گاهی پیش میآید که میخواهید لباسی بپوشید ولی به دلیل وجود تیرگیهای روی قوزک پا خجالت میکشید. این تیرگی یکی از رایجترین شکایتها در بین خانمها و آقایان است. اما آیا درمانی برای تیرگی و سیاهی قوزک پا وجود دارد؟ در این نوشتار از زیبا باش به بررسی این موضوع پرداخته و در مورد روشهای رفع و درمان سیاهی و تیرگی قوزک پا بیشتر صبحت خواهیم کرد. علاوه بر این برخی روشهای خانگی درمان این مشکل را نیز بیان کردهایم، با ما همراه باشید.
علل سیاهی و تیرگی قوزک پا
قوزک پا ممکن است به دلایل زیر دچار تیرگی یا سیاهی شود:
- برخورد مداوم با کفش یا لباس
- عدم رعایت بهداشت
- عدم رطوبت رسانی
- خشکی بیش از حد پوست
- وجود سلولهای مرده روی پوست
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- التهاب
- هایپرپیگمانتاسیون
- مشکلات پوستی مانند اگزنا و پسوریازیس
- واریس
- کوفتگی یا پیچ خوردگی
رفع و درمان سیاهی و تیرگی قوزک
در طب سنتی بسیاری روشهای خانگی وجود دارد که به درمان سیاهی و تیرگی قوزک پا کمک میکند. برخی درمانها مانند استفاده از روغن کنجد، زیتون، سیاهدانه و... میتوانند کمک کننده باشند. در وهله اول پیشنهاد میکنیم با این روغنها قوزک پای خود را ماساژ دهید.
اگر سیاهی قوزک پا قدیمی است، از بادکش یا زالو درمانی کمک بگیرید. با این حال اگر سیاهی قوزک پا از بین نرفت، میتوانید با برخی روشهای درمانی جدید برای درمان سیاهی قوزک پا استفاده کنید، این روشها عبارتند از:
رفع سیاهی قوزک پا با لیزر
این روش یک راه آسان و بی خطر است. نور لیزر به رفع سیاهی قورک پا کمک کرده و با از بین بردن پوست مرده پا به روشن شدن آن کمک میکند.
درمان سیاهی قوزک پا با لیزر کاملاً بدون درد است، نیاز به بستری شدن ندارد و بدون هیچ گونه دوره نقاهتی فرد میتواند پس از درمان به فعالیت عادی روزانه خود بازگردد. در روش لیزردرمانی، انرژی از پرتوهای روی لکه تمرکز کرده تا لایههای پوستی برداشته شوند. گرمای حاصل از این لیزر، لکهها را تخریب کرده و در واقع نوعی لایه برداری صورت میگیرد. اگر از سیاهی قوزک پای خود رنج میبرید، لیزر درمانی راه موثر برای شماست. لیزر قوزک پا دارای اثرات ماندگار و یک روش دائمی است.
درمان تیرگی قوزک پا با لیزر CO2 فرکشنال
لیزر CO2 فرکشنال با لایه برداری پوست به رفع تیرگی قوزک پا کمک میکند. این روش تاثیر زیادی بر سطح رویی پوست گذاشته و تغییرات مثبتی بر سیاهی پوست ایجاد میکند. این روش نسبت به لایه برداری شمیایی و میکرودرم ابریژن موثرتر است. استفاده از روش کربن دی اکسید نیاز به مراقبت خاصی ندارد و تنها لازم است پس از 1 الی 3 روز بعد از درمان از داروهای مخصوص در ناحیه پوست استفاده کنید. این روش غیرتهاجمی بوده و تنها لازم است تا دو ماه قبل از لیزر از تماس به تور مستقیم خورشید خودداری کنید.
جلسه درمان تنها 30 دقیقه طول کشیده و پس از 3 الی 4 جلسه نتایج درمان سیاهی قوزک پا به خوبی قابل مشاهده است. در این روش علاوه بر لایه برداری سطحی پا، لایه زیرین نیز شروع به کلاژن سازی و جوانسازی پوست میکند. استفاده از لیزر فرکشنال منجر به عارضه خاصی نمیشود و تنها کمی قرمزی یا التهاب در ناحیه تحت درمان خواهید داشت. اگر به دنبال روشی دائمی برای برطرف کردن سیاهی قوزک پای خود هستید، این روش یک روش موثر است.
