علائم واریس پا شامل رگ‌های پیچیده و ظاهری نامطلوب روی پا، درد و سنگینی در پاها، تورم، حساسیت و سوزش در قسمت‌های پوستی که رگ‌های واریس دیده می‌شود و سفت شدن نواحی پوستی که رگ‌های واریس قرار دارد، می‌باشد.
صفحه نخست بلاگ دانستنی ها روش های درمان واریس پا

روش های درمان واریس پا


روش های درمان واریس پا
دانستنی ها توسط : زیباباش 1402/02/09 4 نظر

واریس پا یک بیماری شایع است که بر روی رگ‌های سطحی و عمیق پا اتفاق می‌افتد. در این بیماری، رگ‌های پا به صورت پیچیده و در هم تنیده دیده می‌شوند که ممکن است باعث درد، سنگینی، تورم و حساسیت در قسمت‌های پوستی شود. واریس پا معمولاً در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود، اما هر کسی می‌تواند این بیماری را داشته باشد. واریس پا ممکن است ناراحت کننده و باعث کاهش کیفیت زندگی شود، از نظر زیبایی نیز مشکلاتی به همراه دارد.

در برخی از موارد، واریس می‌تواند به علائم جانبی دیگری مانند زخم‌های پوستی که باعث درد، عفونت و تورم می‌شوند، نیز منجر شود. با توجه به اینکه این بیماری مشکلات بالینی مختلفی را ایجاد می‌کند، شناخت علائم واریس و درمان آن، از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این راستا، انواع مختلف درمان واریس پا وجود دارد که با توجه به نوع بیماری، میزان توسعه رگ، ویژگی‌های فردی و عوامل دیگری که ممکن است تأثیرگذار باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. درمان واریس با اسکلروتراپی یک روش غیر جراحی و کم تهاجمی برای درمان واریس است. در این نوشتار از زیبا باش بیشتر با این بیماری و روش درمانی اسکلروتراپی آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

واریس پا چیست؟

واریس پا یک حالت بیماریایی است که در آن وریدهای پاها تورم و بزرگ شده و به شکل پیچیده و درهم درآمده‌اند. این بیماری اغلب به دلیل فشار طولانی مدت بر روی پاها رخ داده و علائم و نشانه‌های شدید آن شامل سوزش، خارش، درد و تورم پا است. درمان واریس پا به شکل‌های مختلفی ممکن است شامل تغییرات در شیوه زندگی، استفاده از پوشیدن جوراب‌های پشت کمر و همچنین در صورت لزوم برخی روش‌های درمانی دارویی یا جراحی باشد.

در بیشتر موارد، واریس به علت دفع ناکامل خون از قلب و عروق پشت به سوی اندام‌ها و تحت فشار قرار گرفتن وریدها در پاها شکل می‌گیرد. علائم معمول واریس ممکن است شامل درد و سنگینی در پاها، حساسیت روی پوست، تورم و رگ‌های پیچیده و ظاهری درهم در پا باشد.

یکی از عوامل اصلی خطر واریس، برای زنان است. زنان به دلیل تحمل بارداری، تولید هورمون‌های زنانه و عوامل دیگری که با آنها همراه هستند، در معرض خطر بیشتری برای واریس قرار دارند. همچنین، سن، ژنتیک، سابقه خانوادگی، چاقی، نوع شغل و سبک زندگی فرد نیز عوامل مهمی ‌هستند که می‌توانند در بروز واریس تأثیرگذار باشند. افرادی که نیازمند ایستادن و یا نشستن طولانی مدت هستند، مانند کارگران، پزشکان و معلمان، نیز در معرض خطر بیشتری برای واریس هستند.

درمان واریس پا

علت به وجود آمدن واریس پا

علل بوجود آمدن واریس پا متنوع است. این بیماری معمولاً به دلیل ضعف یا ناتوانی در سیستم وریدی بدن رخ می‌دهد. عواملی که می‌توانند باعث ضعف سیستم وریدی شوند، شامل افزایش فشار در باریک شدن وریدها (به عنوان مثال، در صورت بارداری-مطالعه مراقبت های دوران بارداری)، چاقی، قرار گرفتن در وضعیت نشسته برای مدت طولانی، عدم تحرک کافی، استعمال داروهای خاص، تاریخچه خانوادگی واریس پا، عوامل جینی و بعضی از بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی، کبدی و لنفاوی می‌باشند.

