فیلرها از جمله ژل لب از پرمصرف ترین محصولات زیبایی هستند. آنها به طور کلی به خوبی با بدن سازگار بوده و عوارضی ایجاد نمیکنند، اما با این حال، هر یک از آنها ممکن است گاهی اوقات عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشند. اثرات نامطلوب معمولاً تا زمانی که ژل در پوست است باقی میماند، به این معنی که فیلرهای کوتاهمدت عوارض جانبی کوتاهمدتی دارند و فیلرهای دائمی ممکن است عوارض جانبی مادامالعمر داشته باشند.
بیشتر بخوانید؛ کوچک کردن سینه آقایان یا ژنیکوماستی
هدف اصلی جلوگیری از بروز عفونت لب و این گونه عوارض است، با این حال، این همیشه ممکن نیست. برای پیشگیری از عفونت باید نهایت دقت را انجام داد و تکنیک تزریق باید عالی باشد. درمان عفونت بدلیل تزریق ژل لب اغلب با تزریق هیالورونیداز یا استروئید و در برخی موارد همراه با 5-فلوئورواوراسیل به اضافه آلوپورینول خوراکی است. بررسی بافتشناسی نمونههای بیوپسی اغلب به شناسایی فیلر کمک کرده و امکان تطبیق یک درمان خاص را فراهم میکند.
ما در این مقاله از زیبا باش در مورد علتها، علائم و درمان عفونت حاصل از تزریق ژل لب صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
دلایل عفونت لب بعد از تزریق
امروزه جوانسازی حجمی صورت با فیلرها به عنوان کم تهاجمیترین مداخله، محبوبیت پیدا کرده است. با این حال ممکن است عوارضی مانند عفونت نیز وجود داشته باشد. دلایل مختلفی برای عفونت لب وجود دارد، از جمله
· تززریق ژل لب توسط فردی بی تجربه و فاقد مهارت
· عدم توجه به مراقبتهای درمانی پس از تزریق
· درمان در کلینیکهای نامعتبر
· استفاده از ژل بی کیفیت و منقضی شده
· استفاده از سوزنهای غیر استریل و مصرف شده
· سیگار کشیدن پس از تزریق ژل لب
· وجود تبخال در حین تزریق ژل لب
· استفاده از لوازم آرایشی نامناسب بعد از تزریق ژل لب
· لمس سطوح تزریق شده با دستان آلوده
باکتریها پس از تزریق ژل شروع به رشد در ناحیه لب کرده، به همین دلیل لازم است این ناحیه را تمیز نگه داشته و از لمس آن به شدت خودداری کنید. علاوه بر این لازم است همیشه به یک پزشک متخصص و کلینیک معتبر برای تزریق ژل مراجعه کرده تا از ورود هرگونه آلودگی و تزریق نامناسب جلوگیری کنید.
علائم و نشانههای عفونت لب بعد از تزریق ژل
پس از تزریق ژل، لب شما باید پوست خود را برای هرگونه علائم عفونت بررسی کنید. به درد یا حساسیتی که با گرم شدن پوست و تورم در نزدیکی محل تزریق همراه است توجه کنید. بررسی کنید که آیا همه قسمتهای لب یکسان هستند یا ناحیهای با دیگر قسمتها متفاوت است. یک ناحیه عفونی همچنین ممکن است آبسه یا گلولههایی پر از چرک ایجاد کند. علاوه بر این، عفونت را میتوان با تب و یا قرمزی تشخیص داد. به طور کلی علائم و نشانههای عفونت لب بدلیل تزریق ژل به صورت زیر خود را نشان میدهد:
· خونریزی
· تورم و کبودی لب و اطراف لب
· قرمزی و حساسیت در محل تزریق ژل لب
· تب
· عدم تقارن لب (قسمتهایی از لبها اندازههای متفاوتی دارند)
· برآمدگی و بی نظمیدر لب ها
· زخم یا سفت شدن لب
· قرمزی و خارش اطراف لب
· آبسه و گلولههای چرکی در اطراف لب
اگر دچار تورم شَدید یا تب شُدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید؛ کاربرد میکرونیدلینگ
روشهای درمان عفونت لب
اگر بعد از تزریق ژل متوجه قرمزی، تورم یا حساسیت شُدید، باید با متخصصی که این روش را انجام داده است تماس بگیرید. پزشک یک معاینه فیزیکی انجام داده و محل تزریق را از نظر عفونت بررسی میکند. احتمالاً پزشک بررسی میکند که چه مدت از زمان تزریق ژل شما گذشته است، زیرا این سوال به آنها در تعیین نوع عفونت کمک خواهد کرد.
