیک دستورالعملهای خاصی را برای برنامه بهبودی و زمانی که میتوانید به فعالیتهای بدنی بازگردید، به شما میدهد که لازم است حتما آنها را دنبال کنید.
رفع افتادگی سینه با عمل زیبایی پروتز سینه
در برخی از زنان، پوست به اندازه کافی قوی یا انعطاف پذیر نیست که بتواند وزن سینه را تحمل کند و باعث افتادگی سینهها میشود. در این وضعیت که پتوز نامیده میشود، پوست بیش از حد در مقایسه با بافت سینه وجود دارد. برای لیفت سینه، پوست اضافی باید برداشته شود.
برای رفع افتادگی سینه چندین تکنیک جراحی استفاده میشود که عبارتند از:
· الگوی عاقلانه: این برش به شکل لنگر در اطراف سینه و زیر سینه قرار میگیرد.
· LeJeour: برش به سمت اطراف هاله و پایین میرود.
· دونات یا پری آرئولار: برش فقط در اطراف آرئول ایجاد میشود.
رفع افتادگی سینه با عمل زیبایی پروتز سینه شامل درجاتی از جای زخم دائمی است، اما شما میتوانید با برخی کرمهای موجود در بازار، این زخمها را محو کنید.
آیا بیمه پروتز سینه را پوشش میدهد؟
پروتز سینه به عنوان جراحی زیبایی انتخابی در نظر گرفته میشود و بنابراین شرکتهای بیمه این عمل یا هیچ گونه ویزیتهای بعدی را پوشش نمیدهند. علاوه بر این، اگر بخواهید پروتزهای خود را در آینده بردارید، بیمه همچنان این روش را پوشش نمیدهد. بنابراین، مهم است که به خوبی در مورد هزینهها تحقیق کرده و سپس برای عمل آماده شوید.
جمع بندی
پروتز سینه یک جراحی زیبایی متداول است و معمولاً نتایج پس از جراحی، میزان رضایت بالایی به همراه دارد. با این حال، مهم است که تمام خطرات و عوارض جانبی احتمالی جراحی پروتز سینه را در نظر گرفته و قبل از عمل به خوبی تحقیق کنید. حتما با یک جراح پلاستیک دارای مجوز بورد مشورت کنید و در مورد تمام خواستهها، نیازها و نگرانیهای خود با او صحبت کنید.
اطلاعات ارائه شده در این مقاله، میتوانید تا حدودی قبل از عمل و جراحی پروتز سینه، شما را برای جراحی آماده کند، با این حال اگر هنوز هم در مورد عمل پروتز سینه دچار سردرگمی هستید، میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات و با کارشناسان ما در زیبا باش درمیان بگذارید.