صفحه نخست بلاگ زیبایی چشم و پلک و مژه همه چیز درباره عمل تغییر رنگ چشم و عمل زیبایی مردمک چشم

همه چیز درباره عمل تغییر رنگ چشم و عمل زیبایی مردمک چشم


همه چیز درباره عمل تغییر رنگ چشم و عمل زیبایی مردمک چشم
زیبایی چشم و پلک و مژه توسط : زیباباش 1401/11/08 1 نظر

آیا تا به حال آرزو کرده‌اید که بتوانید برای همیشه رنگ چشم‌های خود را تغییر دهید؟ امروزه هیچ کاری غیرممکن نیست! در حال حاضر عمل تغییر رنگ چشم یا تغییر رنگ عنبیه (قسمت رنگی چشم، پشت قرنیه) به راحتی امکان پذیر و در حال افزایش است. بنابراین در این راهنما از زیبا باش قصد داریم نگاهی به عمل تغییر رنگ چشم، نکات فنی و مهم‌تر از همه خطرات این عمل بیاندازیم. اگر شما نیز خواستار این عمل جراحی هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتها با ما همراه شوید.

روش‌های تغییر رنگ چشم

چند تکنیک مختلف برای تغییر رنگ چشم شما وجود دارد که از کاشت ایمپلنت گرفته تا روش لیزر را شامل می‌شود. به هر حال این نوع عمل جراحی توصیه نمی‌شود؛ این به این دلیل است که روش‌های تغییر رنگ عنبیه نسبتاً جدید با میزان عوارض بالا هستند و انجام آن در حال حاضر بسیار خطرناک است. اگرچه یافتن ارقام خاص برای موارد موفقیت و عوارض دشوار است، اما برخی منابع ادعا می‌کنند که این روش موفقیت آمیز است.

برخی ادعا می‌کنند این روش مانند جراحی آب مروارید است، اما به وضوح اینطور نیست زیرا عوارض جراحی آب مروارید نادر است و اکثریت قریب به اتفاق بیماران از نتایج آنها بسیار راضی هستند. به هر حال دو روش اصلی تغییر رنگ چشم به صورت زیر تعریف می‌شوند:

تغییر رنگ چشم

کاشت عنبیه

رایج ترین روش تغییر دائمی رنگ چشم به شکل کاشت سیلیکونی است. این مواد وارد چشم شما می‌شوند و با برش در قرنیه روی عنبیه واقعی شما قرار می‌گیرند. این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام شده و شامل ایجاد سه برش (از 0.5 میلی متر تا 2 میلی متر) در قرنیه به منظور تزریق عنبیه مصنوعی است. در حالی که لنزهای سیلیکونی را می‌توان به راحتی به چشم تزریق کرد، اما قبل از باز شدن در بالای عنبیه، در اشکال قبلی جراحی از ایمپلنت‌های فلزی استفاده می‌شد.

با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که این روش باعث ایجاد مشکلات بیشتری از جمله آب مروارید، گلوکوم و التهاب می‌شود. فرآیند کاشت ایمپلنت سیلیکونی کمتر از 10 دقیقه در هر چشم طول می‌کشد، اگرچه روند بهبودی می‌تواند بسیار طولانی تر باشد.

این روش در سال‌های اخیر توسط افرادی که صرفاً به دنبال تغییرات زیبایی هستند استفاده می‌شود. شرایطی که در ابتدا نیاز به درمان رنگ عنبیه داشتند عبارت بودند از هتروکرومی‌ (دو عنبیه رنگی متفاوت)، آلبینیسم چشمی، آنیریدیا و کلوبوما (شرایطی که به ترتیب، کل عنبیه یا بخشی از عنبیه وجود ندارد). در این موارد، کاشت عنبیه مصنوعی علت بیماری را درمان نمی‌کند، اما ظاهر فیزیکی چشم‌ها را اصلاح می‌کند. این شرایط ممکن است به دلیل آسیب‌های چشمی مادرزادی یا اکتسابی رخ دهد.

تغییر رنگ چشم با لیزر (استروما)

یک تکنیک تغییر رنگ عنبیه که اخیراً طرفداران زیادی پیدا کرده است، استروما نامیده می‌شود. در این روش از یک لیزر کم انرژی برای حذف رنگدانه از لایه بافت درهم آمیخته در عنبیه، معروف به استروما استفاده می‌شود، از این رو این روش نام خود را از آن گرفته است. تغییر رنگ چشم با لیزر با این فرض کار می‌کند که چشم‌های قهوه ای رنگدانه بیشتری نسبت به چشم‌های آبی دارند، بنابراین با حذف رنگدانه کافی، هر کسی می‌تواند به چشم‌های آبی یا سبز دست یابد.

