صفحه نخست بلاگ دانستنی ها لیزر موهای زائد بدن چیست؟

لیزر موهای زائد بدن چیست؟


 لیزر موهای زائد بدن چیست؟
دانستنی ها توسط : زیباباش 1400/07/11 9 نظر

 از بین بردن موهای بدن با لیزر

از بین بردن مو‌های زائد، یکی از چالش‌هایی است که هم آقایان و هم خانم‌ها در طول زندگی درگیر آن هستند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، روش های قدیمی چون استفاده از ژیلت، کرم‌های موبر و پودر‌ تیزبر کنار گذاشته شد و بسیاری از مردم به روش‌های جدید روی آوردند. لیزر موهای زائد بدن یکی از روش‌هایی است که امروزه مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است و در کلینیک‌های مختلف با دستگاه‌های متفاوتی انجام می‌شود. در ادامه این مقاله، زیبا باش به شما در شناخت این روش و دستگاه‌های مختلف لیزر کمک می‌کند.

لیزر موی زائد بدن

 لیزر مو‌های زائد چگونه انجام می‌شود؟

دستگاه لیزر با استفاده از امواج لیزری، با سوزاندن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکول، از رشد موهای زائد جلوگیری می‌کند. موهای بدن دارای چرخه رشد هستند که برای مدتی در حالت استراحت قرار می‌گیرند. به همین دلیل برای از بین بردن تمام مو‌های زائد شما، باید چندین جلسه لیزر را انجام بدهید تا در دوره‌های مختلف فولیکول‌های فعال آن را از بین ببرید، زمانی که فولیکول‌ها در دوره استراحت هستند، لیزر بر از بین بردن موهای زائد تاثیری ندارد.

لیزر موهای زائد اگر با احتیاط لازم تنظیمات دستگاه و درجه مناسب با پوست افراد انجام شود آسیب کمتری نسبت به روش های دیگر به پوست دارد و باعث نتیجه بهتری هم میشود در روش های دیگر از بین بردن موهای زائد علاوه بر اینکه موهای زائد فقط به صورت موقتی از بین میروند باعث آسیب و التهاب و یا قرمزی پوست هم میشوند.

لیزر می‌تواند 75 تا 90 درصد مو‌های بدن را از بین ببرد و برای همین می‌توان آن را روشی برای کاهش موهای زائد بدن دانست. در واقع نور‌های پرتابی لیزر توسط رنگدانه موهای زائد جذب می‌شود، سپس به گرما تبدیل شده و این گرما ریشه مو را از بین می‌برد. بنابراین هرچه مو ضخیم و تیره باشد، رنگدانه آن بیشتر و اثربخشی  لیزر بیشتر خواهد بود.

سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد

این موضوع بسیار حائز اهمیت است که ما قبل از لیزر موهای زائد از مجرب بودن و دارا بودن مدرک اپراتور لیزر آگاه باشیم به همه دوستان عزیز این نکته توصیه میشود که با آگاهی و در کلینیک های معتبر لیزر را انجام دهند زیرا قسمت هایی از بدن هست که بسیار پوست لطیف و نازکی دارد که اگر در اثر لیزر دچار سوختگی شود خیلی دردناک و نیاز به مراقبت شدید خواهد داشت.

لیزر مو زائد بدن

آیا عمل لیزر کل بدن دائمی است؟

نتایج لیزر برای افراد مختلف متفاوت است. در بعضی افراد لیزر باعث کاهش چشمگیر موهای زائد می‌شود و برای دیگر افراد این طور نیست. همانطور که گفتیم لیزر باعث از بین رفتن فولیکول فعال مو می‌شود. پوست و هورمون شما می‌تواند فولیکول‌های جدید بسازد و شما باز هم شاهد رشد مو‌های زائد باشید. برای همین، نتیجه لیزر کاملا به بدن فرد بستگی دارد. با توجه به اینکه ممکن است روند تولید فولیکول‌های جدید ادامه داشته باشد، شما باید هر چند وقت یکبار به کلینیک‌ها مراجعه کنید. بهتر است برای انجام لیزر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با بررسی پوست و موهای زائد آن، روش و دستگاه مناسب پوستتان را معرفی کند.

