برای درمان لک صورت چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
زیبایی و شادابی پوست از اهدافی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. درمان لک صورت هم، از آن مواردی است که همواره مورد توجه بوده است. باید بدانید لکهای صورت دلایل مختلفی دارد، به طور مثال کندن جوش، ترکیدن آکنه، کک و مک و ... برخی از آن دلایل هستند.
ما در سایت زیبا باش تمام تلاش خود را کردهایم که در زمینههای مختلف زیبایی، به شما عزیزان اطلاعات مفید و کاربردی بدهیم و شما را از سردرگمی نجات دهیم. در این مقاله به بررسی درمان لک و علل بوجود آمدن آن میپرازیم. پس اگر میخواهید از دست لکهای صورت رهایی یابید، تا آخر این مقاله همراه زیبا باش باشید.
علتهای بوجود آمدن لک صورت چیست؟
لک صورت به دلیل اختلال در توزیع رنگدانههای ملانین بوجود میآید که این اختلال میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از آن دلایل، تغییرات هورمونی است. زمانی که در تولید استروژن و پروژن نوسان ایجاد شود، زمانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده شود و همین طور در دوران عادت ماهانه، ترشح ملانین افزایش پیدا میکند و سپس ایجاد لک تیره در صورت میشود. بیشتر این نوع لکها در دوران بارداری دیده میشود.
برخی بیماریها مانند آسم، بیماریهای کلیوی و کبدی و بیماری قند باعث تیرهتر شدن بعضی نواحی پوستی میشود. از دلایل دیگر ایجاد لک پوستی میتوان به کمبود ویتامین B12 و ویتامین A اشاره کرد.
بنابراین به تغذیه خود توجه کنید تا کمبود این ویتامینها باعث ایجاد لک روی صورتتان نشود. مصرف برخی داروهای خاص نظیر دی پنیسیلامین، داروهای ضد سرطان، کلرپرومازین و ... نیز این مشکل را بوجود میآورد.
در بعضی مواقع قرار گرفتن طولانی مدت زیر آفتاب بدون استفاده از کرمهای ضد آفتاب باعث ایجاد لکهای پوستی یا تشدید رنگ لکهای پوستی که از قبل داشته اید میشود. زیرا بدن برای مراقبت از پوست در برابر اشعه فرابنفش مجبور به تولید ملانین بیشتر میشود و در نتیجه لکهایی روی صورت پدید میآید.
برخی التهابات پوستی مثل آکنه و اگزما نیز باعث پدید آمدن آن میشوند. کک و مک از دیگر لکهای پوستی است که بیشتر در افراد سفید پوست دیده میشود.
بیشتر بخوانید؛ راه کار های از بین بردن خط خنده و اخم
از دلایل ایجاد کک و مک میتوان به عوامل ژنتیکی، هورمونی و عوامل محیطی اشاره کرد. در بعضی مواقع تنشهای استرسی و عصبی نیز باعث ایجاد لکهای پوستی میشود. ممکن است فکر کنید که با بالا رفتن سن ایجاد این لکها بیشتر میشود، اما اغلب به خاطر قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب بدون استفاده از کرم ضد آفتاب است. همین طور اگر در این سن کم زیر نور آفتاب قرار بگیرید لکهای شدیدی ایجاد میشود، بنابراین سعی کنید با بالا رفتن سن به مراقبتهای پوست در برابر آفتاب بیشتر توجه کنید.
تزریق بوتاکس، استفاده از لیزر و کرمهای لایه بردار، استفاده از لوازم آرایشی نامناسب، دستمال مرطوب، کرمهای جوان کننده و عطرهای شیمیایی از دلایل دیگر بروز لک روی صورت و بدن است.
برخی لکها بخاطر ژنتیک یا نوع شغل شما که با چه مواد شیمیایی در ارتباط هستید، بوجود میآید. بهتر است بعد از بروز هر نوع لکی در هر کجای بدن، به پزشک مراجعه کنید تا علت ایجاد آن مشخص شود و اقدامات لازم جهت پیشگیری از لکهای بیشتر انجام شود.
درمان خانگی لک صورت چیست؟
آب گوجه فرنگی به دلیل سرشار بودن از ویتامین C و آنتی اکسیدان باعث میشود از ایجاد آکنه روی پوست رهایی یابید و وجود لیکوپن در گوجه فرنگی به روشن شدن لکهای پوستی کمک زیادی میکند. به مدت 15 دقیقه آب گوجه فرنگی روی صورتتان بماند بعد از خشک شدن، آن را بشویید.
از راهکارهای دیگر خانگی میتوان به استفاده از سفیده تخم مرغ و ژل آلوئه ورا اشاره کرد. سفیده تخم را از زرده جدا کرده و روی پوست خود بمالید و پس از خشک شدن آن را با آب سرد بشویید. ژل آلوئه ورا با داشتن پلی ساکارید باعث ایجاد سلولهای پوستی جدید و شادابی پوست میشود.
این ماده یک مرطوب کننده خوب برای پوست شماست. عسل از دیگر مواردی است که میتوانید با ترکیب با آبلیمو روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب سرد بشویید. توجه داشته باشید استفاده از روشهای خانگی به صبوری نیاز دارد. بنابراین مرتباً باید روشها را تکرار کنید تا بعد مدت زمان طولانی نتایج آن را مشاهده کنید. بخور دادن صورت از روشهای دیگر درمان لکهای صورت است. بخور باعث باز شدن منافذ صورت، از بین رفتن چربی و باکتری و خارج شدن چرکهای پوست میشود.