شرکت موسس استروما مدیکال ادعا می‌کند که قرار گرفتن زیر لیزر تخصصی آن‌ها تنها به مدت 30 ثانیه، باعث آبی شدن رنگ چشم می‌شود. در حال حاضر این روش در دسترس عموم نیست و در مراحل کارآزمایی بالینی به سر می‌برد تا اثرات آن بر روی انواع رنگ چشم، قومیت‌ها و سن بیمار آزمایش شود.

جالب اینجاست که این روش (برخلاف جراحی کاشت سیلیکون) کاملاً بدون درد است و زمان بهبودی بسیار کمی دارد. برای مشخص شدن نتایج نهایی، حدود یک ماه طول می‌کشد تا رنگدانه لیزر شده به آرامی تخلیه شده و رنگ آبی یا سبز نهایی آشکار شود. با این حال، این فرآیند گاهی اوقات می‌تواند منجر به مسدود شدن تخلیه چشم شود. همچنین ممکن است منجر به افزایش فشار چشم شده و باعث ایجاد گلوکوم شود. اگر گلوکوم درمان نشود، می‌تواند به عصب بینایی آسیب رسانده و فرد بینایی خود را از دست بدهد. در حالی که استروما به عنوان یک روش ساده و بدون درد تبلیغ می‌شود و فقط به بی حسی موضعی نیاز دارد، اما ممکن است عوارض و خطرات خود را به همراه داشته باشد.

عوارض احتمالی تغییر رنگ چشم

عمل زیبایی چشم

خطرات ناشی از تغییر رنگ چشم زیاد و در بسیاری از موارد می‌تواند بسیار جدی باشد. بدترین حالت از دست دادن کامل بینایی است، اما بسیاری از بیماران ممکن است با مشکلات زیر نیز رو به رو شوند:

·        التهاب و تورم

·        سرخی

·        نابینایی (جزئی یا کلی)

·        گلوکوم

·        آب مروارید زودرس

·        مسدود شدن تخلیه چشم

·        عفونت‌های شدید

·        نیاز به پیوند قرنیه

·        ادم قرنیه (تورم)

·        حساسیت به نور

·        تاری دید

·        عدم گشاد شدن مردمک‌ها

برنامه ریزی برای عمل تغییر رنگ چشم

قبل از زمان‌بندی عمل تغییر رنگ چشم، چشم‌پزشک باید اندازه‌گیری‌ها و عکس‌های دقیقی از چشمان شما بگیرد تا پروتز را سفارش دهد. از آنجایی که هر کاشت عنبیه به صورت سفارشی ساخته می‌شود، انتظار می‌تواند چند ماه طول بکشد. پس از ارسال سفارش، مطب جراح برای برنامه ریزی جراحی با شما تماس خواهد گرفت.

پس از جراحی اجازه رانندگی نخواهید داشت، بنابراین حتماً به محض تعیین تاریخ جراحی، همراه با فرد دیگری برای عمل حاضر شوید. هنگامی که جهت عمل تغییر رنگ چشم به مطلب مراجعه کردید، احتمالاً از شما خواسته می‌شود چندین فرم را تکمیل کرده و اطلاعات شخصی را تأیید کنید.

قبل از عمل

قبل از شروع عمل باید به اتاق عمل هدایت شده و ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی معاینه مختصری را انجام می‌دهد. جراح قطره‌های بی حس کننده را در چشمان شما می‌ریزد. سر شما به یک تکیه گاه بسته شده تا سر شما را ثابت نگه دارد و دستگاه کوچکی برای باز نگه داشتن پلک و جلوگیری از پلک زدن روی صورت قرار می‌گیرد.

در طول عمل چه رخ می‌دهد؟

هنگامی که قطره‌های بی حس کننده اثر کردند، جراح عمل را شروع می‌کند. اگر در کنار جراحی کاشت عنبیه کارهای دیگری مانند جراحی آب مروارید انجام می‌دهید، ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی ابتدا آن را انجام داده، سپس عمل را با کاشت عنبیه به پایان می‌رساند.