علائم واریس

علائم واریس پا شامل موارد زیر است:

·        رگ‌های پیچیده و ظاهری درهم روی پا

·        درد و سنگینی در پاها، به خصوص پس از یک روز کاری طولانی با ایستادن یا نشستن

·        تورم در استخوان پاها

·        حساسیت و سوزش در قسمت‌های پوستی که رگ‌های واریس دیده می‌شود.

·        سفت شدن در نواحی پوستی که رگ‌های واریس قرار دارد.

·        تعریق بیش از حد در پاها

اگر شما علائم واریس دارید و نگران هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بهترین درمان را به شما ارائه دهد. درمان واریس پا ممکن است شامل تغییر سبک زندگی، استفاده از جوراب وریدی، داروها، جراحی و فرآیندهای دیگر باشد.

آیا واریس نیاز به درمان دارد؟

بله، درمان واریس بسیار مهم است. اگر واریس درمان نشود، ممکن است به مشکلات جدی سلامتی منجر شود. برای مثال، واریس ممکن است باعث درد پا، تورم، التهاب پوست، قرمزی، خارش، عفونت، زخم قرمز و دردناک و جراحی ناخواسته شود. بنابراین، درمان واریس پا بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود. روش‌های درمانی برای واریس‌ شامل روش‌های دارویی، روش‌های غیرجراحی مانند اسکلروتراپی و لیزر و در موارد بسیار خاص، جراحی است. بهترین روش درمان برای هر فرد توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود.

علت های واریس ساق پا

راهکارهای درمان واریس پا

راهکارهای درمان واریس پا ممکن است شامل تغییرات در شیوه زندگی، پوشیدن جوراب‌های مخصوص و همچنین در صورت لزوم برخی روش‌های درمانی دارویی یا جراحی باشد.

·        تغییر در شیوه زندگی: تغییر در فعالیت‌های روزمره، انجام ورزش‌های منظم، نگه داشتن وزن سالم، عدم قرار گرفتن در وضعیت نشسته برای مدت طولانی و عدم استفاده از نوشیدنی‌های حاوی الکل برای کاهش احتمال بروز واریس پا مفید است.

·        پوشیدن جوراب‌های مخصوص: پوشیدن جوراب‌های مخصوص به عنوان یک روش درمانی غیرجراحی واریس پا شناخته می‌شود. این جوراب‌ها به بخش‌های پایینی پا فشار آورده و با درمان وریدهای پوستی باعث بهبود شرایط بیماری می‌شود.

·        درمان دارویی: برخی داروها مانند داروهای خوراکی و یا کرم‌هایی که روی پوست اعمال می‌شوند، می‌توانند تورم و درد مربوط به واریس پا را کاهش دهند. این داروها به عنوان درمان مکمل در کنار روش‌های دیگر قابل استفاده هستند.

·        جراحی: در صورتی که روش‌های غیرجراحی برای درمان واریس پا نتیجه ندهند، بهتر است به جراحی روی آورد. در جراحی واریس پا، وریدهایی که شدید هستند برش می‌خورند و به صورت لیزری یا رادیوفرکانسی، با استفاده از روش‌های مدرن، ترمیم می‌شوند.

جلوگیری از واریس

برخی روش‌های پیشگیری از بروز واریس پا شامل موارد زیر هستند:

·        ورزش: ورزش‌های منظم و مطلوب که فشار وریدها را کاهش داده و به بهبود جریان خون در پاها کمک می‌کند، مفید است. بهترین ورزش‌ها برای پیشگیری از واریس پا شامل پیاده روی، دویدن، شنا، بدنسازی و یوگا هستند.

·        نگه داشتن وزن سالم: چاقی و اضافه وزن باعث فشار بیشتر روی وریدهای پا شده و ممکن است باعث بروز واریس پا شوند.

محاسبه شاخص توده بدنی

·        عدم قرار گرفتن در وضعیت نشسته برای مدت طولانی: قرار گرفتن در وضعیت نشسته برای مدت طولانی باعث می‌شود که فشار بیشتری به وریدهای پا وارد شود، بنابراین برای جلوگیری از بروز واریس پا بهتر است هرچند ساعت یک بار از جای خود بلند شده و کمی راه بروید.

