زیبایی اندام و از بین رفتن چربیهای قسمت مختلف بدن، یکی از هدفهای همیشگی بسیاری از افراد است. رسیدن به اندامی بهتر و خوش فرمتر به وسیله روشهای مختلفی نظیر ورزش، رژیم و عملهای جراحی گوناگون صورت میگیرد. یکی از روشهای موثر برای داشتن اندامی زیباتر، عمل لیپوساکشن است. در این روش مقداری از چربی اضافی از قسمتهای مختلف بدن خارج میشود تا به اندام دلخواه دست پیدا کنید. با زیبا باش همراه باشید تا در ادامه به بررسی بیشتر عمل لیپوساکشن و جنبههای مختلف آن بپردازیم.
معرفی عمل لیپوساکشن
عمل لیپوساکشن یک روش موثر برای از بین بردن چربیهای بدن و ایجاد سایز، حجم و فرم دلخواه بدن است. با انجام این عمل شما میتوانید فرم ظاهری بدن را اصلاح کنید. در عمل لیپوساکشن، ابتدا قسمتهایی که قرار است چربی از آن خارج شود، مشخص شده و به طور کامل بی حس میشود. سپس از قسمتی که بی حس شده است یک یا دو سوراخ باز میشود و کانولای لیزری وارد میشود. بعد از این مرحله نوبت به ورود کانولای لیپوساکشن میرسد. زمانی که این کانولا وارد بدن میشود، چربیها را با قدرت مکش از آن ناحیه خارج میکند. معمولا بعد از انجام این عمل سایز و وزن مراجعه کنندگان کاهش مییابد. این عمل بسیار راحت انجام میشود و بیمار میتواند بعد از 2 الی 3 روز به فعالیتهای همیشگی خود بپردازد.
لازم به ذکر است برای افرادی که جهت لاغری تمایل به عمل جراحی ندارند دستگاه هایی ساخته شد ه که میتوانند در مراکز درمانی و کلینیک های معتبر از آنها استفاده کنند.
بیشتر بخوانید؛ همه چیز درباره دستگاه لاغری کویتیشن
آیا عمل لیپوساکشن روش درمانی است و یا صرفا عمل زیباییست؟
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، لیپوساکشن روشی برای فرم دادن به اندامهای مختلف بدن و از بین بردن چربیهای ناحیهای مشخص است. زمانی که افراد نتوانند با انجام ورزش و رژیمهای غذایی، چربیهای اضافی بدن را از بین ببرند، میتوانند از عمل لیپوساکشن استفاده کنند. همه ما میدانیم، انباشت چربی در قسمتهای مختلف بدن، خطراتی هم به همراه خواهند داشت. بنابراین میتوان گفت لیپوساکشن علاوه بر زیبایی فرم بدن، جنبه درمانی هم دارد. اضافه وزن یکی از عوارض چربیهای اضافه بدن است. زمانی که وزن یک فرد از حالت استاندارد بیشتر باشد، میتواند در انجام فعالیتها محدودیت ایجاد کند. بنابراین زمانی که نتوانستید از رژیم غذایی و ورزش به نتیجه برسید، عمل لیپوساکشن گزینه خوبی است. این عمل بسیار راحت انجام میشود و دوران نقاهت کمی دارد و شما میتوانید بعد از یک هفته به تمام فعالیتهای خود بپردازید.
عمل لیپوساکشن برای کدام یک از اعضای بدن قابل اجرا است؟
زمانی که وزن شما اضافه میشود، اندازه و حجم سلول چربی افزایش مییابد. در عمل لیپوساکشن، این سلولهای چربی از اعضای مختلف بدن نظیر شکم، بازو، باسن، قفسه سینه و پشت، گردن و ران، به یک میزان مشخص برداشته میشود تا آن ناحیه حجم و ظاهر مورد نظر شما را پیدا کند. بعد از این که عمل به پایان برسد، پوست بدن خودش را با ناحیه منطبق میکند. اگر پوست شما خاصیت ارتجاعی خوبی داشته باشد، ناحیه لیپوساکشن بعد از عمل، پوست صافی خواهد داشت. علاوه بر مواردی که اشاره شد لیپوساکشن برای قسمتهایی چون پهلو، گونه، چانه، ساق و مچ پا و ... هم انجام میشود. گاهی در کنار لیپوساکشن به عملهایی نظیر لیفت هم نیاز است تا به نتیجه بهتر دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید که عمل لیپوساکشن نمیتواند نواقصی مانند سلولیت و افتادگی پوست را درمان کند، بنابراین باید در کنار لیپوساکشن عملهای دیگری نیز انجام دهید.