درمان تیرگی قوزک پا با میکرودرم ابریژن
میکرودرم از روشهایی است که سلولهای مرده پوست را از بین برده و به بازسازی و جوانسازی پوست کمک میکند. از این روش میتوان برای برطرف کردن سیاهی قوزک پا نیز استفاده کرد. میکرودرم یک روش غیرتهاجمی بوده و با بازسازی سلولهای مرده، باعث سفیدی قوزک پا میشود. هر جلسه درمانی بین 30 تا 40 دقیقه زمان نیاز دارد و برای رسیدن به نتایج مطلوب لازم است 5 الی 16 جلسه تحت درمان قرار بگیرید. جلسات درمانی میکرودرم ابریژم هر هفته یا دو هفته یک بار برگزار میشود. تعداد جلسات به میزان سیاهی قوزک پا بستگی دارد.
این روش درمانی سیاهی قوزک پا به مراقبت نیاز ندارد و تنها لازم است تا چند روز قبل از درمان از کرمهای لایه بردار یا ماسک استفاده نشود. عوارض میکرودرم ابریژم شامل قرمزی و کبودی پوست، ورم، سوزش و افزایش حساسیت پوست به آفتاب است که به ندرت رخ میدهد.
روشهای ساده سفید کردن قوزک در خانه
مهم نیست که چقدر به ظاهر خود اهمیت میدهید، پاهای تیره ظاهر شما را خراب میکند. از آنجایی که پوست قوزک پا ضخیم و خشک است، نیاز به رسیدگی بیشتری نسبت به سایر قسمتهای پا دارد. شما میتوانید قبل از درمانهای پزشکی، در خانه و با روشهای خانگی به رفع و درمان سیاهی قوزک پای خود کمک کنید. برخی از روشهای خانگی که میتوانید سفید کردن قوزک پا در خانه استفاده کنید، عبارتند از:
استفاده از آب لیمو
لیمو یکی از بهترین و طبیعیترین روشهای رفع تیرگی قوزک پا است. لیمو دارای خاصیت منقبض کنندگی، ضد عفونی کننده و روشن کنندگی شگفت انگیزی داشته که بهبود تیرگی و سیاهی نواحی خاص بدن کمک میکند. شما میتوانید آبلیموی تازه را روی نواحی تیره بمالید و ماساژ دهید. قبل از شستشو اجازه دهید آبلیمو روی قوزک پا خسک شود. این روش را دو بار در روز به مدت یک هفته امتحان کنید.
رفع سیاهی قوزک پا با ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا دارای خاصیت روشن کنندگی است. استفاده از این ژل روی قوزک پا نه تنها به رفع و درمان سیاهی کمک میکند، بلکه به بازسازی و جوانسازی پوست پا نیز کمک کرده و ناحیه قوزک پا را کاملاً مرطوب میکند. ژل آلوئه ورا را گرفته و روی پاهای خود ماساژ دهید. صبر کنید تا به مدت 30 دقیقه روی پا بماند، سپس با آب ولرم بشویید.
جوش شیرین و آب
جوش شیرین میتواند رنگ پوست تیره شما را به خوبی روشن کند و در عین حال با لایه برداری ملایم پوست پا را کاملاً تمیز و سفید کند. برای این کار 2 قاشق غذا خوری جوش شیرین را با آب مخلطو کنید. زمانی که مخلوطی خمیرشکل ایجاد شد، آن را روی نواحی سیاه بمالید و به آرامی ماساژ دهید. به مدت 10 دقیقه صبر کنید، سپس آن را بشید. برای دریافت نتایج بهتر، این کار را یک روز درمیان تکرار کنید.
