امروزه بسیاری از افراد به دنبال زیبایی هستند و از روشهای مختلفی برای افزایش زیبایی خود استفاده میکنند. کاشت نگین بر روی دندان، یکی از کارهایی است که توسط بسیاری از خانمها انجام میشود و هزینه کمی دارد.
برای کاشت نگین روی دندان، باید ابتدا تحقیقات لازم را انجام بدهید و سپس برای آن اقدام کنید. شاید در ظاهر این کار بسیار ساده باشد و نیاز به متخصص نداشته باشد. اما دندان یکی از قسمتهای حساس دهان است و اگر نگین به صورت غیر اصولی بر روی آن قرار گیرد، میتواند آسیبهای جدی را به همراه داشته باشد. ما در ادامه این مقاله به شناخت روش کاشت نگین دندان و جوانب دیگر آن میپردازیم. پس با زیبا باش همراه باشید.
بیشتر بخوانید؛ روش زیبایی بن مژه چشم چیست؟
کاشت نگین دندان چیست؟
معمولا خانمها برای این که لبخند زیباتری داشته باشند از نگین دندان استفاده میکنند. این نگین میتواند سنگ یا جواهری از جنسهای کریستال، برلیان و طلا باشد. نگین دندان بسیار ریز و براق است و بر روی قسمت کوچکی از یک دندان قرار میگیرد. افرادی که به یک نگین بادوام برای دندان خود نیار دارند، باید نگین کریستال تهیه کنند. اما اگر به دنبال درخشش بیشتر نگین هستند، میتوانند از برلیان استفاده کنند.
بهتر است افرادی از این روش استفاده کنند که دندان سفید و صاف دارند. زیرا نگین میتواند توجه زیادی را جلب کند و در صورت وجود ایراد بر روی دندان، آن را بیشتر به رخ بکشد. کاشت نگین بر روی دندان، فقط بر روی دندان طبیعی قابل انجام است و افرادی که دندان خود را لمینت و کامپوزیت کرده اند، نمیتوانند بر روی دندان خود نگین بکارند.
مراحل کاشت نگین برلیان یا کریستال روی دندانها
ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان شما را معاینه کند. در صورتی که شرایط برای انجام این کار مهیا باشد، دندانپزشک سطح دندان را به خوبی تمیز میکند و با ابزار مخصوص آن را زبر کرده و برای چسباندن نگین آماده میکند. سپس نگین را به وسیله چسب مخصوص بر روی دندان مورد نظر شما میچسباند. برای اینکه این نگین به صورت دائمی بر روی دندان باشد و با خوردن غذا مشکلی پیش نیاید، نور مخصوصی به نگین میتاباند تا چسب به صورت دائم در جای خود ثابت شود. اگر بعد از این کار بخواهید نگین را بردارید، باید دوباره به دندانپزشک مراجعه کنید تا با ابزار مخصوص، این کار را انجام دهد.
برای کاشت نگین دندان، هرگز بر روی مینا دندان تغییراتی مانند تراشیدن و ایجاد سوراخ را انجام ندهید، این کار باعث خراب شدن مینا دندان میشود. به یاد داشته باشید که دندان قسمت حساسی است و اگر کاشت نگین به صورت اصولی و توسط یک دندانپزشک ماهر انجام نشود، میتواند آسیب جدی به دنبال داشته باشد.
عوارض گذاشتن نگین دندان
کاشت نگین دندان یکی از روشهای زیبایی است که عوارض مختلفی به همراه دارد. در صورتی که شما استانداردهای لازم را رعایت کنید این عوارض به حداقل میرسد و خطری برای شما نخواهد داشت. عوارض گذاشتن نگین عبارتند از:
1. کیفیت پایین نگین باعث پوسیدگی دندان میشود.
2. عدم چسباندن مناسب بر روی دندان، باعث کنده شدن آن حین غذا خوردن میشود.
3. استفاده از چسبهای غیر استاندارد و قوی، باعث آسیب به مینا دندان میشود.
4. با انجام غیر اصولی این کار ممکن است ترکهایی روی دندان به وجود آید که راه مناسبی برای ورود باکتری به دندان و پوسیدگی عمیق آن است.