بیشتر بخوانید؛ آشنایی با روش های لیفت ابرو

لیزر مو‌های زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

برای انجام لیزر باید پوست به حالت طبیعی خود باشد. بنابراین افرادی که از اسپری برنزه کننده استفاده کرده اند نباید لیزر کنند. کسانی که زیر آفتاب یا با دستگاه سولاریوم پوست خود را برنزه کرده اند هم نباید از لیزر استفاده کنند. لیزر برای افرادی که برنزه کرده اند می‌تواند عوارضی مثل آکنه، جوش و ... به همراه داشته باشد. افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند پوست حساس به نور خواهند داشت، بنابراین انجام لیزر می‌تواند باعث آسیب رسیدن به پوستشان شود.

باید حتما قبل از شروع لیزر، 7 روز از قطع خوردن دارو گذشته باشد. افرادی که از دارو‌های مکمل و ویتامین‌ها استفاده می‌کنند، بهتر است لیزر انجام ندهند، زیرا این مکمل‌ها بر روی از بین رفتن مو‌های زائد تاثیر منفی دارد. به یاد داشته باشید که برای جلسات لیزر آرایش نکنید، آرایش روی پوست می‌تواند روند لیزر را دچار اختلال کند. همچنین مواد بهداشتی هم برای بدن در هنگام لیزر خطر آفرین است.

افرادی که دچار تبخال و آکنه هستند، نباید از لیزر استفاده کنند. زیرا حرارت ناشی از لیزر می‌تواند وضعیت پوست را بدتر کند و تعداد تبخال و آکنه روی پوستتان بیشتر شود. علاوه بر آن لیزر برای افرادی که سابقه گوشت اضافه، عفونت‌های چرکی، بیماری‌های خاص مثل لوپوس دارند و افراد باردار مناسب نیست.

لیزر مو دست

آشنایی با بهترین دستگاه لیزر

دستگا‌های شناخته شده برای لیزر مو‌های زائد، دستگاه‌های الکساندرایت و دایود و ND YAG هستند. که هر کدام ویژگی‌های به خصوص خود را دارند. دستگاه الکساندرایت به خاطر آسان بودن استفاده از آن و توان بیشتر، طرفداران زیادی دارد. این دستگاه در دو مدل کندلا و سایناشور عرضه می‌شود. برند کندلا به دلیل ایجاد درد کمتر، طرفداران بیشتری دارد. این دستگاه‌ها با قابلیت تنظیم انرژی و طول موج، امکان درمان انواع مختلف مو را به شما می‌دهند

دستگاه الکساندرایت با تمام ویژگی‌هایی که دارد، هیچ عوارضی ندارد و برای مدت طولانی عمر می‌کند. لیزر دی یاگ با طول موج 1064 نانومتر برای رفع موهای زائد پوست‌های تیره به کار می‌رود و معمولا برای موارد خاص کاربرد دارد. دستگاه لیزر دایود از محصولات کشور کره جنوبی است، این دستگاه با به همراه داشتن سیستم خنک کننده، درد پوست را بسیار کم می‌کند. در ادامه به بررسی سازوکار این دستگاه‌ها می‌پردازیم.

دستگاه الکساندرایت

طول موج این دستگاه 755 نانومتر است که با تاثیر روی رنگدانه‌ها فولیکول‌های مو را از بین می‌برد.طول موج الکساندرایت بیشتر روی اپیدرم پوست تاثیر می‌گذارد و به عمق پوست نفوذ نمی‌کند. استفاده از این دستگاه به دقت و حساسیت زیادی نیاز دارد. بنابراین برای لیزر کردن با این دستگاه به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید.

