کاشت گونه به روش جراحی استخوان یک عمل زیبایی است که برای افزایش حجم گونه و بهبود زیبایی استخوان گونه و فک افراد انجام میشود. جراحی گونه راهکاری سنتی برای افزایش جذابیت چهره در افرادی است که به دلایل مختلف گونههای افتادهای دارند یا فک پایینی آنها کمی عقب است.
عمل جراحی کاشت گونه جایگزینی برای انواع راهکارهای افزایش حجم گونه با تزریق فیلر است که برخلاف آنها نتایج دائمی دارد و نیازی به تجدید جراحی ندارد. اگر میخواهید ببینید عمل جراحی کاشت گونه چیست و چگونه انجام میشود، چه مراقبتهایی دارد و عوارض احتمالی آن چیست، و آیا برای شما مناسب است، ادامه این مطلب از زیبا باش را دنبال کنید.
بیشتر بخوانید؛ بررسی انواع عمل های زیبایی کردن لب
عمل جراحی کاشت گونه چیست؟
عمل جراحی کاشت گونه یک عمل جراحی پلاستیک است که با ساختاردهی مجدد گونه و فک افراد، جذابیت ظاهری آنها را افزایش میدهد. جراحی کاشت گونه یکی از راهکارهای دائمی برطرف کردن نقص ظاهری در این ناحیه از صورت است که به صورت جداگانه یا همراه با عملهای جراحی پلاستیک دیگر انجام میشود.
در عمل جراحی کاشت گونه یک ایمپلنت جامد در استخوان گونه فرد کاشته میشود. در بعضی از موارد ماده این ایمپلنت قابلجذب است و به بافت استخوان فرد اضافه میشود. در بعضی از عملها هم از ایمپلنتهایی، بهخصوص ایمپلنتهای سیلیکونی استفاده میشود که بعد از فرمدهی به گونه از بدن فرد خارج میشوند.
بعضی از ایمپلنتهایی که در عمل جراحی کاشت گونه مورد استفاده قرار میگیرند شامل موارد زیر میشوند:
- گونهای (Malar): این نوع از ایمپلنتها مستقیما روی استخوان گونه و خط فک قرار میگیرند و به آن برجستگی میدهند.
- زیر گونهای (Submalar): ایمپلنتهای زیر گونه برای برجسته کردن گونهها و دادن ظاهری جذاب به آنها کاربرد دارند.
- ترکیبی: ایمپلنتهای ترکیبی همزمان گونه و زیرگونه را پوشش میدهند و هر دو را به حالت ایدهآل نزدیک میکنند.
جراحی گونه چگونه انجام میشود؟
قبل از اینکه وارد اتاق عمل شویم و نحوه برش زدن صورت در این عمل جراحی پلاستیک را بررسی کنیم، شاید بهتر باشد کمی با جلسه مشاوره و شرایط پیش از عمل آشنا شویم. افرادی که از سلامتی مناسبی برخوردار هستند و توقعات واقعگرایانهای دارند میتوانند با عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان چهرهای جذابتر داشته باشند. جراحی گونه باعث نمیشود چهره شما به کلی تغییر کند و تبدیل به فرد دیگری بشوید، اما کمک میکند گونهای برجستهتر با خطوط فک و چانهای زیباتر داشته باشید.
جلسه مشاوره کاشت گونه به روش جراحی استخوان
قبل از جراحی یک جلسه مشاوره بین جراح و متقاضی جراحی گونه صورت میگیرد که در آن سابقه بیماری، سابقه جراحیها و مشکلات دندان و دهان، و همچنین سابقه انجام عملهای زیبایی و پلاستیک بررسی میشود. بعد از اطلاع از این موارد و در صورت عدم وجود مشکل یا مغایرت، جراح پلاستیک هدفهای بیمار از عمل، ضرورت انجام آن، و اینکه آیا بیمار در آینده هم قصد دارد جراحی پلاستیک روی بخشهای دیگر صورت خود انجام دهد را جویا میشود.