با خروج این مواد احتمال بروز جوش، آکنه و لکهای پوستی بسیار کم میشود. استفاده از روغن درخت چای با خاصیت ضد باکتریایی یکی از راهای موثر جلوگیری از لک پوست است. مقداری از این روغن را با آب مخلوط کنید و روی پوست خود قرار دهید و بعد از استفاده از آن میتوانید مقداری مرطوب کننده هم روی پوست استفاده کنید. توجه کنید که ابتدا مقدار کمی روی پوست بمالید تا مطمئن شوید به این روغن حساس نیستید.
چای سبز هم با وجود پلی فنول در ترکیباتش یکی از موادی است که چربی پوست را کاهش میدهد و از بوجود آمدن لک و جوش جلوگیری میکند. شما میتوانید هم به صورت مستقیم، چای سبز را در ناحیه مورد نظر با پنبه تمیز بمالید و هم به صورت غیر مستقیم آن را بنوشید. نوشیدن چای سبز باعث کاهش سطح قند خون میشود و از بروز آکنه جلوگیری میکند. استفاده از روغن ماهی حاوی امگا 3 نیز از روشهای دیگر درمان لک صورت است. این روغن با وجود دو نوع اسید چرب باعث کاهش التهابات و مشکلات پوستی میشود.
راه های پیشگیری از ایجاد لک روی صورت چیست؟
اولین راهی که برای پیشگیری از لکهای صورت بسیار موثر است، استفاده از کرمهای ضد آفتاب در برابر اشعههای آفتاب است؛ بنابراین در هر سنی هستید برای خود کرم ضد آفتاب تهیه کنید. یکی از روشها که باید زیر نظر پزشک انجام شود، استفاده از کرمهای لکه بر است. از تهیه کرمهای لکه بر غیر قابل اعتماد پرهیز کنید. حتما قبل از مصرف هرگونه کرم، با پزشک خود مشورت کنید.
اگر به خاطر شغلتان با مواد شیمیایی در تماس هستید حتما از ماسک و دستکش استفاده کنید. و در آخر باید بگوییم تنظیم بودن روی در بدن از عوامل دیگر است که شما میتوانید با مصرف مواد غذایی مثل لوبیا، گوشت گاو، سیب زمینی و تخم هندوانه آن را تامین کنید. کرمهای روی را میتوانید با مشورت از پزشک خود، تهیه کنید و از ایجاد لکهای پوستی پیشگیری کنید.
علت لک صورت در دوران بارداری چیست؟
ملاسما یکی از علل ایجاد لک صورت است که بیشتر در خانمهای باردار دیده میشود به همین دلیل به آن لک بارداری نیز میگویند. ملاسما به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری با تجمع زیاد رنگدانههای پوست یا همان ملانین در پوست صورت ایجاد میشود.
لک صورت بارداری بیشتر در نواحی گونهها، بینی و پیشانی بوجود میآید. این لک در اثر نور آفتاب تشدید مییابد. بنابراین خانمهای باردار حتما باید به مصرف کرمهای ضد آفتاب توجه داشته باشند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری و مصرف داروهای ضد بارداری مانع ترشح صفرا میشود.
به همین دلیل لکهایی روی صورت بوجود میآید. حتما در دوران بارداری به تغذیه خود توجه داشته باشید. خوردن غذاهای نامناسب مانند غذاهای کنسروی و فست فود، پنیر شور، مصرف تخم مرغ با ماست یا ترشی و ... باعث ایجاد مشکل در کبد میشود و در نتیجه لکهای پوستی روی صورت ایجاد میشود. خانمهای باردار برای جلوگیری از ایجاد لک و یا بهبود آن بهتر است در روز میزان کافی آب بنوشند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین و پروتئین مصرف کنند. از آب میوه و آب سبزیجات مختلف استفاده کنند. تعریق از مواردی است که باعث دفع سموم از بدن میشود بنابراین با انجام ورزشهای سبک و تعریق از لک صورت جلوگیری کنند. از لوازم آرایشی و بهداشتی مناسب و کرمهای ملایم استفاده کنند.
محصولات گیاهی جهت جلوگیری از لک صورت
استفاده از کرمهای قوی صورت شما را تحریک میکند و باعث ایجاد لک روی صورت میشود. استفاده از محصولات گیاهی مانند شویندههای حاوی ویتامین C، اسید گلیکولیک، کورکومین که در زرد چوبه وجود دارد و عصاره سویا از مواردی هستند، که میتوانند در پیشگیری و درمان لکهای دوران بارداری موثر باشند.
اگر بعد از یکسال، لکهای بارداری بهبود نیافتند، میتوانید با مراجعه به پزشک از لایه بردارهای شیمیایی استفاده کنید. اما اگر به دنبال درمان سریع لک روی پوست هستید، روشهای لیزر کیوسوئیچ، دستگاه IPL که یک امواج نوری است، لیزر فرکشنال و .. از مواردی است که میتوانید با مراجعه به کلینیکهای زیبایی تحت نظر متخصص، انجام دهید.
جمع بندی
از آن جایی که بروز لکهای پوستی میتواند دلایلی مختلفی داشته باشد و گاهی نشان دهنده یک بیماری است، حتما با بروز لک به پزشک مورد اعتماد مراجعه کنید تا علت دقیق بروز آن مشخص شود. سپس با مشورت گرفتن از پزشک خود، راه مناسب برطرف کردن آن را پیدا کنید.
به یاد داشته باشید برخی لکها دورهای است و با گذشت زمان از بین میرود؛ بنابراین سعی نکنید با استفاده از مواد شیمیایی نامناسب لکهای جدید ایجاد کنید. حتما به توصیههای پزشک گوش کنید، آنها بهتر میدانند که چه چیزی برایتان مناسب است. سایت زیبا باش با رائه مقالات مختلف، سعی کرده است به شما اطلاعات کافی در زمینههای مختلف زیبایی را بدهد تا راه درست را انتخاب کنید.