صفحه نخست بلاگ بارداری و زایمان نکات تغذیه ای و غذایی در ماه سوم بارداری

نکات تغذیه ای و غذایی در ماه سوم بارداری


نکات تغذیه ای و غذایی در ماه سوم بارداری
بارداری و زایمان توسط : زیباباش 1402/06/28 3 نظر

در ماه سوم بارداری، تغذیه مناسب و متعادل بسیار مهم است تا به رشد و توسعه صحیح جنین کمک کرده و نیازهای بدن شما را در این دوره مهم تامین کند. تغذیه مطلوب در این مرحله، به مادر و جنین آسیبی نمی‌رساند و باعث حفظ سلامتی هر دو می‌شود. در این مرحله، نیازهای افزایش یافته به پروتئین، کلسیم، آهن، فولات و دیگر ویتامین‌ها و مواد مغذی مهم است. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، انواع پروتئین مانند مرغ، ماهی، حبوبات و لبنیات از منابع مختلف غذایی می‌تواند به شما کمک کند.

همچنین، مهم است که میزان مصرف مواد مضر مانند الکل، قهوه، نیکوتین و مواد محرک را کاهش دهید و از مصرف غذاهایی که برای جنین خطرناک شناخته شده‌اند پرهیز کنید. به یاد داشته باشید که همیشه با پزشک متخصص در مورد نیازهای تغذیه‌ای خاص خود صحبت کرده و رژیم غذایی مناسبی را برای خود تعیین کنید. تغذیه سالم در این مرحله از بارداری می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین شرایط برای رشد و توسعه سالم جنین فراهم شود. در این نوشتار از زیبا باش با نکات تغذیه‌ای در ماه سوم بارداری بیشتر آشنا خواهیم شد.

مواد مغذی مورد نیاز در ماه سوم بارداری

در ماه سوم بارداری، تغذیه سالم و مناسب برای رشد و توسعه صحیح جنین بسیار مهم است. در این مرحله، برخی از مواد مغذی کلیدی عبارتند از:

·        اسید فولیک: اسید فولیک به توسعه نوروتیوب‌ها (سیستم عصبی) جنین کمک کرده و در پیشگیری از برخی از عیوب خلقی نقش دارد. میزان توصیه شده مصرف اسید فولیک در این مرحله 400 تا 800 میکروگرم در روز است. جهت کسب اطلاعات درباره اسید فولیک مجاز دوران بارداری کلیک کنید.

·        آهن: نیاز به آهن در این مرحله بارداری بیشتر می‌شود. آهن در تولید خون مادر و جنین نقش دارد. توصیه می‌شود روزانه 27 میلی‌گرم آهن مصرف کنید. می‌توانید آهن را از منابع غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، جوانه‌ها، نخود و لوبیا سفید به دست آورید.

·        کلسیم: کلسیم در ساخت استخوان‌ها و دندان‌های جنین نقش دارد. مصرف روزانه 1000 تا 1300 میلی‌گرم کلسیم توصیه می‌شود. منابع غذایی کلسیم شامل شیر و فرآورده‌های لبنی، روغن ماهی، تخم مرغ، سبزیجات سبز برگ و بادام هستند.

·        پروتئین: پروتئین برای رشد و توسعه بافت‌های بدن جنین و پشتیبانی از سلول‌های جدید بسیار مهم است. توصیه می‌شود حداقل 60 گرم پروتئین در روز مصرف کنید. منابع خوب پروتئین شامل گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، نخود، لبنیات و مغزها هستند.

·        اسیدهای چرب امگا-3: مصرف اسیدهای چرب امگا-3 مانند اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) برای توسعه سیستم عصبی جنین و عملکرد مغزی آن مهم است. ماهی چرب، روغن ماهی و تخم مرغ سالم حاوی این نوع اسیدها هستند. پیش از مصرف هر گونه مکمل غذایی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

 

تغذیه در ماه سوم بارداری

مصرف انواع میوه در ماه سوم بارداری

در ماه سوم بارداری، مصرف میوه‌ها به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم و تعادل‌دار بسیار مهم است. میوه‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی هستند که برای شما و جنینتان مفید هستند. در زیر به چند نوع میوه مناسب برای مصرف در ماه سوم بارداری اشاره کرده‌ایم:

·        سیب: سیب‌ها حاوی فیبر و ویتامین C هستند و می‌توانند در تنظیم سطح قند خون کمک کنند.

·        پرتقال: پرتقال‌ها منبع خوبی از ویتامین C بوده و به افزایش جذب آهن از منابع گیاهی کمک می‌کند.

·        موز: موز حاوی پتاسیم، ویتامین B6 و فیبر است و می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

·        خرما: خرما حاوی فیبر، پتاسیم و مواد معدنی مانند منیزیم بوده و به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند.

·        توت‌فرنگی: توت‌فرنگی حاوی ویتامین C، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های قوی مثل آنتوسیانین است و می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.

·        هلو: این میوه حاوی فیبر، ویتامین C و پتاسیم است و فشار خون را کاهش می‌دهد.

·        هندوانه: هندوانه حاوی میزان زیادی آب، ویتامین C و لایکوپن است و آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

·        آناناس: حاوی ویتامین C و بروملین (یک آنزیم) بوده و ممکن است به کاهش التهاب و پف‌آوری بدن کمک کند.

به هر حال، قبل از مصرف هر نوع میوه، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا رژیم غذایی مناسب برای شما تعیین شود، مخصوصاً اگر عوارض یا مشکلات خاصی دارید.