5. بعد از کاشت نگین دندان، باید به خوبی مسواک بزنید زیرا ممکن است جرم در آن محل تجمع یابد و باعث پوسیدگی دندان شود.
در صوتی که برای انجام این روش زیبایی، از یک دندانپزشک ماهر کمک نگیرید، با برداشتن نگین، متوجه پوسیدگی زیادی در آن ناحیه میشوید.
آیا گذاشتن نگین دائم روی دندان باعث پوسیدگی میشود؟
همانطور که اشاره کردیم، عوامل مختلفی بر روی عوارض کاشت نگین تاثیر دارند. برای اینکه شما بتوانید کمترین عوارض را تجربه کنید، باید بدون در نظر گرفتن هزینه کاشت نگین، به یک پزشک خوب مراجعه کنید و از بهترین لوازم برای این کار استفاده کنید.
جنس نگین و چسبی که برای کاشت آن استفاده میشود، بسیار مهم است. بنابراین شما باید برای کاشت دائمی نگین بر روی دندان، از بهترین جنسها استفاده کنید. اما باز هم نمیتوان گفت که پوسیدگی برای دندان پیش نمیآید. زیرا مقاومت دندان افراد مختلف باهم فرق میکند و ممکن است با استفاده از بهترین وسایل و مراجعه به یک پزشک ماهر، باز هم دندان دچار پوسیدگی شود.
توصیه ما به شما این است که اگر میخواهید کاشت نگین بر روی دندان انجام دهید، تا حد امکان دائمی نباشد و بعد از مدتی آن را بردارید تا قسمتی که آن را چسباندید دچار پوسیدگی نشود. میتوانید در صورت علاقه شدید این کار به صورت دورهای انجام دهید، اما وجود دائم آن، تمیز کردن محل کاشت را سخت میکند.
بیشتر بخوانید؛ کاشت ناخن دست
ماندگاری نگین دندان چقدر است؟
چسبهایی که برای کاشت نگین دندان استفاده میشوند، مقاومت بالایی در برابر حرارت، مسواک و.. دارند. به طور معمول نگینهایی که به صورت استاندارد کاشته میشوند، 6 تا 12 ماه ماندگاری دارند. البته ممکن است نگین به صورت یکبار مصرف کاشته بشود که حداکثر تا یک سال بر روی دندان باقی میماند.
بسیاری از افراد با روشهای مختلف و مراجعه به پزشکان ماهر، نگین را به صورت دائمی میکارند که ممکن است مدت زمان بیشتری بر روی دندان بماند.هرگز برای ماندگاری بیشتر نگین بر روی دندان، از چسبهای قوی و غیر استاندارد استفاده نکنید. این چسبها میتوانند باعث ایجاد ترک و آسیب به مینای دندان شوند. این نگینها با تجهیزات مخصوص به دندان میچسبند. برای برداشت آن، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا این کار به صورت اصولی انجام شود. اگر خودتان برای برداشتن آن اقدام کنید، ممکن است آسیب شدیدی به دندان وارد شود.
برای کاشت نگین، هرگز به سالنهای زیبایی مراجعه کنید، این کار فقط باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود. اگر نگین به صورت غیر اصولی بر روی دندان کاشته بشود، میتواند فضایی برای رشد باکتری و پوسیدگی دندان فراهم آورد.
برداشتن نگین از روی دندان
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم برای برداشت نگین، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک بعد از برداشتن نگین، برای ترمیم و پاک کردن چسب از روی دندان اقدام میکند. ابتدا محلی که آسیب دیده را ترمیم میکند. سپس دندان را تمیز کرده و مواد چسبنده را پاک میکند. حتی اگر نگین شما به صورت طبیعی بیفتد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا دندانتان را ترمیم کند و مواد چسبنده پاک شود. این مواد چسبنده میتوانند مواد غذایی را جذب کنند و محل خوبی برای رشد باکتری و ایجاد پوسیدگی دندان باشند. برای اینکه تاثیرات چسبندگی چسب نگین کم شود، میتوان از روکش پلاستیکی هم استفاده کرد.