·        استفاده از لباس مناسب: استفاده از لباسی که خیلی تنگ نباشد و باعث فشار بر روی وریدهای پا نشود از بروز واریس جلوگیری می‌کند. همچنین در مسیرهای طولانی از کفش‌های مناسب و راحت استفاده کنید.

·        تغذیه سالم: تغذیه‌ای که شامل مواد غذایی سالم و غنی از فیبر، ویتامین C و E و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین است، به جلوگیری از واریس پا کمک می‌کند.

·        استراحت به موقع: برای کاهش فشار وریدها، در طول روز به صورت دوره‌ای استراحت کرده و در پایان روز که به خانه برمی‌گردید پاهای خود را ماساژ داده و به خوبی استراحت کنید.

با رعایت این توصیه‌ها می‌توانید از بروز واریس پا جلوگیری کنید یا شدت علائم آن را کاهش داده و درمان آسان تری را تجربه کنید.

اسکلروتراپی چیست؟

اسکلروتراپی Sclerotherapy یک روش درمانی است که برای درمان بیماری‌های مختلفی مانند واریس، سرطان، تومورهای مغزی، عروق سرخ، هموفیلی، آنژیوم، نئوپلاسم‌های پستان و... استفاده می‌شود. در این روش، با تزریق یک ماده شیمیایی به داخل ورید، ورید مورد نظر بسته شده و جریان خون به سمت وریدهای دیگری که سالم هستند، هدایت می‌شود.

در اسکلروتراپی، ماده شیمیایی شامل الکل، فوم، لیزر و یا رادیوفرکانسی قرار می‌گیرد و به داخل ورید تزریق می‌شود. این ماده باعث التهاب در دیواره ورید شده که درنتیجه باعث بسته شدن ورید می‌شود. پس از بسته شدن ورید، بدن به صورت طبیعی آن را جذب می‌کند و ورید بسته شده و تبدیل به جزء‌های کوچکتر می‌شود. از مزایای این روش درمانی می‌توان به عدم نیاز به بیهوشی، پوست باز شده، دوره بازگشت به فعالیت عادی کوتاه و همچنین قابلیت انجام در محیط خارج از بیمارستان اشاره کرد.

واریس پا چست

اسکلروتراپی راهی برای درمان واریس پا

اسکلروتراپی یک روش درمانی غیرجراحی برای واریس پا است که با استفاده از تزریق محلول شیمیایی به داخل رگ‌های واریس، درمان این بیماری را انجام می‌دهد. در این روش، محلول شیمیایی به عنوان یک عامل سد کننده به داخل رگ‌های واریس تزریق می‌شود، سپس رگ تحت تأثیر قرار گرفته و باعث می‌شود رگ پوک و معیوب بسته شود.

این روش، اغلب برای درمان واریس‌های کوچک و متوسط استفاده شده و باعث بهبود جریان خون در پاها می‌شود. با این حال، در صورتی که واریس‌ها بسیار بزرگ باشند، ممکن است نتوان با استفاده از این روش، به صورت کامل بهبود یابید. لازم به ذکر است که برای انجام این روش، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید که بتواند به شما با توجه به وضعیت سلامتی‌تان مشاوره داده و روش درمانی مناسبی را به شما پیشنهاد دهد.

نحوه درمان واریس با اسکلروتراپی

درمان واریس با اسکلروتراپی یا تزریق رگ، روشی غیر جراحی و کم تهاجم ‌برای درمان واریس است. در این روش، دارویی به نام پولیدوکسانول (Polidocanol) یا سایر داروهای مشابه درون رگ تزریق می‌شود که باعث ایجاد التهاب در دیواره رگ شده و رگ به صورت خودکار بسته می‌شود. نحوه انجام این روش به این صورت است که پس از تعیین نقطه تزریق، پوست به کمک الکل شسته شده، سپس سوزنی کوچک به رگ وارد شده و دارو تزریق می‌شود. پس از تزریق دارو، محل تزریق با یک بانداژ فشرده می‌شود تا جریان خون به سمت رگ تزریق شده توقف شود و دارو در دیواره رگ تجمع کند.