روغن و شکر
روغن خالص اثرات معجزه آسایی بر تیرگی مچ پا دارد. افزودن شکر به روغن باعث لایه برداری پوست و درخشندگی آن میشود. برای رفع تیرگی قوزک پا میتوانید 1 قاشق چایخوری شکر سفید را در 1 قاشق غذاخوری روغن حل کنید. این مخلوط را هر شب به مدت 5 تا 10 دقیقه روی مچ پا بمالید و درون کیسه کنید. سپس صبح روز بعد آن را با آب بشویید.
گلیسیرین و گلاب
برای روشن کردن قوزک پا میتوانید از مخلوط گلیسیرین و گلاب استفاده کنید. گلیسیرین و گلاب را هر یک 1 قاشق غذاخوری بردارید و خوب مخلوط کنید. مخلوط را به مقدار زیاد روی نقاط مشکل دار بمالید و اجازه دهید یک ساعت بماند. سپس، با آب ولرم بشویید. بهتر است این کار را حداقل 5 بار در هفته انجام دهید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است. برای رفع تیرگی و سیاهی قوزک پا مقداری روغن نارگیل خالص را روی ناحیه اطراف مپ پا بمالید و 15 دقیقه منتظر بمانید. پس از گذشت این مدت، پاهای خود را با صابون و آب ولرم بشویید. برای روشن شدن قوزک پا این کار را روزانه تکرار کنید.
بلغور جو دوسر و عسل
مخلوطی از بلغور جو دوسر و عسل به عنوان یک لایه بردار طبیعی عالی عمل میکند. این ترکیب میتواند با از بین بردن سلولهای مرده پوست از ناحیه قوزک پا، آن را روشن و مرطوب کند. مقداری بلغور جو دوسر را درشت چرخ کرده و 2 قاشق چایخوری عسل خام به آن اضافه کنید. هر روز برای چند دقیقه با این اسکراب طبیعی قسمتهای تیره پوست خود را لایه برداری کنید. سپس با آب ولرم بشویید. در نهایت مقداری کرم مرطوب کننده روی قوزک پای خود بمالید.
پودر چوب صندل و گلاب
هم چوب صندل و هم گلاب برای کاهش تیرگی پوست عالی هستند. اگر آنها را با هم مخلوط کنید، یک معجون عالی برای درمان تیرگی و سیاهی قوزک پا محسوب میشود. با مخلوط کردن 2 قاشق غذاخوری گلاب با 2 قاشق غذاخوری پودر چوب صندل، ترکیبی خمیری شکل حاصل میشود. آن را روی مچ پا پخش کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه به آرامی ماساژ دهید. اجازه دهید به طور طبیعی خشک شود، سپس آن را با آب سرد بشویید. این روش را هر روز تکرار کنید تا جواب بگیرید.
پودر پوست پرتقال، شیر و گلاب
افزودن پوست پرتقال به شیر و گلاب، آن را به ترکیبی فوق العاده عالی برای رفع تیرگی قوزک پا تبدیل میکند. 1 قاشق غذاخوری پودر پوست پرتقال خشک، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق غذاخوری شیر خام را در یک کاسه ریخته و مخلوط کنید. سپس به طور یکنواخت روی مچ پا پخش کرده و ماساژ دهید. بعد از 15 الی 20 دقیقه آن را با آب سرد بشویید. برای دریافت نتیجه، این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
روغن کرچک
روغن کرچک یک درمان طبیعی فوق العاده برای رنگدانههای پوست است. روغن کرچک تولید ملانین بیش از حد در پوست را کاهش میدهد و مواد مغذی حیاتی را به پوست میرساند. این روغن به درمان و رفع تیرگی قوزک پا کمک میکند. شما میتوانید هر شب به مدت 10 دقیقه پاهای خود را با روغن کرچک ماساژ دهید. سپس یک جفت جوراب بپوشید و بخوابید. صبح پاهای خود را با آب ولرم بشوید. بهتر است این کار را روزانه تکرار کنید.
اگر علاقه مند هستید بیشتر در مورد رفع و درمان تیرگی قوزک پا بدانید، میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات همین پست از زیبا باش مطرح کنید. کارشناسان ما در زیبا باش در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.