بعد از قطعی شدن عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان و جراحی گونه، جراح پلاستیک و بیمار در مورد نحوه عمل و نوع بیحسی صحبت میکنند. افراد معمولا میتوانند از بین دو گزینه بیحسی موضعی همراه با داروهای مسکن قوی برای احساس ریلکسی در حین عمل، و بیهوشی یکی را انتخاب کنند.
عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان
در بیشتر موارد جراحی گونه یک عمل سر پایی محسوب میشود و بعد از آن نیازی به بستری شدن بیمار در کلینیک یا بیمارستان وجود ندارد. مدت زمان طول کشیدن عمل جراحی با توجه به میزان تغییرات و محل جراحی میتواند متغیر باشد. انواع مختلف جراحی گونه بر اساس محل جراحی گونه و فک شامل موارد زیر میشود:
- فک پایین: در این نوع از عمل جراحی یک ایمپلنت در لب پایینی قرار میگیرد و شکاف با بخیههای قابل جذب بسته میشود. این عمل جراحی دو تا سه ساعت طول میکشد و بعد از دو تا سه هفته بیمار بهبودی پیدا میکند.
- گونه: در این عمل جراحی پلاستیک ایمپلنت یا از لب بالایی یا از پلک پایینی روی گونه یا استخوان فک قرار میگیرد. معمولا جراحی گونه یک تا یک ساعت و نیم طول میکشد.
- چانه: ایمپلنت از لب پاینی روی چانه قرار میگیرد. این جراحی زیبایی بین 30 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد.
بعد از عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان بیمار بستری نمیشود، اما شرایط او برای رانندگی مناسب نیست و به همراه نیاز دارد.
چه کسانی نیاز به جراحی گونه دارند و برای آنها ضروری است؟
جراحی گونه و فک یکی از رایجترین جراحیهای پلاستیک است که به دلیل حساسیت بالا، معمولا توسط جراحان مجرب و متبحر که دورههای تخصصی جراحی گونه دیدهاند انجام میشود. افرادی که فک پایین ناهماهنگی با فک بالا دارند، گونههای افتاده یا تحلیلرفته دارند، یا میخواهند با جراحی گونه چهرهای جذابتر با گونههایی برجسته داشته باشند در بسیاری از موارد با عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان نتیجه مورد نظر خود را میگیرند. بعضی از افراد هم به دلیل تصادف یا آسیب فیزیکی دچار شکستگی استخوان فک و گونه میشوند که عمل جراحی گونه برای آنها هم ضروری محسوب میشود.
جراحی گونه یکی از موثرترین روشهای جوانسازی چهره است که بسیاری از افراد، بهخصوص خانمها و آقایان میانسال و مسن از آن برای بازگرداندن چهره جوان و شاداب خود بهره میبرند. کاشت گونه به روش جراحی استخوان برای افرادی که از کاشت گونه با فیلر و چربی جواب نگرفتهاند یا از تجدید تزریق کردن خسته شدهاند گزینهای عالی است که نتایج ماندگاری دارد.
بیشتر بخوانید؛ روش های لیفت باسن
مراقبت های بعد از جراحی کاشت گونه
پیش از جراحی معمولا پزشک به بیمار هشدارهای لازم را میدهد. افرادی که سیگاری هستند بهتر است دو هفته قبل و بعد از جراحی گونه از سیگار کشیدن خودداری کنند. به افرادی که داروهایی مانند آسپیرین مصرف میکنند که ممکن است باعث جلوگیری از قطع شدن خونریزی شوند معمولا توصیه میشود از دو هفته قبل از مصرف آنها اجتناب کنند.
قبل از رفتن به کلینیک برای انجام عمل جراحی گونه، بهتر است لوازمی که پس از جراحی به آن نیاز دارید را تهیه کنید و در محل استراحت خود قرار دهید. بعضی از چیزهایی که لازم خواهید داشت شامل موارد زیر میشود:
- یخ به مقدار فراوان
- نایلون فریزر
- پمادها و کرمهای تجویزی جراح پلاستیک که باید روی زخم و سطوح بیرونی مالیده شوند
- گاز استریل
- خوردنیها و غذاهای نرم و خنک از جمله شیک پروتئین، پودینگ، ژله، بستنی و...