خدمات ناخندستگاه دایود

دستگاه دایود با طول موج 808 نانومتر نور را با سرعت بالا به پوست می‌تاباند و به پیاز مو آسیب می‌زند. به یاد داشته باشید که هر چه طول موج بیشتر باشد نتیجه بهتری خواهید گرفت، بنابراین اگر پوست تیره ای دارید، حتما به طول موج دقت داشته باشید. هرچه پوست تیره تر باشد، طول موج باید بیشتر شود.

دستگاه ND YAG

این دستگاه می‌تواند پرتو فروسرخ را با طول موج کم تولید کند و به سطح عمیق پوست نفوذ کند. از آنجایی که انرژی و گرمای بالایی دارد، معمولا برای پوست‌های تیره کاربرد دارد. این لیزر با ویژگی‌هایی نظیر مصرف کم، دمای خوب، مکانیزم مناسب و عملکرد صحیح توسط بسیاری از پزشکان استفاده می‌شود.

دستگاه‌های لیزر پلاتینیوم و تیتانیوم از دستگاه‌های دیگر لیزر هستند که طول موج‌های مختلفی دارند و برای قسمت‌های مختلف بدن به کار می‌روند. وجود طول موج‌های مختلف به متخصصان این امکان را می‌دهد تا با تنظیم طول موج، بافت‌های مختلف پوستی را درمان کنند و کیفیت لیزر بهبود یابد.

آیا انجام لیزر در خانه امکان دارد؟

اغلب لیزر موهای زائد درون سالن‌های زیبایی یا کلینیک پزشک انجام می‌شود. خبر خوب این است که می‌توانید این کار را در خانه نیز انجام دهید. به دلایل ایمنی، دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی انرژی کمتری مصرف می‌کنند. این برای اطمینان از این است که بیشتر مردم می‌توانند از این دستگاه‌ها استفاده کنند، اما این بدان معنا نیست که این محصولات بدون خطر هستند. آسیب و اسکار از عوارض احتمالی لیزر موهای زائ در خانه است که این موضوع به دلیل تضاد بین رنگ مو و پوست ایجاد می‌شود.

اکثر دستگاه‌های خانگی در واقع از نور شدید پالسی (IPL) استفاده می‌کنند. این فقط ممکن است به فولیکول مو آسیب برساند، نه از بین بردن کامل مو، به این معنی که ممکن است برای به دست آوردن یک نتیجه کامل، به درمان‌های بیشتری نیاز داشته باشید. با این حال به محض خرید دستگاه لیزر موهای زائد در خانه، این دستگاه مال شماست و دیگر نیازی به پرداخت پول برای جلسات لیزر خود نخواهید داشت.

عوارض لیزر موهای زائد

به ندرت، لیزر موهای زائد می‌تواند منجر به عوارض جانبی شدید شود. با این حال عوارض لیزر موهای زائد به ندرت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

·        رشد بیش از حد مو در ناحیه: گاهی اوقات این اثر با ریزش مو بعد از لیزر اشتباه گرفته می‌شود.

·        تغییر در بافت کلی پوست: اگر اخیراً برنزه کرده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.

·        جای زخم: این بیشتر در افرادی که مستعد زخم هستند، ایجاد می‌شود.

·        تاول و پوسته پوسته شدن پوست: این اثرات ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب ایجاد شود.

لیزر موهای زائد برای مردان

برخی از آقایان برای خلاص شدن از شر موهای زائد به یک راه حال ایمن و عملی روی می‌آورند تا ظاهری تمیز داشته باشند. لیزر موهای زائد روشی است که در آن یک پرتو نور خاص فولیکول را هدف قرار می‌دهد و چرخه تولید مثل مو را بدون آسیب رساندن به پوست غیرفعال می‌کند. این روش برای مردان علاقه مند به رفع موهای زائد بدن، رفع موهای زائد صورت، رفع موهای زائد پشت یا حذف دائمی موهای سینه ایده آل است. تا زمانی که موهای شما به اندازه کافی تیره است، لیزر درمانی موثرترین روش حذف موهای زائد است.