عمل لیپوساکشن همان لاغری موضعی است؟
بسیاری از افراد زمانی که نمیتوانند با ورزش و رژیمهای غذایی، چربیهای قسمتهای مختلف بدن را از بین ببرند، از روشهای مختلف لاغری موضعی استفاده میکنند. لاغری موضعی در انواع مختلف به صورت امواج لیزر RF، اولتراسوند، پیکر تراشی و لیپوساکشن، ابدومینوپلاستی و... انجام میشود. با توجه به روشهای جراحی، درد و عوارض جراحیها در زمینه لاغری موضعی، به دو دسته تهاجمی و غیر تهاجمی تقسیم میشوند که عمل لیپوساکشن از روشهای تهاجمی است. زیرا در این روش سوراخهایی برای ورود کانولا، بر روی بدن ایجاد میشود. لیپوساکشن یکی از روشهای پرطرفدار لاغری موضعی است که رضایت زیادی جلب کرده است. این روش ماندگاری بالایی دارد و به راحتی انجام میشود. برای اینکه از هر کدام از روشهای لاغری موضعی نتیجه خوبی را دریافت کنید، باید به یک کلینیک معتبر و پزشک ماهر مراجعه کنید. در این صورت با عوارض کمتری مواجه خواهید شد.
آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟
عملهای جراحی به طور معمول خطرات و عوارضی را به دنبال خواهند داشت که احتمال رویداد آنها، زمانی که پزشک شما مهارت کافی را داشته باشد، بسیار کم است. تصمیم برای انجام عمل لیپوساکشن کاملا فردی است و باید برای انجام این عمل، خطرات را در نظر داشته باشید. برای انجام لیپوساکشن رضایت نامهای در اختیارتان قرار میگیرد که شما باید با در نظر گرفتن تمام احتمالات امضا کنید. خطرات احتمالی ناشی از عمل لیپوساکشن عبارتند از:
· آسیب به عصب
· خونریزی
· افتادگی پوست
· طولانی شدن درد
· تورم
· آسیب به بافت پوست
· عوارض بیهوشی
· کبودی
· عفونت
· ایجاد خطوط نامنظم
برای انجام این عمل، توصیههای لازم، قبل از انجام عمل به شما داده میشود تا در صورت رضایت کامل از تمام عوارض و خطرات احتمالی، این عمل را انجام دهید.
عوارض عمل لیپوساکشن چیست؟
همه ما میدانیم که عملهای جراحی عوارض ثابت و غیر ثابت به همراه خواهند داشت. عوارض غیر ثابت فقط برای دوران نقاهت هستند و بعد از مدت زمان مشخص از بین میروند. اما دیگر عوارض ممکن است به دلیل نقصهای صورت گرفته در حین عمل و عدم مهارت پزشک پیش آید که گاهی جبران پذیر نیست و برای بهبودی، نیاز به انجام عملهای دیگر خواهید داشت. از عوارض عمل لیپوساکشن که همیشگی نبوده و بعد از مدتی از بین میروند، میتوان به درد، تورم، کبودی، اثر بیهوشی و ... اشاره کرد. علاوه بر این عوارض ممکن است گاهی دچار مشکلاتی نظیر بیحسی، تجمع مایع، بی نظمی در شکل و آمبولی چربی شوید که این موارد از عوارض اورژانسی است و باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. بهتر است برای دریافت نتیجه بهتر، به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید و توصیههای پزشک را به خوبی رعایت کنید تا دوران نقاهت را به درستی بگذرانید و نتیجه مطلوب را دریافت کنید.
روشهای مختلف عمل لیپوساکشن
قبل از انجام عمل لیپوساکشن، بررسیهای لازم بر روی بدن فرد صورت میگیرد تا ناحیه مورد نیاز مشخص شود. سپس پزشک با مواد مخصوص بر روی آن قسمتها خط کشی میکند. بعد از این مرحله نوبت به انجام تکنیک میرسد. روشهای مختلفی برای عمل لیپوساکشن وجود دارد که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.
لیپوساکشن با تکنیک خود رو
استفاده از این روش به جراح کمک میکند که خیلی راحت و سریع مقدار بیشتری از چربی را از بدن خارج کند. در این روش کانولا به سرعت به جلو و عقب حرکت میکند و این ارتعاش به بیرون کشیدن چربی کمک میکند. معمولا از این روش برای نواحی چون بازو، زانو، مچ و ... استفاده میشود و درد و تورم کمتری به همراه دارد.