برای کاشت عنبیه، جراح یک برش کوچک در قرنیه در جایی که به صلبیه (قسمت سفید چشم) می‌رسد، ایجاد می‌کند. عنبیه سیلیکونی را تا کرده و از طریق برش وارد چشم می‌کند. سپس پروتز باز شده و روی عنبیه طبیعی بخیه می‌شود.

پس از عمل تغییر رنگ چشم

پس از پایان جراحی، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی دستورالعمل‌هایی را در مورد مراقبت از چشم به شما می‌دهد، که ممکن است شامل استفاده از عینک مشکی جهت محافظت در برابر نور خورشید باشد. همچنین برای جلوگیری از عفونت و عوارض برای شما قطره‌های چشمی‌ تجویز می‌شود. پس از عمل، نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهید و بلافاصله به خانه فرستاده می‌شوید.

عمل مردمک چشم

بهبودی پس از عمل تغییر رنگ چشم

بهبودی پس از جراحی کاشت عنبیه تا حد زیادی به سلامت چشم قبل از جراحی بستگی دارد. اکثر بیماران در عرض چند هفته به طور کامل بهبود می‌یابند، مشروط بر اینکه هیچ عارضه ای وجود نداشته باشد. ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما راهنمایی می‌کند که چه زمانی می‌توانید دوباره فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید.

تمام دستورالعمل‌های ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی و پزشک متخصص خود را دنبال کنید و در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی با او تماس بگیرید. چشم پزشک به احتمال زیاد از شما می‌خواهد که برای چندین ویزیت بعدی جهت نظارت بر بهبودی خود مراجعه کنید.

با این حال، چشم شما ممکن است در 24 تا 48 ساعت اولیه پس از جراحی کمی احساس سوزش یا خراش داشته باشد. ممکن است دید شما تار شده یا از چشمانتان اشک جاری شود. از لمس و مالیدن چشم خودداری کنید. جراح ممکن است به شما توصیه کند که شب‌ها با یک چسب محافظ چشم بخوابید تا از این برخورد چشم با بالشت جلوگیری کنید.

حساسیت به نور پس از جراحی کاشت عنبیه رایج است و باید ظرف چند روز کاهش یابد. همچنین ممکن است چشم شما پس از جراحی کمی ملتهب شود که باعث می‌شود در هفته اول تا حدودی دید شما کم شود.

چشم پزشک احتمالاً قطره‌های ضد باکتری یا سایر داروها را برای جلوگیری از عفونت تجویز می‌کند. همچنین ممکن است استفاده از قطره‌های روان کننده، پارچه آغشته به نمک سرد به عنوان کمپرس یا مسکن‌های بدون نسخه مانند تایلنول (استامینوفن) را برای تسکین درد پس از جراحی توصیه کند.

آیا عمل تغییر رنگ چشم ارزش دارد؟

 در یک کلام، نه! به نظر می‌رسد که عوارض بالقوه این روش تقریباً از مزیت‌های آن بیشتر است. راه حل‌های موقتی برای هرکسی که می‌خواهد رنگ چشم خود را تغییر دهد در دسترس است، راه حل‌هایی که منجر به مسدود شدن تخلیه چشم، گلوکوم یا آب مروارید نمی‌شود. اکثر چشم پزشکان به شدت مخالف عمل تغییر رنگ چشم هستند. بینایی شما بسیار ارزشمندتر از آن است که به دلایل صرفاً زیبایی از دست بدهید.

به هر حال اگر به دنبال جراحی تغییر رنگ چشم در داخل کشور هستید، حتماً تحقیقات خود را در مورد مرکز و جراح انجام دهید. زیرا اگر عمل تغییر رنگ چشم به درستی انجام نشود، جراحی کاشت عنبیه می‌تواند منجر به عوارضی از جمله کوری شود.

نظر شما در مورد این عمل چیست؟! آیا آن را توصیه می‌کنید؟! برداشت و نظر خود را در مورد این عمل جراحی در قسمت نظرات همین پست از زیبا باش با دوستان تان در میان بگذارید. شما همچنین می‌توانید در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد زیبایی با کارشناسان ما در تیم زیبا باش تماس بگیرید.

1 دیدگاه
  • ندا گل بداغی
    • ندا گل بداغی
    • 1402/07/01

    سلام پسر من یک سالشه و وقتی به دنیا آمد عنبیه چشم نداشت متخصص گفتن که هشت سالگی تا دوازده سالگی باید کاشت عنبیه انجام بشه آیا دیر نیست ؟

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.