آیا لیزر موها باعث تیره و ضخیم شدن آنها می شود؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت بله ولی نه برای همیشه! تجربه برخی افراد از لیزر موهای نازک نشان داده است که لیزر می تواند باعث تیره و ضخیم تر شدن موهای کرکی شود. از این رو این افراد به دیگران توصیه می کنند سراغ لیزر موهای زائد مخصوصا لیزر موهای کرکی و نازک نروند. درصورتیکه اگر شما با یک دستگاه با قابلیت لیزر موهای نازک این کار را انجام دهید دچار احتمال زیاد چنین مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

دستگاه های لیزر بدن

نکات مهم در لیزر موهای زائد بدن

حتما قبل از انجام لیزر موهای زائد را به خوبی بتراشید. برای کمتر شدن درد هنگام کار با دستگاه، از ژل‌های خنک کننده استفاده می‌شود. حتما دقت داشته باشید تا به خوبی بر قسمت‌های مختلف بدن بمالید. برای تنظیم طول موج مناسب بافت پوست، از شما درخواست می‌شود در صورت وجود درد اطلاع دهید، حتما به محض احساس درد به اپراتور بگویید تا طول موج مناسب پوست شما را تنظیم کند. تا سه روز بعد از لیزر از رفتن به سونا و استخر پرهیز کنید. برای پیاده روی زیر نور آفتاب از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. برای اینکه از قرمزی و التهاب بعد از لیزر جلوگیری شود، می‌توانید از پماد‌ اکسید زینک و کرم‌های ترمیم کننده ای که متخصص به شما پیشنهاد می‌دهد، استفاده کنید.

مزایا لیزر موهای زائد بدن

دستگاه‌های لیزر معمولا عارضه ای ندارند. فقط تا یک روز اول ممکن است احساس خارش و قرمزی پوست وجود داشته باشد که از بین خواهد رفت. استفاده از این دستگاه‌ها بدون درد است و فقط ممکن است برای پوست‌های حساس درد کمی ایجاد کند. دستگاه‌های لیزر اثربخشی سریعی دارند و بعد 5 تا 6 جلسه، شاهد کاهش چشمگیری از مو‌های زائد خواهید بود.

لیزر بدن، نیاز به هیچ بستری ندارد و بعد از انجام این روش می‌توانید به راحتی به فعالیت‌های روزانه خود برسید. لیزر موهای زائد بدن توسط سازمان FDA تایید شده است، بنابراین دیگر لازم نیست نگران عوارضی از آن باشید. به ندرت دیده می‌شود که در روش لیزر، بر روی پوست زخم ایجاد شود. شما با استفاده از لیزر می‌توانید منطقه وسیعی از پوستتان را درمان کنید.

بیشترین تقاضا برای لیزر موهای صورت

لیزر موهای زائد با فرستادن نور به فولیکول مو از طریق لیزر، که توسط رنگدانه یا ملانین موجود در مو جذب می‌شود، عمل می‌کند، به همین دلیل است که بر روی افرادی که موهای تیره‌تری دارند، بهترین کارایی را دارد. لیزر موهای زائد ممکن است به جلوگیری از رشد موهای زائد کمک کرده و در زمان اپیلاسیون یا اصلاح صرفه جویی کند. بیشترین درخواست برای لیزر موهای زائد در ناحیه صورت است. قبل از شروع لیزر باید ناحیه صورت کاملاً تمیز شود. در برخی موارد از یک ژل بی حس کننده روی ناحیه درمان اعمال می‌شود

جمع بندی

همانطور که گفته شد، لیزر یکی از روش‌های تاثیر گذار برای کاهش و از بین بردن موهای زائد بدن است. در این روش با استفاده از پرتو‌ها و گرما فولیکول‌های فعال مو از بین می‌رود. میزان جواب‌دهی این روش بستگی به هورمون‌ و پوست فرد دارد. افرادی که پوستشان مدام فولیکول‌های مو جدید می‌سازد، دیرتر جواب می‌گیرند و به جلسات بیشتری نیاز دارند.