آیا نگینهای متحرک برای دندان بهتر هستند؟
نگینهای متحرک نمونههایی از نگین هستند که بر روی یک پوسته نامرئی ساخته شده از شیشه شفاف قرار گرفته اند. این نوع نگین به راحتی روی دندان قرار میگیرند و از روی آن برداشته میشوند. عوارض ناشی از چسباندن و برداشتن آن بسیار کمتر از نمونه دائمی است. اما گذاشتن و برداشتن آن باعث حساس شدن مینا دندان و لثه میشود و تکرار زیاد این کار میتواند به دندان آسیب برساند.
قرار دادن نگین متحرک بر روی دندان، دیگر نیازی به چسبهایی با مقاومت بالا ندارد. در نتیجه آسیب به مینا دندان کمتر میشود و شما میتوانید هر زمان که خواستید به راحتی نگین را از دندان جدا کنید یا به آن بچسبانید. قبلا هم اشاره کردیم که وجود طولانی مدت نگین بر روی دندان میتواند باعث تجمع جرم و پوسیدگی دندان شود. اما با نصب نگین متحرک میتواند برای مسواک زدن آن را جدا کرد تا به صورت کامل دندان تمیز شود و از پوسیدگی جلوگیری شود.
نگین روی کدام دندانها نصب میشود؟
بهتر است نگین بر روی دندانهایی که نیاز به ترمیم دارند نصب شود تا زمانی که میخواهید نگین را بردارید دندان را به طور کامل ترمیم کنید. همانطور که قبلا اشاره کردیم، زمانی که نگین روی دندان برداشته شود، دندانپزشک برای تمیز کردن و ترمیم دندان اقدام میکند. بنابراین وقتی شما روی دندان کاملا سالم این کار را انجام دهید، نیاز به ترمیم پیدا میکند.
شما میتوانید نگینها را بر روی هر دندانی که دوست دارید بکارید، اما معمولا این نگینها در ردیف بالایی دندان و قسمتهای جلویی کاشته میشود تا جلوه بیشتری داشته باشد. برای انتخاب دندان مورد نظر، از دندانپزشک خود کمک بگیرید تا دندان مناسب این کار را انتخاب کنید. معمولا دندانپزشکان با معاینه دندانهای شما و بررسی وضعیت هر یک، میتوانند دندان مناسب این کار را شناسایی کنند.
جمع بندی
کاشت نگین بر روی دندان یکی از روشهایی است که میتواند باعث زیبایی لبخند شما شود. معمولا افرادی از این روش استفاده میکنند که دندانهایی سفید و سالم دارند. بنابراین قرار گرفتن نگین بر روی آنها می تواند جلوه زیبایی داشته باشد. اما اگر شما دندانهایی دارید که سالم نیستند، استفاده از نگین میتواند ایرادات را بیشتر نشان دهد.
هرگز برای کاشت نگین دندان به سالنهای زیبایی مراجعه نکنید. این کار اگرچه در ظاهر آسان است اما به دقت زیادی نیاز دارد. دندانها از قسمتهای حساس بدن هستند و در صورت کاشت غیر اصولی نگین، میتوانند دچار عوارضی چون پوسیدگی دندان، شکستن دندان، آسیب شدید مینا دندان، آسیب لثه و... شوند. دندانپزشکها با استفاده از تجهیزات مناسب و روشهای اصولی این کار را برای شما به درستی انجام میدهند. نگینها مدلهای مختلفی دارند که در کیفیتهای متفاوت وارد بازار میشوند. شما باید از نگین و چسب باکیفیت استفاده کنید تا دندان دچار پوسیدگی و آسیب نشود.
برای کاشت دائمی نگین حتما به پزشک ماهر مراجعه کنید و به توصیههای آنها عمل کنید تا عوارض کاشت، به حداقل برسد. علاوه بر نمونههای دائمی نگین، نمونههای متحرک هم وجود دارند که میتوان به راحتی آن را نصب کرد و برداشت، اما تکرار این کار میتواند باعث ایجاد آسیب و حساسیت در قسمت مینا دندان و لثه شود. برای دریافت نتیجه بهتر، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا به شما در انتخاب راه درست کمک کنند.