مصرف گوشت در ماه سوم بارداری

مصرف گوشت در ماه سوم بارداری لازم است با احتیاط انجام شود. گوشت منبع عالی پروتئین، آهن و بعضی ویتامین‌ها است، اما در هنگام بارداری باید در مورد نوع و پخت آن دقت کنید. در زیر، نکاتی را برای مصرف گوشت در ماه سوم بارداری بیان نموده‌ایم:

·        مصرف گوشت قرمز در ماه سوم بارداری: گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوساله) حاوی پروتئین و آهن است، اما در صورت مصرف باید به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه کنید. گوشت را به طور کامل پخته تا خطر ابتلا به عفونت با باکتری‌ها مانند لیستریا و سالمونلا کاهش یابد.

·        گوشت مرغ و ماکیان: گوشت مرغ و ماکیان (مانند بوقلمون و بلدرچین) نیز منبع خوبی از پروتئین هستند. بهتر است گوشت مرغ را به طور کامل بپزید تا خطر ابتلا به سالمونلا را کاهش دهید.

·       مصرف ماهی در ماه سوم بارداری: مصرف ماهی در ماه سوم بارداری نیز مهم است، زیرا ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بوده که برای توسعه سیستم عصبی جنین مفید است. با این وجود، برخی از انواع ماهی‌ها حاوی جیوه زیادی مانند) هستند که باید به میزان کمی مصرف شود.

لازم به ذکر است که همواره قبل از تغییر در رژیم غذایی خود در دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند شما را درباره مقدار مناسب و نوع گوشتی که برای شما مناسب است، راهنمایی کند.

مصرف مایعات در ماه سوم بارداری

در ماه سوم بارداری، مصرف مایعات به خصوص آب بسیار مهم است. در حال حاضر، تغذیه مناسب و مطمئن از طریق مصرف مایعات کافی در طول روز برای سلامتی شما و جنین شما بسیار حائز اهمیت است. حداقل مقدار مورد نیاز مایعات برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی، مصرف 8 الی 10 لیوان آب در روز توصیه می‌شود. با این حال، در دوران بارداری ممکن است نیاز به مقدار بیشتری آب داشته باشید.

مواد غذایی مناسب ماه سوم بارداری

در ماه سوم بارداری چه مواد غذایی نخوریم؟

برای تغذیه در ماه سوم بارداری لازم است نکاتی را در نظر گرفته و از مصرف برخی از مواد غذایی به دلایل ایمنی یا پتانسیل آسیب‌رسان به جنین اجتناب کنید. در زیر، به چند نوع مواد غذایی که در برخی موارد پیشنهاد نمی‌شود اشاره کرده‌ایم:

·        ماهی با سطح بالای جیوه: مصرف ماهی‌هایی که آلاینده جیوه دارند مثل ماهی قرمز (تونا) و ماهی‌هایی مانند ماهی سور را به حداقل برسانید. جیوه می‌تواند برای جنین ضرر داشته باشد.

·        گوشت نیمه پخته یا خام: مصرف گوشت نیمه پخته یا خام، از جمله استیک خام یا سوخاری، ممکن است باعث عفونت با باکتری‌های خطرناک مثل لیستریا یا سالمونلا شود. بنابراین، گوشت را به طور کامل بپزید.

·        تخم‌مرغ نیم‌پخته یا خام: مصرف تخم‌مرغ نیم‌پخته یا خام می‌تواند خطر ابتلا به عفونت با باکتری سالمونلا را افزایش دهد. تخم‌مرغ را به طور کامل پخته تا این خطر را کاهش دهید.

·        لبنیات غیر پاستوریزه: محصولات لبنی غیر پاستوریزه، مثل شیر تازه یا محصولات لبنی غیرقابل پخت، را جایگزین محصولات لبنی پاستوریزه کنید. لبنیات غیر پاستوریزه ممکن است حاوی باکتری‌های خطرناکی مثل لیستریا باشند.

·        سبزیجات و میوه‌های آلوده: از مصرف سبزیجات و میوه‌هایی که قبلاً به دلیل آلودگی با باکتری‌ها یا انگل‌ها مشکوک بوده‌اند، پرهیز کنید. همچنین سبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف به خوبی بشویید.

·        غذاهای غیرقابل پخت: از مصرف غذاهایی مثل سس‌های غیرقابل پخت یا سالاد‌هایی که به مدت طولانی در دمای اتاق نگه‌داری می‌شوند، خودداری کنید. این نوع غذاها ممکن است باکتری‌ها را تکثیر کنند.

به هر حال توصیه می‌شود در دوران بارداری زیر نظر پزشک مواد غذایی مصرف کنید. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی دارید، مشاورین ما در زیبا باش نیز آماده ارائه مشاوره به شما هستند. همین جا سوالات خود را بپرسید!

محاسبه سن باردرای

3 دیدگاه
  • ستاره
    • ستاره
    • 1402/07/09

    در ماه سوم و چهارم بارداری چه مواد غذایی نباید نخوریم؟

  • فاطمه گودرزی
    • فاطمه گودرزی
    • 1402/07/10

    در ماه های اولیه تا ماه سوم چی بخوریم که نفخ نکنیم در دوران بارداری؟

  • احمدی
    • احمدی
    • 1402/07/30

    در ماه سوم چی بخوریم و در کل در بارداری چی بخوریم که جنین وزن بگیره ؟

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.