بعد از این روند، رگ به صورت خودکار بسته شده و به مرور زمان از بین می‌روند. این روش به طور کلی برای درمان واریس کوچک و متوسط ​​استفاده می‌شود و نیاز به بیهوشی عمومی ‌یا بستری شدن ندارد. این روش باعث کم شدن درد، سرعت بیشتر بهبودی و کاهش خطر عود بیماری است. پس از انجام اسکلروتراپی، پیشنهاد می‌شود که فرد به مدت چند هفته از فعالیت بیش از حد خودداری کرده و از استفاده از وریدی که لوله‌کشی شده است جهت تزریق خون اجتناب کند. همچنین، استفاده از شلوار و پوشیدن کفش‌های راحت و مناسب پیشنهاد می‌شود تا هرچه سریع‌تر بهبودی حاصل شود.

عوارض اسکلروتراپی

اسکلروتراپی یک روش درمانی امن است، اما ممکن است با برخی عوارض احتمالی همراه باشد. بعضی از عوارض شایع این روش عبارتند از:

·        درد و تورم در منطقه تزریق

·        آب آوردن پوست در ناحیه تزریق

·        تغییر رنگ پوست در منطقه تزریق

·        خارش و حساسیت پوستی در ناحیه تزریق

·        کبودی در ناحیه تزریق

بیشتر این عوارض به صورت موقتی بوده و پس از چند روز بهبود خواهند یافت. با این حال، در برخی موارد نادر، ممکن است عوارض جدی‌تری مانند التهاب، خونریزی و نارسایی قلبی رخ دهد.

جمع بندی

واریس پا، بیماری‌ای است که به دلیل پیدایش و گسترش وریدهای سطحی یا عمیق بدن اتفاق می‌افتد. این بیماری در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود و باعث ایجاد التهاب در دیواره رگ شده و رگ به صورت خودکار بسته می‌شود. علائم واریس پا شامل رگ‌های پیچیده و ظاهری نامطلوب روی پا، درد و سنگینی در پاها، تورم، حساسیت و سوزش در قسمت‌های پوستی که رگ‌های واریس دیده می‌شود و سفت شدن نواحی پوستی که رگ‌های واریس قرار دارد، می‌باشد.

درمان واریس پا شامل تغییر سبک زندگی، استفاده از جوراب وریدی، داروها، جراحی و اسکلروتراپی است. در ابتدا روش‌های غیرجراحی توصیه می‌شود، اگر این روش‌ها موثر نبودند، جراحی می‌تواند به عنوان یک راه حل در نظر گرفته شود.

درمان واریس پا با اسکلروتراپی یک روش غیر جراحی و کم تهاجمی ‌برای درمان واریس است. در اسکلروتراپی، دارویی به نام پولیدوکسانول یا سایر داروهای مشابه درون رگ تزریق می‌شود که باعث ایجاد التهاب در دیواره رگ شده و رگ به صورت خودکار بسته می‌شود. به هر حال، این روش برای درمان واریس کوچک و متوسط ​​مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیاز به بیهوشی عمومی ‌یا بستری شدن ندارد. پس از انجام اسکلروتراپی، فرد باید به مدت چند هفته از فعالیت بیش از حد خودداری کرده و استراحت کند.

در نهایت برای تشخیص روش درمانی مناسب، لازم است با پزشک متخصص مشورت کرده تا روش درمانی صحیح برای شما تشخیص داده شود. اگر در مورد واریس پا و درمان آن نیاز به راهنمایی دارید، از مشاورین ما در زیبا باش کمک بگیرید، ما آماده پاسخگویی به سوالات شما در این زمینه هستیم.


4 دیدگاه
  • نسیم
    • نسیم
    • 1402/02/17

    آیا واریس با پیاده روی از بین میره ؟

    • زیباباش
      • زیباباش
      • 1402/02/18

      واریس معمولا بعلت عدم تحرک در پاها در یک دوره زمانی نسبتا طولانی اتفاق می‌افتد، پیاده روی می‌تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند.

  • نیما احمد زاده
    • نیما احمد زاده
    • 1402/03/06

    آیا با زیاد نشستن واریس در پا ها بوجود می آید ؟

    • زیباباش
      • زیباباش
      • 1402/03/06

      بطور کلی نشستن یا ایستادن به مدت طولانی میتواندباعث اختلال در روند عادی جریان خون شود و باعث ایجاد یا تشدید بیماری واریس شود.

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.