متخصص پس از بررسی لب، ممکن است برای تعیین نوع عفونت و انتخاب روش درمانی مناسب، از ناحیه عفونی کشت انجام دهد. شایعترین نوع عفونت ناشی از فیلرهای پوستی، باکتریایی است، اما میتوانید عفونتهای قارچی یا ویروسی نیز داشته باشید.
پس از تشخیص نوع عفونت، یکی از روشهای درمان عفونت ژل لب که در زیر به آنها اشاره کردهایم، انجام میشود.
1- آنتی بیوتیک خوراکی مصرف کنید.
اگر بلافاصله پس از تزریق دچار عفونت پوستی شده اید، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند. آنتی بیوتیکهایی که معمولاً برای درمان عفونتهای پرکننده پوستی استفاده میشوند دارای خواص ضد التهابی نیز هستند. این آنتی بیوتیکها اغلب برای مدت شش هفته تجویز میشوند.
2- از هیالورونیداز استفاده کنید.
این دارو فقط توسط پزشکان تزریق میشود و باید در صورت وجود اختلال عروقی یا عفونت تایید شده استفاده شود. هیالورونیداز آنزیمی است که به حل کردن پرکنندههای اسید هیالورونیک ناشی از تزریق که ممکن است رگهای خونی یا داخل خود ناحیه عفونی را مسدود کرده باشد، کمک میکند.
برخی از افراد به هیالورونیداز حساسیت دارند، بنابراین پزشک ابتدا آن را روی بازوی بیمار آزمایش میکند.
3- به محل عفونت آنتی بیوتیک تزریق میشود.
برای عفونتهای جدی تر، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که به نواحی عفونی آنتی بیوتیک تزریق کند. این تزریق معمولاً 3 بار انجام میشود. بین تزریق اول و دوم باید یک هفته فاصله باشد، سپس بین تزریق دوم و سوم دو هفته فاصله خواهد بود.
4- کشیدن عفونت یا مایعات جمع شده در لب
پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که فیلری را که به لب شما تزریق کرده است یا هر چرک عفونی را خارج کند. این کار به پاکسازی منافذ شما از عفونت کمک کرده و ناحیه عفونی التیام پیدا میکند. این روش در مطب پزشک انجام خواهد شد.
5- قبل از تزریق آنتی بیوتیک مصرف کنید.
یکی از راههایی که میتوانید از عفونتها جلوگیری کنید، شروع درمان عفونتهای احتمالی قبل از تزریق فیلر پوستی است. اگر قبل از تزریق شروع به مصرف آنتی بیوتیک کنید، از بروز هرگونه عفونتی که پس از آن رخ میدهد جلوگیری خواهد شد. با پزشک خود در مورد آزمایش آنتی بیوتیک پیشگیرانه قبل از تزریق صحبت کنید.
6- در صورت داشتن بیماریهای پوستی از تزریق ژل به لب خودداری کنید.
برخی شرایط ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای عفونت پس از تزریق ژل لب قرار دهد. اگر قبلاً عفونتی در اطراف لب خود دارید، از جمله جوش یا تبخال، از زدن ژل لب خودداری کنید. افرادی که درماتیت دارند نیز نباید فیلرهای پوستی دریافت کنند. اگر عفونتهایی در بینی یا دهان دارید، مانند سینوزیت، بیماری پریودنتال، عفونت گلو یا آبسه دندان، نباید این روش را انجام دهید. افراد مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس، ویروس پاپیلومای انسانی، زرد زخم، مولوسکا کانتاژیوزا یا عفونتهای مخمری در نزدیکی محل تزریق نیز نباید تزریق ژل را انجام دهند.
درمان گلوله شدن ژل بعد از تزریق به لب
سفت شدن لب تا دو هفته پس از تزریق ژل کاملاً طبیعی است. اما اگر پس از دو هفته، همچنان ادامه داشت یا گلولههایی زیر پوست احساس کردید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید. گلولهها پس از تزریق در بیشتر موارد با روشهای خانگی درمان میشوند و در برخی موارد نیز پزشک روشهای تخصصی برای درمان آنها انجام میدهد. برای درمان گلوله شدن ژل بعد از تزریق به لب احتمالاً پزشک درمانهای زیر را توصیه میکند.