- دهانشویه (ممکن است جراح از شما بخواهد برای مدت مشخصی از مسواک زدن خودداری کنید)
بعد از جراحی گونه معمولا افراد حداقل تا دو روز کبودی و ورم خواهند داشت. جراح پلاستیک به آنها نحوه بهبودی را توضیح میدهد. در صورت کبودی و ورم بیش از حد لازم است با جراح پلاستیک تماس گرفته شود.
آیا کاشت گونه به روش جراحی استخوان عوارض دارد؟
عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان یک عمل سر پایی جراحی پلاستیک است که در بسیاری از موارد با بیهوشی انجام میشود. مانند عملهای جراحی و جراحی پلاستیک دیگر عمل جراحی گونه هم ریسکها و خطراتی دارد که بهتر است افراد قبل از عمل با آنها آشنا باشند. بعضی از خطرهایی که ممکن است به واسطه جراحی گونه پیش بیایند را در ادامه مشاهده میکنید:
- خطرات بیهوشی
- به هم خوردن تقارن چهره
- خونریزی بعد از جراحی
- جابجا شدن ایمپلنت گونه
- کیستهای چربی
- لخته شدن خون
- عفونت
- احساس بیحسی یا تغییرات دیگر در احساس کردن پوست
- درد مداوم
- احتمال نیاز به جراحی ترمیمی
- تغییر رنگ پوست یا متورم و کبود ماندن طولانی
- نتایج ظاهری ناخوشایند
- باقی ماندن اسکار و جای زخم برشهای جراحی
هزینه کاشت گونه به روش جراحی استخوان
عواملی مثل نوع ایمپلنت، محل قرارگیری آن، دستمزد جراح و کلینیک مورد مراجعه نقش مستقیم در هزینه کاشت گونه دارند. جراحی کاشت ایمپلنت گونه یک جراحی سخت است که با ایجاد تغییرات عمده در مناطق حساس صورت افراد مانند چشم و دهان و گونه از سختی قابل توجهی برخوردار است. در حالی که در بسیاری از موارد کلینیکهایی که تجربه کافی در انجام این جراحی ندارند قیمت ارزانی برای آن ارائه میدهند، مراجعه به آنها فقط به خاطر هزینه کمتر اشتباه بزرگی محسوب میشود که ممکن است نتایجی فاجعهبار به دنبال داشته باشد.
عمل کاشت گونه به روش جراحی استخوان یک عمل جراحی پلاستیک و زیبایی است که شرکتهای بیمه هزینه آن را پوشش نمیدهند. هزینه این عمل برای هر فرد با توجه به نیازها و مدت زمان طول کشیدن جراحی متفاوت است. اما برای ارائه یک تخمین کلی، هزینه میانگین آن معمولا 4 تا 5 برابر بیشتر از هزینه کاشت گونه با تزریق فیلر یا ژل است که برخلاف کاشت گونه به روش جراحی استخوان که نتایج دائمی دارد، یک روش درمانی و زیبایی با نتایج موقتی و چند ماهه است.
جمعبندی
جراحی کاشت گونه بیشتر از 70 سال است که مطرح شده و در طول سالها انواع ایمپلنتهای مورد استفاده در آن به نحوی پیشرفت کردهاند که در حال حاضر بسیاری از آنها جذبی هستند و نیازی به جراحی مجدد برای برداشتن ندارند. در این مطلب از زیبا باش، وبسایت ارائهدهنده مطالب زیبایی و سلامتی، کاشت گونه به روش جراحی استخوان مورد بررسی قرار گرفت. برای مطالعه مطالب بیشتر درباره انواع روشهای جراحی پلاستیک و آشنایی با راهکارهای زیبایی و سلامتی به وبسایت زیبا باش مراجعه کنید.