لیپوساکشن با تکنیک باد کرده
در این روش یک مخلوط مایع از ترکیب آب و نمک، بی حس کننده و داروی کاهش درد به بدن تزریق میشود. تزریق این دارو باعث سفت شدن و تورم ناحیه موردنظر میشود. بعد از این مرحله نوبت به انجام برشهای کوچک بر روی پوست میرسد. لولههای کانولا از طریق این برشها وارد بدن شده و با استفاده از نیروی مکش مقدار چربی اضافه را از بدن خارج میکند. این روش از شایعترین روش لیپوساکشن است.
لیپوساکشن با کمک اولتراسوند
این روش در کنار تکنیک باد کرده انجام میشود. در هنگام انجام عمل یک میله فلزی زیر پوست شما قرار میگیرد و با انرژی اولتراسونیک، باعث از بین رفتن دیواره سلولهای چربی میشود و بیرون آوردن چربی را راحتتر میکند.
پزشک بعد از معاینه شما با توجه به شرایط سیستم بدنی، هر کدام از این تکنیکها را برای دریافت نتیجه مطلوب انتخاب میکند. به یاد داشته باشید که برای دریافت نتیجه دلخواه، باید تمام انتظارات خود از این عمل را شرح دهید تا پزشک از تمام انتظارات آگاهی داشته باشد.
مراقبتهای قبل از انجام عمل لیپوساکشن
شب قبل از عمل و صبح آن روز دوش بگیرید و خود را با صابون ضد باکتری شستشو دهید. اگر بیماری خاصی دارید یا دارویی مصرف میکنید، باید پزشک خود را در جریان بگذارید. چند روز قبل از انجام این عمل، از مصرف قرصهای ویتامین و مسکنها خودداری کنید و شب قبل از عمل شام سبک میل کنید. برای انجام این عمل، شخصی را به همراه داشته باشید تا در صورت بروز مشکل در کنارتان باشد. حتما آزمایشهای لازم را برای انجام لیپوساکشن انجام دهید تا در صورت وجود مشکل در سیستم بدنی شما، ملاحظات لازم انجام شود. به توصیههای پزشک خود گوش دهید و از مصرف دخانیات پرهیز کنید.
مراقبتهای بعد از عمل لیپوساکشن
حتما بعد از انجام عمل مایعات زیادی مصرف کنید تا افت فشار شما جبران شود. از قرصهای ضد تهوع استفاده کنید زیرا ممکن است 4 الی 5 ساعت پس از عمل دچار تهوع شوید. از تحرک بعد از این عمل خودداری کنید. در صورتی که پانسمان شما خیس شد، باید آن را عوض کنید. اما به یاد داشته باشید که باند کشی نباید باز شود. محل زخم با چسب زخم پوشانده شود و بهداشت را رعایت کنید. در صورت عدم رعایت بهداشت، ممکن است مشکلاتی چون عفونت پیش آید. حتما داروهای تجویزی پزشک را مرتباً مصرف کنید و رژیم غذایی سالمی برای بعد از این عمل در نظر بگیرید. در صورت بروز مشکلات غیر طبیعی سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
جمع آوری مطلب
عمل لیپوساکشن، از عملهای زیبایی است که سالیان زیادی انجام میشود و محبوبیت بالایی دارد. در این عمل زیبایی شما میتوانید قسمتهایی از بدن که چربی اضافه دارند را به فرم دلخواه درآورده و چربی را از آن قسمت خارج کنید. لیپوساکشن معمولا برای قسمتهایی چون بازو، شکم، گردن، ران و... انجام میشود. برای انجام این عمل تکنیکهای مختلفی وجود دارد که پزشک با توجه به سیستم بدن از آنها بهره میگیرد. لیپوساکشن یکی از روشهای پرکاربرد لاغری موضعی است که با ایجاد برش بر روی بدن انجام میشود و روشی تهاجمی شناخته میشود. در این عمل با خارج نمودن چربی، وزن بدن هم کاهش مییابد در نتیجه میتوان گفت عمل لیپوساکشن در مواقعی علاوه بر جنبه زیبایی، جنبه درمانی هم دارد. برای این که بتوانید این عمل را با کمترین عوارض و خطرات احتمالی تجربه کنید، باید به یک کلینیک خوب و پزشک ماهر مراجعه کنید و به توصیههای گفته شده گوش کنید.