· هیالورونیداز، هیلاز: از این روش برای از بردن ژل تزریق شده استفاده میشود.
· کمپرس سرد و یخ: استفاده از کمپرس سرد در ناحیه تزریق باعث رفع گلولههای ایجاد شده در صورت میشود.
· عدم لمس گلولهها: یکی از مهمترین راهها برای از بین بردن گلولههای ژل، عدم لمس آن است. لمس این گلولهها باعث افزایش تعداد و حجم آنها خواهد شد.
خطرات و عوارض عفونت لب
عوارض جانبی اولیه پس از تزریق ژل شامل اریتم، ادم و کبودی است. آنها در واقع یک واکنش فیزیولوژیکی طبیعی به تزریق یک ماده خارجی هستند و اغلب با خنک کردن ناحیه تزریق شده قابل کاهش هستند. درد با تزریق آهسته و تجویز بی حس کنندههای موضعی در حجم کم کاهش مییابد. تودهها و برآمدگیها زمانی ایجاد میشوند که یک فیلر نامناسب به صورت سطحی یا در محل نامناسب تزریق شود. اینها ممکن است فورا رخ دهند یا در اثر تجمع ماده به دلیل فعالیت ماهیچه ای ایجاد شوند.
در صورت انسداد شریانی به دلیل تزریق ناخواسته داخل عروقی یا فشرده شدن حجم پرکننده، عفونت در عرض یک روز آشکار میشود. عفونتها به ویژه برای گلابلا، گوشه داخلی چشم و آلا ناسی خطرناک است و گزارش شده است که باعث نکروز پوست و حتی زخم و مشکلات شدید پوستی میشود.
حتماً پس از تزریق ژل به لب منطقه را تمیز نگه دارید. اگر عفونت منجر به ایجاد زخمهای باز اطراف لب شود، باید آن را مانند یک زخم درمان کنید. برای کمک به جلوگیری از ورود باکتری بیشتر به زخم، هر روز محل را با آب گرم بشویید. این به جلوگیری از تجمع کثیفی و آلودگی در زخم کمک کرده و باعث بهبودی میشود. با توصیه پزشک میتوانید از یک پاک کننده ملایم یا صابون ضد باکتری استفاده کنید.
تبخال بعد از تزریق ژل لب
گرم شدن در ناحیه دهان ممکن است باعث بروز تبخال شود. اگر سابقه تبخال دارید، در هنگام تزریق ژل حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید. تزریق ژل میتواند ویروس را تحریک کرده و باعث شیوع تبخال شود. اگر قبل یا بعد از تزریق از داروهای ضد ویروسی مانند والترکس استفاده کنید، به طور قابل توجهی از بروز تبخال جلوگیری میشود.
تزریق ژل لب ممکن است احتمال بروز تبخال را افزایش دهد، به همین دلیل پیشنهاد میکنیم قبل از تزریق با پزشک خود مشورت کرده و از داروهای ضد ویروس استفاده کنید. اگر در روز تزریق دهان شما دارای زخم است بهتر است از تزریق ژل خودداری کنید.
جمع بندی
ژل پرکاربردترین ماده در زیبایی لبها است. افرادی که ژل تزریق میکنند، انتظار دارند بعد از عمل ظاهر بهتری داشته باشند. هر گونه اثر نامطلوب برای فرد و پزشک معالج فاجعه است. برای جلوگیری از عوارض و بروز عفونت لازم است پزشک باید به خوبی آموزش دیده باشد، بهترین محصول استفاده شود و نشانهها، موارد منع مصرف، تکنیکهای تزریق مناسب و محل مناسب برای تزریق ژل مشخص شود. پس از تزریق لازم است توصیههای پزشک را رعایت کنید. با وجود تمام اقدامات احتیاطی، با این حال ممکن است عوارض جانبی مانند عفونت لب رخ دهد. پزشک باید این عوارض جانبی را جدی گرفته و درمان عفونت لب را در اسرع وقت آغاز کند.
اگر در مورد تزریق ژل به لب و عوارض جانبی آن سردرگم هستید، سوالات خود را در قسمت نظرات با مشاورین ما در زیبا باش درمیان بگذارید.