لیزر در کلینیک‌های مختلف با دستگاه‌های متفاوتی انجام می‌شود که دو دستگاه الکساندرایت و دایود از دستگاه‌های معروف لیزر هستند و در بسیاری از کلینیک‌ها استفاده می‌شوند. این دو دستگاه با سیستم‌های خنک کننده ای که دارند، درد لیزر را به حداقل می‌رسانند. انجام لیزر برای بعضی از افراد که بیماری‌های پوستی خاص دارند و افرادی که از قرص‌های آنتی بیوتیک و مکمل‌ها استفاده می‌کنند، مناسب نیست.

برای دریافت بهترین نتیجه از روش لیزر، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا با توجه به نوع پوستتان، دستگاه مناسب لیزر را به شما پیشنهاد دهد. زیبا باش در تلاش است که اطلاعات مفید در زمینه‌های مختلف روش‌های زیبایی برای شما جمع آوری کند، امیدواریم که شناخت کافی کسب کرده باشید.

لیزر موهای زائد

9 دیدگاه
  • Nastaran
    • Nastaran
    • 1401/10/13

    Awliiiii

  • یگانه
    • یگانه
    • 1401/10/13

    میگن لیزر باعث تیرگی پوست میشه آیا حقیقت داره ؟

    • زیباباش
      • زیباباش
      • 1401/10/14

      در برخی مواقع بعد از لیزر، عارضه‌هایی مانند تیرگی پوست، خارش و درد رخ می‌دهد. این عوارض کاملا طبیعی هستند و حداقل 2 ساعت و حداکثر 2 روز دوام دارند.

  • نازنین مهدی پور
    • نازنین مهدی پور
    • 1401/10/13

    چند جلسه باید لیزر کنیم تا کامل مو های زائد از بین بره ؟؟؟

    • زیباباش
      • زیباباش
      • 1401/10/14

      تعداد جلسات بستگی به حجم و تراکم موهای بدن دارد.

  • بهاره عدل
    • بهاره عدل
    • 1401/10/13

    برای اینکه درد نداشته باشیم میشه پماد زایلاپی استفاده کنیم ؟؟؟ میگن پماد زایلاپی سر میکنه و باعث میشه خوب جواب نگیریم

  • عسل شهیر
    • عسل شهیر
    • 1401/10/13

    یکی از دوستانم قبل از لیزر موهای بدن پماد سر کننده استفاده کرده بود و انقدر پوستش بی حس شده بود که اصلا متوجه درد نشد و بعد از لیزر پوستش ورم کرده بود و یکم سوخته بود به نظرم پماد سر کننده اصلا خوب نیست

  • مهتاب محمدی
    • مهتاب محمدی
    • 1401/10/13

    بله عسل خانم پماد سر کننده که همون زایلاپی هست رو نباید استفاده کرد چون وقتی متوجه درد بشی اپراتور لیزر متوجه میشه که تا چه درجه ای از شدت رو میتونی تحمل کنی و وقتی که خیلی دردت بیاد اونها خودشون درجه لیزر رو کمتر میکنن که پوستت آسیب نبینه

  • ساناز پاکی
    • ساناز پاکی
    • 1401/10/13

    دوستانی که لیزر موهای زائد انجام دادن لطفا بگن با چه دستگاهی بود و اینکه لیزر شاتی انجام دادن یا لیزر رولی من لیزر شاتی ۱ جلسه رفتم و دیگه نرفتم چون لیزرش خیلی بد بود و درد داشت اما خواهرم رولی رفته میگه درد نداره

نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده است*.

عضویت در خبرنامه

رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.